Το λάθος που έκανε… μπάχαλο τον Πειθαρχικό Κώδικα

Το λάθος που έκανε… μπάχαλο τον Πειθαρχικό Κώδικα

Μία λέξη, μία δεύτερη λέξη, μία φωτοβολίδα, η ΕΠΟ της εξυγίανσης, τα ματάκια μας που πονάνε!

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με την ΕΠΟ της εξυγίανσης. Οι άνθρωποι έναν Πειθαρχικό Κώδικα χωρίς λάθη δεν μπορούν να φτιάξουν και η UEFA που υποτίθεται ότι τα παρακολουθεί όλα, δεν κάνει τίποτα. Εκτός και αν ακόμη περιμένει τις μεταφράσεις των κανονισμών, από πέρσι.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από επιστολή που έστειλαν οι νέοι αθλητικοί δικαστές της Super League Μαρία Τσαγκιά και Χριστόφορος Μάρκου.

Η ΕΠΟ λοιπόν, «ανακάτεψε» το άρθρο για το άναμμα των πυρσών και φωτοβολίδων με το άρθρο για τις ρίψεις αντικειμένων μεταξύ των οποίων και οι φωτοβολίδες!

Πως γκένειν αυτό; που είχε πει και αυτή η ψυχή, ο Ογκουνσότο;

Στο άρθρο για το άναμμα των πυρσών και των φωτοβολίδων (15, παράγραφος 2), πρόσθεσε ποινή για τη ρίψη των φωτοβολίδων αν και κάτι τέτοιο προβλέπεται στο άρθρο 15, παράγραφος 3!

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 15, παράγραφος 2γ. αναφέρεται ότι στον τρίτο αγώνα που θα ανάψουν φωτοβολίδες δύναται να επιβληθεί ποινή 1-2 αγωνιστικών χωρίς θεατές «εφόσον οι ρίψεις προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα».

Τι δουλειά έχουν όμως, οι ρίψεις στο άρθρο για το άναμμα πυρσών; «Καμία» είναι η απάντηση.

Το ερώτημα λοιπόν, που έθεσαν οι Πρωτοδίκες ήταν σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδων (για τις οποίες υπάρχει μία… ευαισθησία τις πρώτες αγωνιστικές από τους οπαδούς των ομάδων), από ποιά παράγραφο θα επιβάλλεται η ποινή;

«Συγγνώμη λάθος» είναι η απάντηση. «Εφόσον το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα» είναι η σωστή διατύπωση του άρθρο 15, παράγραφος 2γ.

Το «άναμμα» λοιπόν έγινε «ρίψεις» και προκάλεσε το μπάχαλο… Ποιος ξέρει τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας από την ΕΠΟ της εξυγίανσης από την οποία όσο ζεις μαθαίνεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ