Ο Αλαφούζος είναι εδώ!

Ο Αλαφούζος είναι εδώ!

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού ένα χρόνο αφότου τράβηξε την… πρίζα από το Τριφύλλι, συνεχίζει να πληρώνει και να τρέχει την ομάδα. Μετά από επτά μήνες, ο Παϊρότζ και οι «συμπαίκτες» του ακόμη ψάχνουν τον δρόμο.

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναïκός διανύει ίσως την πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας του. Τουλάχιστον σε διοικητικό επίπεδο, οι εξελίξεις στο οποίο… τρέχουν με το ρυθμό που προχωρούσαν οι υποθέσεις στα σήριαλ του Φώσκολου.

Ουσιαστικά το μόνο που έχει αλλάξει από πέρυσι, όταν περίπου τέτοια εποχή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, είναι η ίδια η απόφασή του!

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακριβά το «βίτσιο» του Αλαφούζου και απ’ ότι φαίνεται τώρα είναι ο καιρός που πληρώνει και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος τον λογαριασμό!
Από τον περασμένο Μάρτιο που εξέφρασε τη διάθεση να μπει στον Παναθηναϊκό και στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ταϊλανδός broker Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ και οι «συμπαίκτες» του, έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που υποστηρίζουν ότι η όλη ιστορία απλώς έχει ωφελήσει τον Αλαφούζο, ο οποίος αφενός κέρδισε χρόνο και αφετέρου πλέον μπορεί να εμφανίζεται πιο φερέγγυος και πιο καλή λύση στα μάτια των φίλων του Τριφυλλιού.

Κι όλα αυτά ενώ ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, με απαγόρευση μεταγραφών, με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αφορμή για τα παραπάνω δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την ασυνέπεια που επέδειξε ο μεγαλομέτοχός του Γιάννης Αλαφούζος στις πληρωμές των υποχρεώσεων της ομάδας.

Η έλευση του Παϊρότζ όμως στο προσκήνιο, επέτρεψε στον Αλαφούζο να δραστηριοποιηθεί ξανά και μάλιστα στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ακολούθησαν φέρεται να έχει βάλει σχεδόν 23 εκατομμύρια ευρώ, τόσο ως φυσικό πρόσωπο (αύξησε τις μετοχές του από 20,4% σε 44,24%), αλλά και μέσω της κυπριακής εταιρείας Sortivo International LD.
Βέβαια τα ερωτήματα για τις ανεξήγητες κινήσεις του Αλαφούζου παραμένουν αναπάντητα, καθώς σε διάστημα λίγων μηνών άλλαξε εντελώς στάση όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών του Παναθηναϊκού.

Σίγουρα κάτι δείχνει το γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας του διαμετρήματος του Αλαφούζου, ο οποίος αν μη τι άλλο ξέρει να χειρίζεται το κομμάτι της «επικοινωνίας», έχει επιλέξει τον δρόμο της… σιωπής, αφήνοντας τα διάφορα σενάρια να σέρνονται δεξιά και αριστερά.

Ο Παϊρότζ και οι «συμπαίκτες» του, οι οποίοι επί επτά μήνες ανταλλάσσουν επιστολές και υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας με τον Αλαφούζο, αρχίζουν να ξεμένουν από χρόνο. Την προσεχή Δευτέρα θα μπορεί όποιος επενδυτής ενδιαφέρεται να μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει προκηρύξει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ουσιαστικά σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα ξέρουμε αν υπάρχει πρόθεση από μέρους της PanAsia να μπει στο Τριφύλλι.

Η ενεργοποίηση του Αλαφούζου τις τελευταίες ημέρες με τις διαρροές «ανησυχίας» που εκφράζει το περιβάλλον του για την καθυστέρηση που παρατηρείται από τον Ταϊλανδό, αλλά και το γεγονός ότι είχε επαφές με τον Λάκοβιτς της UEFA, οι οποίες επίσης διέρρευσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αν μη τι άλλο δείχνουν ότι ο Mr SKAI επανέρχεται. Όχι ότι έφυγε ποτέ, αλλά τουλάχιστον από το προσκήνιο είχε αποχωρήσει.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ταϊλανδός και οι «συμπαίκτες» του από τα σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ που θα έβαζαν όπως δήλωναν τον περασμένο Μάρτιο, έχουν καταλήξει να λένε μέσω φιλικών εντύπων, ότι θα βάλουν σιγά – σιγά κάποιο ποσό κατά πολύ μικρότερο.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλαφούζος καταλαβαίνοντας ότι αυτό το «έργο» θα τραβήξει κι άλλο δεν είχε άλλα περιθώρια. Ο Αλαφούζος θα βρίσκεται σίγουρα στο τιμόνι της πράσινης ΠΑΕ για τους επόμενους μήνες και πλέον αυτό που προσπαθεί έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος είναι να ακολουθήσει διαφορετική τακτική και αυτό που απομένει να δούμε είναι τα αποτελέσματά της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ