Η ΕΠΟ, ο Άγγελος, οι Νεοναζί, το Παγκρήτιο και η Εθνική… ΠΑΟΚ!

Η ΕΠΟ, ο Άγγελος, οι Νεοναζί, το Παγκρήτιο και η Εθνική… ΠΑΟΚ!

Η Εθνική Ελλάδος του Γραμμένου, αφού τα... έφτιαξε όλα, γέμισε το γήπεδο με κόσμο και... κοσμάκη, «παίζει μπάλα» και στα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, με... ασπρόμαυρο δεκανίκι.

Η έναρξη της θητείας του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της εθνικής συνοδεύτηκε από… στραυροκόπημα απορίας και από την πεποίθηση ότι πλέον η Γαλανόλευκη θα αρχίζει κάτι από… ΠΑΟΚ να θυμίζει. Μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις, έγιναν γνωστές και οι κλήσεις του, έγινε γνωστό και το τιμ που θα τον πλαισιώσει και κάπου εκεί η πεποίθηση, έγινε βεβαιότητα. Η Εθνική εν πολλοίς χρησιμοποιείται ως πεδίο ανταπόδοσης εμπιστοσύνης. Καλός άνθρωπος ο Άγγελος, με ψυχή, «δικό μας» άνθρωπος, είπαν στον ΠΑΟΚ. Έτσι κάπως σκέφτηκε και ο άλλος «δικός μας» άνθρωπος Βαγγέλης Γραμμένος κι έτσι έδεσε το γλυκό.

Εξάλλου ένα από τα βασικά ζητήματα που έπρεπε να λύσει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ ήταν το… φλέγον ζήτημα της έδρας. Γιατί έπαιζε η εθνική στο Γεώργιος Καραϊσκάκης; Ε, διευθετήθηκε κι αυτό. Μετακόμισε αρχικά στο ΟΑΚΑ. Πήγαν οι συγγενείς να δουν τις προσπάθειές της. (Οι φίλοι ήταν απόντες). Πήγαν και οι νεοναζί να δείξουν το… αρχαίο πνεύμα αθάνατο και όλα καλά. Το γλυκό έδεσε δις. Εξάλλου έπεται δεύτερη μετακόμιση στο Παγκρήτιο.

Τώρα για τα αμιγώς αγωνιστικά, ο Άγγελος Αναστασιάδης έδειξε διάθεση να  δώσει το εθνόσημο… πειραματικά σε όποιον αναζητούσε μια ευκαιρία. Στον Λαμπρόπουλο για παράδειγμα , ή τον Σάμαρη που είχε να παίξει μήνες, στον Καρέλη που απέχει παρασάγγας από εκείνον τον ταχυδυναμικό φορ που έκανε άπαντες να τον προσέξουν στον Παναθηναϊκό πριν από μερικά χρόνια. Και γιατί να μην το κάνει; Βλέπει ότι σε όλο τον οργανισμό που λέγεται Εθνική Ελλάδος πλέον τοποθετούνται διάφοροι περιφερειακοί για… διάφορους περιφερειακούς λόγους.

Η εθνική Ελλάδας άλλαξε σελίδα, ναι. Οι «κλίκες» και τα «αποστήματα» που την έκαναν υποχείριο του «καθεστώτος» δεν υπάρχουν πια. Ή μήπως όχι; Σε πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας Η Αξία, παρουσιάστηκαν πολλές λεπτομέρειες για τη νέα Εθνική. Αυτή της Βορείου Ελλάδας. Έργο που ξεκινά από τα… σπάργανα, με μικρές εθνικές, κ19, κ17, Κ15! Αλλά δεν μένει μόνο εκεί.

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω αναλυτικά το εν λόγω ρεπορτάζ, χωρίς περισσότερα σχόλια από μέρους μας. 

Βιώνουμε πραγματικά τραγικές μέρες για τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, από την μεγάλη εθνική ανδρών μέχρι τις μικρές εθνικές , εκεί όπου ο ευτελισμός και η εκμετάλλευση ευαίσθητων παιδικών ψυχών χτυπάει … κόκκινο! Ή μήπως μαύρο;

Στην εποχή που ζούμε, της ΕΠΟ του Γραμμένου και των πλανόδιων παρατρεχάμενων, η έννοια των εθνικών ομάδων υπό την μορφή της αντιπροσώπευσης του συνόλου του ελληνικού ποδοσφαίρου τείνει να καταργηθεί. Για να μην πω καταργήθηκε ήδη! Και η θέση της εθνικής αντιπροσώπευσης υποκαταστάθηκε από τις προσωπικές ή οπαδικές επιδιώξεις μιας φράξιας δήθεν παραγόντων που με τις κινήσεις και τις αποφάσεις τους φέρνουν τον διχασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο…

Τα πάντα στην ΕΠΟ του Γραμμένου και του περιοδεύοντος θιάσου των πρωτοπαλίκαρων του αντιμετωπίζονται μέσα από ασπρόμαυρο Μεγεθυντικό φακό και αποσκοπούν στην απόλυτη κυριαρχία του Ιβάν Σαββιδη και της αυλής του, που αφού κυριάρχησαν στην ομοσπονδία επιβάλουν Σταλινικές μεθόδους στην επιλογή των προπονητών, βοηθών, αναλυτών , γιατρών αλλά και ποδοσφαιριστών! Όποιος δεν είναι «μαύρος» είναι εχθρός, υπαγορεύει το νέο δόγμα!!! Το μόνο που απομένει είναι η εξορία στην Σιβηρία για τους αντιφρονούντες…

Τα ηγετικά πρόσωπα της Ασπρόμαυρης κατοχής στις εθνικές ομάδες της ΕΠΟ

Η αρχή της διχαστικής πολιτικής στις εθνικές ομάδες ξεκίνησε με τις μικρές εθνικές, κ19, κ17, Κ15! Προπονητής στην κ17 ορίστηκε ο πρώην τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της φιλικά διακείμενης προς τον ΠΑΟΚ Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς, κουμπάρος και πρώην συμπαίκτης του Παοκτζή Ζήση Βρύζα του οποίου υπήρξε επιλογή!

Βοηθός του Κεχαγιά ορίστηκε ένα ακόμη τέκνο των ασπρόμαυρων του Βορρά, ο πρώην προπονητής της κ17 του ΠΑΟΚ Ζαζόπουλος! Στην Κ19 βοηθός του Γκούμα, τον οποίο ήθελαν και αυτόν να τον φάνε και να βάλουν δικό τους, τοποθετήθηκε ο γυμναστής Καρύδας, των ακαδημιών ΠΑΟΚ Κουλούρας ο οποίος είχε αρνηθεί πριν λίγα χρόνια να δώσει με μεταγραφή τον νεαρό ποδοσφαιριστή Μελιόπουλο στον Ολυμπιακό αλλά τον παραχώρησε στην Ξάνθη που με τη σειρά της προ ημερών τον πούλησε στον ΠΑΟΚ! Τι σύμπτωση!

Αναλυτή ποδοσφαίρου και στην Κ19 και στην Κ17 όρισαν τον Κ. Μιχαϊλίδη! Στέλεχος και προπονητής επι χρόνια του ΑΟ Γιάννινα, συλλόγου προσκείμενου στον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Ιωαννίνων Βρακά με τον οποίο είναι κολλητοί!

Ο Βρακάς της ΕΠΣ Ιωαννίνων και τα φιλαράκια

Ο οποίος Βρακάς, θεωρείται από τους πιο στενούς του συστήματος Σαββιδη, ο γιος του έπαιζε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και όπως λένε οι κακές γλώσσες αποτελούσε μόνιμο μέλος των μικρών εθνικών ομάδων ακόμη και όταν ήταν τραυματίας! Ο Βρακάς για την ιστορία θεωρείται φιλικά διακείμενος τόσο με τον γυρολόγο Θόδωρο Ελευθεριάδη, νυν προπονητή της εθνικής Κ15 και συντονιστή των μικρών εθνικών ομάδων, όσο και με το μανατζερικό δίδυμο Αποστόλου, Λιβαθηνού, οι οποίοι επίσης θεωρούνται στην πιάτσα προνομιακοί συνομιλητές του Ελευθεριάδη, έχοντας αποκτήσει με τον τρόπο αυτό επιρροή στις κλήσεις νεαρών ποδοσφαιριστών. Βεβαίως μέχρι πρότινος θέση στις εθνικές ομάδες είχε και ο πατέρας του μάνατζερ Λιβαθηνού, ο Σπύρος Λιβαθηνός παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής ! Εσχάτως στο μανατζερικό αυτό δίδυμο που κάνει δουλειές με τον διαβόητο Φάλι Ραμαντάνι προστέθηκε και ο αδερφός του Ρέτσου, ο Μάικ! Δυστυχώς όποιος ξέρει και βλέπει καταλαβαίνει γιατί η καριέρα του ποδοσφαιριστή Ρέτσου των 22 εκατομμυρίων στην Λεβερκούζεν έχει πάρει την κατιούσα και ένας θεός ξέρει ποτέ θα ξαναπαίξει μπάλα μετά και τον νέο μυϊκό τραυματισμό του!

Θ. Ελευθεριάδης: Γυρολόγος, γενίτσαρος και αχάριστος

Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Παλιός προπονητής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, πέρασε από Ολυμπιακό όπου αμειβόταν πλουσιοπάροχα για τρία χρόνια, αλλά και για λίγο από τον Παναθηναϊκό ! Γι αυτό οι εχθροί του τον λένε γυρολόγο, τυχοδιώκτη και … γενίτσαρο!!! Το τελευταίο επειδή στην μικρή εθνική τον τοποθέτησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βακάλης , πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου και πρωτοπαλίκαρο του κιτρινόμαυρου συστήματος! Ο Ελευθεριάδης δηλαδή τοποθετήθηκε επί παντοκρατορίας ΑΕΚ στην ΕΠΟ και μόλις πήρε τον έλεγχο ο ΠΑΟΚ έκανε κωλοτούμπα, θυμήθηκε ότι είχε θητεύσει στις ασπρόμαυρες ακαδημίες και από γενίτσαρος του Βακάλη έγινε Ταλιμπάν του Βρακά!

Η απαίτηση σοκ, πρωτοφανής για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα: «Είναι κόκκινος, φίλος του Μαρινάκη, δεν θα ξανακαλέσεις τον γιο του στην εθνική»

Ο Ελευθεριάδης λοιπόν επί Βακάλη, σύμφωνα με μαρτυρία ομοσπονδιακού προπονητή , του ζήτησε να μην ξανακαλέσει στην Εθνική Παίδων νεαρό ποδοσφαιριστή Ιστορικής ομάδας της Αθήνας, επειδή ο πατέρας του νεαρού παίκτη ήταν «κόκκινος», όχι απλά Ολυμπιακός αλλά φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο προπονητής φυσικά δεν πειθάρχησε στην απίστευτη για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα απαίτηση του Ελευθεριάδη και με την κάλυψη Βρύζα (προς τιμήν του) αντιστάθηκε! Το αποτέλεσμα ήταν ο προπονητής των εθνικών ομάδων να χάσει στη συνέχεια τη θέση του, να απομακρυνθεί και ο Ελευθεριάδης ως συντονιστής με μαριονέτες Κεχαγιά και Ζαζόπουλο να καταστεί ως ο κυρίαρχος του παιχνιδιού! Αυτός είναι ο λόγος που στην πιάτσα λένε τον Ελευθεριάδη αχάριστο. Γιατί πολέμησε υπόγεια τον Μαρινάκη έναν άνθρωπο του οποίου υπήρξε προσωπική επιλογή για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού!

Όλα και όλοι του ΠΑΟΚ!

Όμως η ασπρόμαυρη κατάληψη συνεχίζεται! Αφού φαγώθηκε ο Σκίμπε προσελήφθη ως γνωστόν στην εθνική ανδρών ο Άγγελος Αναστασιάδης, προσωπική επιλογή Σαββίδη και γέννημα θρέμμα του ΠΑΟΚ . Παίκτης, προπονητής, οπαδός ψυχή και σώμα! Γιατρός της εθνικής ορίστηκε ο Γιώργος Οικονομίδης, ΠΑΟΚτζής μέχρι το κόκκαλο και Θεσσαλονικιός! Προπονητές τερματοφυλάκων προσελήφθησαν ο Στέφανος Αϊβαλιώτης πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και ο παλαιός τερματοφύλακας του Άρη Κατεργιαννάκη, που όμως είναι Βορειοελλαδίτης αλλιώς ενδεχομένως να μην προσλαμβάνονταν!

Η εντολή: Θα καλούνται περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ στις εθνικές και θα παίζουν βασικοί…

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα των σημερινών εθνικών ομάδων που έχουν συσταθεί μέσα σε πνεύμα διχασμού, άκρατου τοπικισμού και με πρωτοφανή φαινόμενα πιστοποιητικών οπαδικών φρονημάτων να κυριαρχούν! Και η εντολή είναι προφανής και προκύπτει: θα καλούνται στην εθνική κυρίως στις μικρές ηλικίες, περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι θα προτιμώνται για τη βασική ενδεκάδα! Το στελεχιακό δυναμικό θα είναι ασπρόμαυρο ή έστω δορυφόρων και παρατρεχάμενων και ακόμη και η έδρα της μεγάλης εθνικής θα έπρεπε να είναι η Τούμπα!!!

Μένει μόνο η Σιβηρία για τους αντιφρονούντες!

Λογικές βγαλμένες από το τέως ανατολικό μπλοκ που θυμίζουν την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν και του Χρουτσοφ! Και που δυστυχώς στις μέρες μας στην Ελλάδα εκφράζεται και εκπροσωπείται από τη θλιβερή νομενκλατούρα των παρατρεχάμενων, τσάτσων και νταραβεριτζήδων του Ιβάν Σαββίδη οι οποίοι πέρα από τα παιχνίδια με τυχάρπαστους μάνατζερ στις πλάτες μικρών και μεγάλων παιδιών σπέρνουν τον εθνικό διχασμό και κόβουν τη χώρα αυταρχικά  και απροκάλυπτα στη μέση!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ