Όντως «παρατράβηξε το… αστείο» και μάλιστα καιρό τώρα

Όντως «παρατράβηξε το… αστείο» και μάλιστα καιρό τώρα

Και όμως το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Φωτός» φιλοξενεί τον χαμογελαστό Γραμμένο, θυμάται τον Ζε Ελίας που κέρδιζε... πρωταθλήματα, αποκαλύπτει και την δική του εκδοχή στο ερώτημα γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει ντέρμπι! Και όλα αυτά; Προειδοποιώντας αυστηρά τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του να κόψουν τα αστεία! Γιατί... παρατράβηξαν

«Παρατράβηξε το… αστείο» προειδοποιεί σήμερα το πρωτοσέλιδο του Φωτός, σε μια «θέση» που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει σίγουρα επιθετική ή ακόμη και απειλητική.  Μια διαπίστωση από εκείνες που η -κατά τα άλλα μετριοπαθής- εφημερίδα δεν την συνηθίζει στην εποχή που ο κυρ Θόδωρος δεν μένει πια εδώ!

Τόσο «κόντρα» στον χαρακτήρα της, που πραγματικά σε τραβούσε από την μύτη για να την κοιτάξεις πιο προσεκτικά.

«Μπήκε επιτέλους και το «Ευαγγέλιο» στη μάχη, άραγε;» ομολογώ πως ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα, διαβάζοντας το.  Κατάλαβε πως το «στήσιμο» από την ΕΠΟ του Γραμμένου πάει… σύννεφο και στέλνει το δικό του μήνυμα στην Ομοσπονδία, σε μια εποχή που τον Ολυμπιακό τον έχουν «στριμώξει» με διαιτητές και δικαστές στο απόσπασμα;

Κατάλαβε πως τους Ερυθρόλευκους τους κυνηγούν Θεοί και Δαίμονες σε μια ιστορία με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις που ξεφεύγει μακριά από το ποδόσφαιρο, και εμπλέκει ακόμη και την ίδια την Κυβέρνηση ή και πρόσωπα που μέχρι πρότινος ήταν υπεράνω πάσης υποψίας; Φευ…

Η απορία μου λύθηκε άμεσα, πριν φτάσω στα… μικρά γράμματα. Ο Βαγγέλης Γραμμένος στα «χαμηλά», αλλά στο ίδιο πρωτοσέλιδο ποζάρει χαμογελαστός, παρουσιάζοντας τον 66άχρονο προπονητή Αναστασιάδη που ήρθε να σώσει την εθνική μας ομάδα. Οπτασία.

Δεν έχασε βεβαίως το κίνητρο μου. Έψαξα για κάποια από τις σπάνιες φωτογραφίες του Θωμά που επέστρεψε και ξεσαλώνει. Τίποτε.

Είπα μην δω έστω σε κάποιο καρέ εκείνον τον απίθανο Ελβετό, τον Γιάκοτετ που σφύριξε στο ντέρμπι προχθές κλείνοντας τα μάτια σε δύο παραβάσεις πέναλτι. Τίποτα και εδώ.

Επεδίωξα έστω να βρω τον Μάρκο Σεφερλή, για να… πιάσω το αστείο. Τελικά όμως ήταν ο Σισέ στη κεντρική φωτό, σε ένα πλάνο «απογοήτευσης». «Ποια η ευθύνη των παικτών για τις αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες και τι έκανε ο Μαρτίνς τις προηγούμενες ημέρες στον Ρέντη για να βρει λύση το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού» ήταν το «χτύπημα» κάτω από τον τίτλο.

Το αστείο δηλαδή είναι οι ευκαιρίες που χάνονται, από τους ποδοσφαιριστές. Λες δηλαδή και το κάνουν επίτηδες ως εδώ, αλλά τώρα που η εφημερίδα τους επισημαίνει πως «παρατράβηξε» θα αλλάξουν αμέσως την συμπεριφορά τους. Και την ευστοχία τους.

Αμ, ο Μαρτίνς; Καλά που του το είπε το «ΦΩΣ» ότι το αστείο παρατράβηξε. Γιατί ο Πορτογάλος είχε σκοπό να το… συνεχίσει. Να λέει στους ποδοσφαιριστές του, να τις χάνουν τις ευκαιρίες που δημιουργούν! Και αν χρειαστεί μάλιστα να τους κάνει και κάποια ειδική προπόνηση για αυτό.

Όλα αυτά με συνοδευτικό θέμα «όλοι οι λόγοι της αποτυχίας του Ολυμπιακού να νικήσει σε οκτώ σερί ντέρμπι» και bonus track την πληροφορία πως ο προπονητής των Ερυθρόλευκων είναι «χαμένος στο ροτέισον». Να βάλουμε και κάτι ακόμη τώρα που γυρίζει; «Που είσαι εσύ Ζε Ελίας» λέει σε άλλο σημείο το πρωτοσέλιδο μνημονεύοντας όχι μόνο τον Βραζιλιάνο αλλά και τα πρωταθλήματα που είχε πάρει με τους Ερυθρόλευκους στην εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη.

Κέντημα, από το «Ευαγγέλιο» σε μια συγκυρία που ο φίλαθλος του Ολυμπιακού έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ, να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Που η ομάδα έχει ανάγκη την υποστήριξη ενός Μέσου που όλα τα ρεκόρ πωλήσεων του έγιναν σε επόμενες ημέρες θριάμβων της.  Εργόχειρο που βγάζει στη «σέντρα» τους πάντες. Τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές, εμμέσως και την διοίκηση (που μάλλον δεν έχει πια παικταράδες στο ρόστερ της ομάδας, σαν τον… Ζε Ελίας).

«Εντάξει μωρέ, μην είσαι υπερβολικός. Μπορεί να μην τα έγραψε σήμερα Τρίτη για τους διαιτητές αλλά θα τα έγραψε χθες» παρότρυνα τον εαυτό μου κρατώντας τη πίστη μου. Κοιτάζω λοιπόν και το ΦΩΣ της Δευτέρας. Γαργάρα τα δύο πέναλτι. Καμία αναφορά στην δήλωση Καραπαπά για τον διαιτητή, τον Θωμά, τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη. Το «ΦΩΣ» διαπίστωσε πως ο Ολυμπιακός «άργησε» σε αυτό το ντέρμπι.

Ναι, αλλά άμα άργησε τότε πως «παρατράβηξε το… αστείο»; Με το ρολόι;

Κρίμα. Πραγματικά κρίμα. Κρίμα, γιατί είναι δικαίωμα σου να λες την άποψη σου αλλά ξεκαθαρίζοντας κάποια στιγμή την αλήθεια. Την δική σου αλήθεια. Για τις πεποιθήσεις και τις προθέσεις σου. Για την…τοποθέτηση σου απέναντι στα πράγματα. Τα ίδια τα συναισθήματα σου.

Δεν τρέχει τίποτα αν δεν σου αρέσει ο Ολυμπιακός που βλέπεις. Δεν τρέχει τίποτα αν δεν σε ενοχλεί αυτό που συμβαίνει στην πλάτη του. Δεν είναι δίκαιο όμως να στοχοποιείς κανέναν. Τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές. Τον… Ζε Ελίας!

Γιατί τότε θα βρεθούν πολλοί που θα συμφωνήσουν τελικά με το εμπνευσμένο πρωτοσέλιδο της ημέρας. Γιατί όντως «παρατράβηξε το… αστείο».

   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ