Πέφτουν τρεις, ανεβαίνει μία ή μήπως όχι;

Πέφτουν τρεις, ανεβαίνει μία ή μήπως όχι;

Οι δύο προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι και η τρίτη, η εναλλακτική.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θα έχει συνάντηση το πρωί με τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ για να τους ενημερώσει για τα δεδομένα της πρότασης της ΕΡΤ και εφόσον όλα πάνε καλά, θα γίνει κανονικά την Πέμπτη (9/8) η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League και στις 25/8 θα αρχίσει το πρωτάθλημα.

Για να γίνει βέβαια, η σέντρα θα πρέπει να λυθεί ένα μικρό αλλά σημαντικό ζητηματάκι. Πως θα προκύψει ο αριθμός 14 στη Super League για την περίοδο 2019-20.

Με απλά λόγια, πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία στο τέλος της περιόδου 2018-19 και πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League, ώστε  να προκύψει ο «μαγικός» αριθμός 14.

Εφόσον ο συνεταιρισμός και η Ένωση Β’ Εθνικής δεν συμφωνήσουν, τη λύση θα πάρει η ΕΠΟ.

Η Super League

Κάθε μία από τις πλευρές έχει τη δική της πρόταση.

Θα πέσουν τρεις και θα ανέβει μία ομάδα, λέει η Super League που επίσης, είχε συζητήσει σε πρόσφατο συμβούλιο τον απευθείας υποβιβασμό των δύο τελευταίων ομάδων της βαθμολογίας, να μην προβιβαστεί κανένας από τη Football League και ο 14ος και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας να παίξουν μπαράζ με τις δύο πρώτες ομάδες της Football League με έπαθλο δύο εισιτήρια. Η δεύτερη πρόταση δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Δεν είναι δυνατόν 18 ομάδες στη β’ κατηγορία να παίζουν όλη τη χρονιά και στο τέλος να δώσουν μπαράζ για την άνοδο.

H Football League

Η Ένωση Β’ Εθνικής έχει στείλει ήδη την προκήρυξη του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ.

Να ανέβουν δύο ομάδες απευθείας στη Super League, αναφέρει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πέσουν τέσσερις ομάδες από τη Super League, πρόταση που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τον συνεταιρισμό, ούτε με σφαίρες.

Η εναλλακτική

Υπάρχει όμως, και μία τρίτη πρόταση που είναι στη… μέση των δύο προηγούμενων.

Θα πέσουν τρεις, θα ανέβει μία ομάδα απευθείας και ο 13ος της Super League θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League με έπαθλο μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Η πρόταση αυτή φαίνεται να κερδίσει πόντους, όσο οι δύο πλευρές δεν δίνουν τα χέρια αν και το «πέφτουν τρεις, ανεβαίνει ένας» χωρίς μπαράζ, δείχνει να είναι το φαβορί.

Αν όμως, τη λύση κληθεί να δώσει η ΕΠΟ, όλα είναι πιθανά.

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν, με την προϋπόθεση ότι το πρωί στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού θα οριστικοποιηθεί το deal των «άστεγων» τηλεοπτικά με την ΕΡΤ. Γιατί μέχρι στιγμής, έχουν δει πολλές ανατροπές τα ματάκια μας. Και κωλοτούμπες επίσης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ