Το γαρ πολύ των fake news γεννά παραφροσύνη

Το γαρ πολύ των fake news γεννά παραφροσύνη

To10.gr αποσυνθέτει ακόμη έναν ευσεβή πόθο των «πιστολιών», εξηγώντας γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση παρέμβασης του αθλητικού εισαγγελέα για την τιμωρία του Ολυμπιακού. Η προπαγάνδα τους ξέφυγε και έφτασε στο σημείο να πιέζει/εκβιάζει δικαστικούς λειτουργούς!

Είναι λογικό. Οταν έχεις μάθει να κάνεις το ψάρι κρέας και να ταΐζεις αμάσητο σανό τον κόσμο, σου κάθετε άσχημα να εκτίθεσαι (για πολλοστή φορά). Και να καταποντίζεσαι. Αλλά από αυτό, έως ότου να φτάνεις σε ακρότητες, πιέζοντας δικαστικούς λειτουργούς, είναι κάτι άλλο. Είναι μια σκαιότητα, μια φαιδρή προσέγγιση, που καταδεικνύει, εκθέτει ανεπανόρθωτα τις προθέσεις σου και τον στόχο σου. Διότι το ζητούμενο δεν είναι η δικαιοσύνη, αλλά να γίνει η «δουλειά». Με κάθε τρόπο. Με ψέματα, λάσπες, εκβιασμούς, αλήτικα χτυπήματα κάτω από τη μέση, Αίολα λιβελογραφήματα, γεμάτα αναλήθειες.

Το τελευταίο επεισόδιο της αγωνιώδους επικοινωνιακής πολιτικής των «πιστολιών» της εξυγίανσης, είναι η απόφαση να πιέσουν, να εκβιάσουν τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου να καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης που πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, βάσει της οποίας ο Ολυμπιακός θα πληρώσει 60.000 ευρώ για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Δηλαδή 45.000 ευρώ περισσότερα από εκείνα που είχε πληρώσει ο ΠΑΟΚ για τον πόλεμο με την αστυνομία, τις μολότοφ, το κάψιμο μίας κλούβας και μίας καντίνας στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας!

Τι λένε, λοιπόν; Ζητούν να παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας. Προσοχή. Δεν έχουν την «πληροφορία» (άλλωστε από τέτοιες, εάν δεν είναι delivery… δεν) ότι θα παρέμβει. Δεν άκουσαν έστω ότι μπορεί να σκέφτεται να παρέμβει. Του… θυμίζουν ότι μπορεί να παρέμβει. Ότι έχει δικαίωμα, βρε αδερφέ, να εφεσιβάλλει εναντίον μίας απόφασης που δεν του αρέσει ή που θεωρεί άδικη. Τον προτρέπουν τον άνθρωπο να κάνει κίνηση, μπας και γλιτώσουν οι ίδιοι τον διασυρμό τους. Μπας και καταφέρουν να πείσουν ότι… κάτι ήξεραν που έλεγαν για αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα.

Προσέξτε. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Οι ίδιοι που έστηναν δικογραφίες, που στοιχοποιούσαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) ανθρώπους με στημένες mediaκές δίκες, έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν έμμεσα έναν δικαστικό λειτουργό και να του… θυμίζουν ποια είναι η… δουλειά του. Παραγγελιά κανονική, δηλαδή. Αλλά και αυτή τη φορά αποδεικνύουν ότι η μανία τους να παράγουν ψεύδη, τους οδηγεί σε πολύ άσχημα μονοπάτια. Αυτά τις παραπληροφόρησης. Και ακόμη χειρότερα, της εκούσιας παραπληροφόρησης.

Διότι, καλοί μου φίλοι, ο κ. Σιμιτζόγλου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη δουλειά του. Και γνωρίζει καλά ότι και να ήθελε (που δεν γνωρίζουμε να έχει εκδηλώσει τέτοια επιθυμία ο άνθρωπος), δεν μπορεί να ασκήσει έφεση. Δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε. Ο λόγος; Από κανένα επίσημο έγγραφο (φύλλο αγώνα, έκθεση παρατηρητή, έκθεση Αστυνομίας) δεν προκύπτει τραυματισμός, βιαιοπραγία ή φθορά. Και για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο. Ο αθλητικός εισαγγελέας, λοιπόν, δεν έχει κάπου να «πατήσει», από κάπου να πιαστεί για να ασκήσει έφεση. Χαλώντας έτσι την πλοκή ενός ακόμη παραμυθιού.

ΥΓ. Αλήθεια, το αφεντικό τι λέει για το γεγονός ότι οι υπάλληλοί του παίζουν με χίλια κιτρινόμαυρη γραμμή, μέσα από το μαγαζί του;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ