Ποιος κάνει bullying στον Περέιρα; Οι «δικοί του»!

Ποιος κάνει bullying στον Περέιρα; Οι «δικοί του»!

Η προκάτ συνέντευξη του Περέιρα, το bullying, τα «πιστόλια» των media που βιάστηκαν να γράψουν/μιλήσουν για... άλλους, αλλά τελικά ο Μέλο εννοούσε τους ίδιους και όσα... περνάει, μετά το χέρι του Βιεϊρίνια! Τον Ολυμπιακό τον έχει «χρεωμένο» ως εχθρό του, τους «δικούς του» δεν περίμενε να του την «πέσουν»!

Η συνέντευξη του Μέλο Περέιρα στην Εφημερίδα των Συντακτών χρήζει βαθιάς ερμηνείας. Διότι ο παμπόνηρος και πονηρεμένος Πορτογάλος χρυσοδάκτυλος της ελληνικής διαιτησίας, μίλησε, είπε αυτά που ήθελε και αυτά που ήθελε να ακούσουν τα αφεντικά του, αλλά παράλληλα άφησε και κενά στις τοποθετήσεις του. Κενά που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ηθελημένα. Με σκοπό να καταλάβουν και οι «δικοί του» ότι δεν του αρέσει να τον πιέζουν. Διότι όσα ανέφερε για bullying, δεν αφορούσαν την πλευρά του Ολυμπιακού.

Τα «πιστόλια» της εξυγίανσης, που πιάνουν πληκτρολόγιο μετρώντας τις λέξεις (και τα τιμολόγια) σε ρούβλια, έπιασαν δουλειά και προσπάθησαν να μας πείσουν πως όσα είπε ο Πορτογάλος αφορούσαν τον Ολυμπιακό. Αλλά, για ακόμη μία φορά, έκαναν ένα άστοχο επικοινωνιακό παιχνιδάκι, ώστε οι βολές του Περέιρα να φύγουν από τη δική τους καμπούρα. Να φύγουν από τον αγαπημένο ΠΑΟΚ, από τον Γιαννάκη, από τον Θωμά και όλους τους σπουδαίους αυτούς άνδρες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, μέσα στην παραζάλη τους, έκαναν και τα παράπονά τους, επειδή οι δύο ισχυροί των Δικεφάλων τα «έσπασαν» και οι ίδιοι, τα «πιστόλια» (νεροπίστολα, πια), έχασαν τα αυγά και τα καλάθια και εκτέθηκαν, φανέρωσαν το πραγματικό τους πρόσωπο: Αυτό των πληρωμένων εκτελεστών, που πίσω από τον μανδύα και το πρόσχημα της «αντικειμενικότητας», δολοφόνησαν συνειδήσεις. Συνεχίζουν να το κάνουν, αλλά αυτά έπιαναν παλιά. Και εκεί που τους έπαιρνε. Τώρα, το bullying που έκαναν οι ίδιοι, ακόμη και στους δικούς τους οπαδούς, τελείωσε. Πάπαλα…

Πάμε, όμως, στον Περέιρα, για να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει και τι εννοούσε ο Πορτογάλος. Διότι το bullying που κατήγγειλε δεν είναι ερυθρόλευκο. Δεν του ήρθε μετά από ενάμιση χρόνο στην καρέκλα των 22.500 € τον μήνα να καταγγείλει τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δεν τον γουστάρει, τον θεωρεί όχι καθαρό, θεωρεί ότι παίζει παιχνίδια εις βάρος του και υπέρ των ανταγωνιστών του και το έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Δεν πρόκειται για bullying, λοιπόν, αλλά για μια παγιωμένη και ξεκάθαρη θέση, η οποία εν πολλοίς επιβεβαιώνεται και από τα όσα σκανδαλώδη έχουν συμβεί στη διαιτησία την τελευταία διετία. Μονόπλευρα, πάντα.

Ο Περέιρα δεν αισθάνεται πίεση από τον Ολυμπιακό. Γίνονται 3-4 πέναλτι που δεν δίνονται και δεν τρέχει τίποτα για τον ίδιο. Γνωρίζει ότι είναι ο εκλεκτός των αντιπάλων των Πειραιωτών, αλλά και των… ανώτερων αρμοδίων, που κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν νιώθει καμία πίεση από τους Ερυθρόλευκους. Αυτό αισθάνεται και το λέει. Σε όλους. Και στους διαιτητές. Μάλιστα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να το δείξει κιόλας, προκαλώντας διαρκώς τους Ερυθρόλευκους με τους ορισμούς, αλλά και τους… τρίτης διαλογής ξένους που έχει φέρει στα παιχνίδια του.

Ποιος, λοιπόν, κάνει bullying στον Περέιρα και τους διαιτητές; Μα οι ίδιοι που τον έχουν επιλέξει και τον πληρώνουν. Αυτοί που έχουν επιλέξει τους 23 διαιτητές που βρίσκονται στον πίνακα της Super League. Οι ίδιοι που τις τελευταίες δύο εβδομάδες βγάζουν πύρινα άρθρα εναντίον του, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έχει το 100-0. Με το χέρι του Βιεϊρίνια να δίνει την αφορμή σε συγκεκριμένα συμμορίτικης λογικής, χειραγωγημένα, οπαδικά ΜΜΕ, να ξεκινήσουν έναν άνευ προηγουμένου αγώνα για να πείσουν τα (όσα, γιατί τα νούμερα έχουν καταβαραθρωθεί) πρόβατα που τους ακολουθούν, ότι ο ΠΑΟΚ αδικείται και πως η ΑΕΚ ελέγχει το παρασκήνιο της διαιτησίας με τον Θωμά και τον Γιαννάκη και πως ο Ολυμπιακός είναι πιο ευνοημένος από όλους (!!!), γιατί -λέει- ότι ελέγχει, την UEFA, τη FIFA. Και το στρουμφοχωριό θα συμπληρώναμε εμείς.

Μπορεί η συνέντευξη-καταχώρηση, με… σκληρές ερωτήσεις που έδωσε ο Περέιρα να είχε συγκεκριμένο λόγο και να έγινε επί τούτου, ωστόσο αυτό που προέκυψε ως συμπέρασμα – πέραν του ότι ο Πορτογάλος είναι ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, στιβαρός και αμετακίνητος στις απόψεις του, φοβερός δάσκαλος και τεχνοκράτης, ανεπηρέαστος και αποφασισμένος να εξυγιάνει τη διαιτησία- είναι ότι θέλησε με τον τρόπο του να ζητήσει και από τους «δικούς του» να σταματήσουν να τον πιέζουν. Καθώς φαίνεται ότι δεν μπορεί να εκτεθεί άλλο. Πόσα να κάνει πια; Τι να γίνει; Να βγει κι άλλος παλιοχαρακτήρας όπως αυτός ο Μάρκο Φερέιρα και να λέει δεξιά κι αριστερά ότι επηρεάζει διαιτητές; Δεν γίνονται αυτά.

Διότι αυτό είναι το πραγματικό bullying που αισθάνεται ο Περέιρα. Ο Ολυμπιακός είναι απέναντι και αυτό δεν αλλάζει, από τη στιγμή που δεν αλλάζουν οι δικές σου σκέψεις/σχέσεις/πράξεις. Το να μην σε στηρίζουν και να σε κράζουν δημόσια οι «δικοί σου», είναι πρόβλημα. Πραγματικό bullying. Παρότι γίνεται για τα μάτια του κόσμου, σε θορυβεί, σε κάνει να ανησυχείς. Οπότε με τον τρόπο του έστειλε ένα μήνυμα. Που αφορά και στα αγαπημένα καλοπληρωμένα «παιδιά του», Τριτσώνη και Κουκουλάκη, που συνεχώς «κυνηγιούνται» από τα Μέσα της εξυγίανσης… «Φίλια» κείμενα, μάλιστα, όπως αυτά που φέρουν τίτλους πως «παράγκα του μπάρμπα Θωμά και Περέιρα» και άλλα ανάλογα που γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα, δεν πέρασαν απαρατήρητα. Και τώρα που τελειώνει και το συμβόλαιο, δεν είναι να αφήνεις να πέφτουν κάτω τέτοιες συμπεριφορές.

Τέλος, ο Περέιρα υποστήριξε ότι αυτοί που του κάνουν bullying, «θεωρούν θα αποκτήσουν πλεονέκτημα στη διαιτησία». Κατά μία έννοια θα μπορούσε, ας πούμε, να αφορά και στον Αλέξη Κούγια αυτό. Αλλά και πάλι, ποιο πλεονέκτημα να αποκτήσει ο Αλέξης; Να του βάζει ο Περέιρα τον Λάμπρου και τον Ζαχαριάδη; Ή αν πούμε ότι το πλεονέκτημα θα είναι του… Ολυμπιακού, τι να κερδίσει; Να του δίνουν το ένα πέναλτι δώρο στα τρία που δεν του σφυρίζουν; Μάλλον κάτι άλλο εννοούσε το golden boy της διαιτησίας, δεν νομίζετε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ