Το καφενείο του Γραμμένου,  με σερβιτόρο τον… Γιαννάκη

Το καφενείο του Γραμμένου, με σερβιτόρο τον… Γιαννάκη

Σα να μας έβαλε κάποιος για ύπνο το 2018 και να μας ξύπνησε στο 2000. Ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν είναι απλά ένας πετυχημένος πρόεδρος της ΕΠΟ. Είναι ένας σύγχρονος… Περίανδρος Πώποτας που κάνει πράξη το «εμπρός-πίσω».

Γίγαντας. Είδωλο. Εγγυητής της Εξυγίανσης. Θεματοφύλακας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ποιος καλύτερος καθρέφτης των παραπάνω από την ίδια την Εθνική μας ομάδα. Την Εθνική του Βαγγέλη, του Γραμμένου που πρέπει να νιώθει πραγματικά περήφανος. Γιατί μπορεί από ποδόσφαιρο να μην σκαμπάζει, αλλά η Ελλάδα κυλά στο αίμα του. Έτσι εύκολο είναι να μετατρέψεις το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε καφενείο; Και μάλιστα να το κάνεις τόσο γρήγορα, και τόσο καλά που λες και κάποιος μας έβαλε για ύπνο το 2018 και μας ξύπνησε στο 2000. Τότε που προπονητές της εθνικής ήταν ο συγχωρεμένος ο κυρ Κώστας ο Πολυχρονίου και ο «100 χρόνια μπροστά» κυρ Βασίλης ο Δανιήλ. Τότε που ο κυρ Γιάννης ο Κόλλιας είχε τις Ελπίδες, και που οι παρτίδες τάβλι με τους βλαχοδήμαρχους έδιναν και έπαιρναν παραθέτοντας δείγμα πολιτισμού και εθνικής κληρονομιάς. Τέτοια επιτυχία ούτε ο Περίανδρος Πώποτας στο «Καφέ της Χαράς» που δείχνει εδώ και δώδεκα χρόνια σε επανάληψη ο ΑΝΤ-1. «Εμπρός-πίσω».

Τον είδατε τον αγέρωχο πρόεδρο πως στέκονταν στα επίσημα του ΟΑΚΑ; Εμ, πώς να μην τον είδατε αφού όλοι και όλοι καμιά 20αριά νοματαίοι ήταν. Ο Γραμμένος και ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος που ο φωτογραφικός φακός τους έπιασε να τα λένε χαμογελαστοί. Τα ξέρει πρόεδρε αυτά ο Ιβάν; Γιατί αν δεν τα ξέρει, δεν τα βλέπω τα πράγματα καλά. Και όχι τίποτε άλλο αλλά θα είναι κρίμα να κριθείς άδικα. Εδώ έχεις παρουσιάσει έργο. Πήρες την ομάδα από το Καραϊσκάκη, την πήγες στο ΟΑΚΑ, άπλωσες φανέλες και σημαίες στις κερκίδες για να βρουν κάτι να ζεσταθούν οι 500 βιτσιόζοι που είχαν την περιέργεια να δουν το ματς με την Εσθονία. Μάζεψες και εκείνα τα δημοκρατικά πνεύματα που με τη σειρά τους έβαλαν φωτιά σε μια σημαία της Τουρκίας. Και όλα αυτά σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Open.

Άσε το αποτέλεσμα; Μοναδικό. Στην κυριολεξία. Σάμπως έχουμε ξαναχάσει ποτέ από την Εσθονία; Μόλις διευρύναμε τους ορίζοντες μας, αν κάποιοι δεν το πήραν χαμπάρι. Να ναι καλά ο Άγγελος. Άλλος ογκόλιθος αυτός. Άλλος εγγυητής για το μέλλον της Εθνικής. Σιγά μην αφήναμε την ομάδα μας στα χέρια των ξένων. Και ειδικά σε χέρια Γερμανού. Αφού το ξέρεις ότι δεν τους γουστάρουμε.

Κρίμα που δεν ήταν εκεί ο Υφυπουργός Βασιλειάδης να σε καμαρώσει. Κρίμα που δεν έστειλες μια πρόσκληση στον άλλοτε Υφυπουργό Κοντονή που δεν τον θυμούνται πια ούτε τα ξαδέρφια του, ούτε έστω ο φίλος που σου… φόρεσε στο μισθολόγιο της ΕΠΟ με 5.500 τον μήνα. Κρίμα που δεν φρόντισες να είναι εκεί ο Υπουργός Καμμένος. Αυτά τα διαμάντια της πατρίδας μας, που άνοιξαν τον δρόμο για την δική σου Εξυγίανση. Για αυτή την επιτυχία. Ήταν τουλάχιστον εκεί ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος. Δίπλα σου. Κάτι είναι και αυτό για να μην νιώθεις μόνος.

Η εθνική Ελλάδας είναι ασφαλής στα χέρια σου. Και αυτό μας φτάνει και μας περισσεύει. Ξέρουμε ότι παρέλαβες χάος. Ξέρουμε πόσο πολέμησες με τις «κλίκες» και τα «αποστήματα» που είχαν καταντήσει την Εθνική στα πιο αδιάφορα βράδια της να μαζεύει 10.000 στο Καραϊσκάκη. Ξέρουμε ότι τα κατάφερες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ