Ο ΠΑΟΚ τις προϋποθέσεις, ο Ολυμπιακός το μυστήριο…

Ο ΠΑΟΚ τις προϋποθέσεις, ο Ολυμπιακός το μυστήριο…

 Όταν πέρσι τον Σεπτέμβρη ο Μελισσανίδης δήλωνε στους παίκτες της ΑΕΚ ότι είναι οι καλύτεροι και θα πάρουν το πρωτάθλημα, οι περισσότεροι χαμογελούσαμε ειρωνικά. Ότι τώρα το ισχυρίζεται Ιβάν Σαββίδης δεν είναι απαραίτητα καλό για τον ΠΑΟΚ.

Στον ΠΑΟΚ ισχυρίζονται πως ότι του έκλεψαν πέρσι θα το πάρουν φέτος και με το παραπάνω. Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι σαν πρωταθλητές είναι και φέτος το πρώτο φαβορί. Στον Ολυμπιακό πως το καθιερωμένο διάλειμμα ανά εφταετία έγινε και ως εκ τούτου.

Το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα αρχίζει σε περίπου μια εβδομάδα. Το σίγουρο είναι πως στους τρεις τέταρτος δεν χωρεί. Με τον Παναθηναϊκό ξεδοντιασμένο και τον Ατρόμητο να έχει χάσει την περσινή φόρα του, θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θεωρητικά θα το διεκδικήσουν τρεις. Το αν θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος είναι δύσκολο να προβλεφτεί. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν τρεις ομάδες που ξεκινούν δηλώνοντας ότι πάνε να το πάρουν.

Οι Δικέφαλοι ξεκινούν ένα βήμα πιο μπροστά. Έχουν κρατήσει τον περσινό κορμό τους. Ο ΠΑΟΚ  τους κράτησε όλους κάνοντας κάποιες ενδιαφέρουσες προσθήκες. Η ΑΕΚ χάνοντας ορισμένα βασικά στελέχη αλλά με προπονητή γνώστη της πραγματικότητας και ειδικευμένο να βγάζει από την μύγα ξύγκι. Ο Ολυμπιακός παραμένει το μυστήριο της υπόθεσης. Βρίσκεται μια εβδομάδα πριν τη σέντρα ακόμα στο «ράβε» μετά το «ξήλωνε» του καλοκαιριού. Αν για τους Δικέφαλους μπορεί να βγει συμπέρασμα σχετικά με την δυναμικότητά τους για τον Ολυμπιακό ό,τι κι αν πούμε μπορεί να πέσουμε έξω.

Όπως πέσαμε το περασμένο καλοκαίρι που έγιναν ακριβές μεταγραφές, εξασφαλίστηκε η πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά ήρθε η αγωνιστική κατάρρευση.

Η ομάδα που έρχεται με φόρα είναι ο ΠΑΟΚ. Κόσμος που στηρίζει χωρίς επιφυλάξεις ομάδα και ιδιοκτήτη, πλήρες ρόστερ με εξαίρεση τη θέση του αριστερού μπακ, ποιοτικοί και ακριβοπληρωμένοι παίκτες σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Η ΑΕΚ ζει τώρα μέσα στην ευφορία από την διαφαινόμενη πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσοι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει να βάλει δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ας θυμηθούν ότι η Ένωση με το ελλιπές ρόστερ τα κατάφερε μια χαρά πέρσι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα δεν είναι σε θέση ακόμα να σταθμίσει τι ακριβώς θα πάρει από τους Πόνσε, Μπογέ και Αλεφ που ήρθαν να καλύψουν τα κενά αποχωρήσεων βασικών παικτών μεσοεπιθετικά. Βασισμένος στους παίκτες που βρήκε κι όχι σε αυτούς που ήρθαν ο Ουζουνίδης παρουσίασε μια αξιόμαχη ομάδα απέναντι στην Σέλτικ. Ωστόσο οι τραυματισμοί είναι ενδημική κατάσταση στους κιτρινόμαυρους και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα στοιχίσουν…

Στον Ολυμπιακό είναι άσκοπο να γίνονται προβλέψεις. Θα αρχίσει το πρωτάθλημα και η ομάδα του θα φτιάχνεται. Παίκτες θα έρχονται και θα εγκλιματίζονται εν κινήσει. Η αγωνιστική ταυτότητα είναι υπό διαμόρφωση. Γνωρίζουμε την στόχευση αλλά δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε μια ομάδα όταν δεν την έχουμε δει στο σύνολό της.  Η κλήρωση του πρωταθλήματος με τα τρία πρώτα παιχνίδια στο Φάληρο δίνει θεωρητικά στον Μάρτινς τη δυνατότητα να ρολάρει την ομάδα του ενσωματώνοντας τις αναμενόμενες αφίξεις. Δείγμα θετικό και ελπιδοφόρο υπάρχει αλλά μέχρι εκεί.

Την δεδομένη στιγμή ο ΠΑΟΚ μπαίνει με καλύτερες προϋποθέσεις στην αφετηρία του πρωταθλήματος. Αυτό έχει τη σημασία του αλλά μέχρι ορισμένου σημείου. Όταν πέρσι τον Σεπτέμβρη ο Μελισσανίδης δήλωνε στους παίκτες της ΑΕΚ ότι είναι οι καλύτεροι και θα πάρουν το πρωτάθλημα, οι περισσότεροι χαμογελούσαμε ειρωνικά. Ότι τώρα το ισχυρίζεται Ιβάν Σαββίδης δεν είναι απαραίτητα καλό για τον ΠΑΟΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ