ΕΠΟ : Προσλήψεις με 1,8 εκατ ευρώ τον χρόνο. Και τις ενώσεις; Γραμμένες!

ΕΠΟ : Προσλήψεις με 1,8 εκατ ευρώ τον χρόνο. Και τις ενώσεις; Γραμμένες!

Πρόκληση για την κοινωνία, πρόκληση και για όσους τάχθηκαν δίπλα στον Γραμμένο πριν τις εκλογές, το αμαρτωλό νέο μισθολόγιο της ΕΠΟ. Οι 43 νεοπροσληφθέντες παίρνουν περισσότερα, από όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας μαζί!

Δύσκολη μέρα για τον Βαγγέλη Γραμμένο. Πιθανότατα η δυσκολότερη της νέας «εποχής» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της. Η πρώτη που αφήνει τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, εκτεθειμένο σε θέα δημόσια. Και μάλιστα σε διπλό ταμπλό! Εκτεθειμένο ηθικά απέναντι στα μάτια της κοινωνίας που πληροφορήθηκε ότι το σημερινό Δ.Σ της Ομοσπονδίας διεξάγεται σε ξενοδοχείο του Ιβάν Σαββίδη.

Εκτεθειμένο όμως και σε κλειστό κύκλο. Σε περιβάλλον που δεν «σοκάρεται» τόσο εύκολα. Σε μια σειρά από ανθρώπους που στήριξαν την υποψηφιότητα του, που έβαλαν πλάτη για την εκλογή του αλλά που ήδη το έχουν μετανιώσει.Εκείνοι που συζητάνε πως το αφήγημα της «εξυγίανσης» μένει στα λόγια!. Και που διαπιστώνουν πως μια ελίτ από συγκεκριμένο «περιβάλλον» ήδη απολαμβάνει τεράστια οικονομικά οφέλη!

Ναι, αψυχολόγητη η απόφαση της διεξαγωγής του σημερινού Δ.Σ στη Θεσσαλονίκη. Πόσο μάλλον σε ξενοδοχείο που ανήκει στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Ενέργεια της ΕΠΟ, που όχι μόνο ενισχύει το κλίμα καχυποψίας αλλά και που πιέζει την ίδια την Κυβέρνηση η οποία έχει κάνει το ποντάρισμα της, στη δημοφιλία του ποδοσφαίρου.

Θα θελήσει προεκλογικά να μιλήσει για το «έργο» της στο λαοφιλές άθλημα, η σημερινή πλειοψηφία . Για την παρέμβαση της, την σύγκρουση, τον ρόλο της στην «αλλαγή» κλπ. Τι θα πει όμως τότε; Ότι έβαλε το χέρι της για να φτιάξει μια ΕΠΟ που συνεδριάζει στο πολυτελές ξενοδοχείο ιδιοκτήτη ΠΑΕ; Ή μήπως ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του ευχήθηκε να πάρει το πρωτάθλημα;

Γκάφα ολκής από τον Βαγγέλη Γραμμένο και το επιτελείο του, η σημερινή απόφαση. «Αυτογκόλ» από τα λίγα ο τόπος διεξαγωγής του ΔΣ. Δεν είναι όμως το μοναδικό λάθος, που χτυπά το «προφίλ»’ του προέδρου, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Στην πραγματικότητα ο γνωστός δικηγόρος, νοιώθει πολύ πιο άβολα. Και ο λόγος είναι το… υπόλοιπο που του συμβαίνει. Από την αποκάλυψη του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, για τα όσα συμβαίνουν εντός της Ομοσπονδίας.

To10.gr έβγαλε στη φόρα το μεσημέρι της Παρασκευής «Το μισθολόγιο της εξυγίανσης». Την λίστα των νέων προσλήψεων στην Ομοσπονδία. Τα 43 άτομα που ανέβηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στη… βάρκα της νέας εποχής, επιβαρύνοντας την Ομοσπονδία κατά 1.8 εκατ ευρώ τον χρόνο! Εξωφρενικό το ποσό! Να δίνεις 1.8 εκατ ευρώ τον χρόνο σε «golden boys» που τα έστειλαν ΠΑΕ για να τα γλιτώσουν από το δικό τους μισθολόγιο, και σε διαιτητοπατέρες της εγχώριας αγοράς ή και της… διεθνούς!

Και να τα δίνεις αποφασίζοντας να τα στερήσεις από εκείνους που σε στήριξαν για να κερδίσεις τις εκλογές. Από τις ενώσεις. Από τη βάση του ποδοσφαίρου, που σιγοβράζει βλέποντας τον Γραμμένο να τους… γράφει!

Για την ακρίβεια είναι 1.797.726 ευρώ τα χρήματα με τα οποία «επιβαρύνεται» η ΕΠΟ ετησίως, από τις 43 νέες αφίξεις. Από την απόφαση να αυξηθεί το προσωπικό της Ομοσπονδίας κατά 50%, χωρίς ουσιαστικό λόγο, πέρα από τον αυτονόητο!

Που τα βρίσκει τα λεφτά και τα σκορπάει σε φιλικές προσλήψεις η Ομοσπονδία; Στραγγίζει το ταμείο του ποδοσφαίρου. Από τις χορηγίες για την εθνική, από τα πρόστιμα που δέχονται ομάδες και ποδοσφαιριστές, από τα «παράβολα» για κάθε έκδοση δελτίου κλπ. Οι ενώσεις είναι 53. Έσοδα πέραν της ΕΠΟ δεν έχουν. Ετησίως όλες μαζί το 1.8 εκατ ευρώ από την Ομοσπονδία, ούτε στον… ύπνο τους!

Να αφήσεις ΕΠΣ στα πρόθυρα της κατάρρευσης για να πληρώνεις τα «μανό» άλλοτε εστεμμένης σε τοπικά καλλιστεία. Για να παίρνει 22.000 ευρώ τον μήνα ο Περέιρα, και να στοιχίζουν μαζί 25.000 ευρώ τον μήνα ο Κουκουλάκης με τον Τριτσώνη. Χορεύει η «πρόκληση» σε αυτό το νέο μισθολόγιο.

Και ας έχουν φροντίσει κάποιοι να «κρύψουν» ακόμη και από την ομοσπονδία τις απολαβές του Φιλλιπούση, του Τσαχειλίδη, του Χολέβα και του Μπάρτζη. Εκείνων δηλαδή που τους… μετέφερε το κύμα της Κυβέρνησης, στην πόρτα του ποδοσφαίρου. Περισσότερα και από βουλευτές παίρνουν και καλά θα κάνουν να μην μας… προκαλέσουν. Γιατί θα σοκαριστεί το Πανελλήνιο αν δει τους αριθμούς!

Θα δώσει εξηγήσεις ο Γραμμένος; Θα απαντήσει σε εκείνους που σήμερα τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις ώστε να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει στα ιδιαίτερα δωμάτια της Ομοσπονδίας; Ή θα συνεχίσει να κρύβεται και ο ίδιος και ολόκληρη η ΕΠΟ πίσω από την «σιωπή» των ΜΜΕ που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, στον καιρό της «εξυγίανσης»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ