Εκεί κρίθηκαν όλα: Ο Παναθηναϊκός 57 από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός 16 (vid)

Εκεί κρίθηκαν όλα: Ο Παναθηναϊκός 57 από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός 16 (vid)

Η «σούμα» Σλούκα (29π), Ναν (13π) και Γκραντ (15) αποφάσισε τον τίτλο του πρωταθλητή- Από 2 πόντους Κάνααν και Γουόκαπ (10 ασίστ), 12 άλλα μοιραίος ο Γκος

Το πήρε ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Το γύρισε από 0-2 ολοκληρώνοντας κάτι που πιθανόν δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι. Και το πήραν σε game 5 που έσπασαν καρδιές με τον Ολυμπιακό να το παλεύει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο επιβεβαιώνοντας το μέταλλο του σαν ομάδα. Που κρίθηκε; Δίχως αμφιβολία για μια φορά ακόμη στην περιφέρεια. Στην μεγάλη ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο βασικές «τριάδες».

Τα έσπασε απόψε ο Ναν (13π, 4/17) αλλά έβαλε πέντε κρίσιμους πόντους στην ευθεία του ματς. Πριν από εκείνον όμως έκανε ο Σλούκας το ημίχρονο της ζωής τους (25π με 9/10 εντός πεδιάς) και ολοκλήρωσε με 29 πόντους. Και βέβαια ήταν εκεί και ο Γκραντ που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν λίρα εκατό: 15 με 6/8 εντός πεδιάς. Πόσο λέει αυτός ο λογαριασμός; Ακριβώς 57 πόντους από τους 87 που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Αταμάν.

Και απέναντι; Απέναντι ο Αϊζάια Κάνααν έβαλε 2 με 1/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα. Ο Τόμας Γουόκαπ μοίρασε μεν 10 ασίστ αλλά και εκείνος άλλους 2 έβαλε χάνοντας μάλιστα ένα ζευγάρι βολών στην τέταρτη περίοδο. Και έβαλε και 12 ο Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος που όμως επί της ουσίας καταδίκασε στον Ολυμπιακό.

Πρώτα με το άστοχο σουτ χωρίς πίεση από το τρία μέτρα, δώδεκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη με το σκορ 81-80 για τον Παναθηναϊκό. Και έπειτα με τη γκέλα της μη επαναφοράς (πέντε δευτερόλεπτα) με το σκορ στο 85-82 υπέρ του Παναθηναϊκού. Πόσους πόντους τελικά η περιφέρεια του Ολυμπιακού; Ακριβώς 16. Δηλαδή 41 λιγότερους από τους απέναντι.

Κρίμα για τους Ερυθρόλευκους, η παλικαριά του Πίτερς (21π), του Μιλουτίνοφ (17π-12ριμπ) και του μεγάλου αρχηγού, Παπανικολάου (18π): Έδωσαν και την ψυχή τους. Αλλά το μπάσκετ είναι πάντα ένα παιχνίδι που τη μοίρα του, θα την αποφασίζουν οι κοντοί.

Πόσους έβαλαν οι κοντοί του Ολυμπιακού προχθές στο game 4: Ακριβώς 28 (Από 11 ο Γκος με τον Κάνααν και 6 ο Γουόκαπ). Πόσους του Παναθηναϊκού; Ακριβώς 52 (Ναν 25, Γκραντ 15, Σλούκας 12).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ