Δεν φτουράνε στην Ευρώπη Γιαννάκης και Θωμάς

Δεν φτουράνε στην Ευρώπη Γιαννάκης και Θωμάς

Ο Ανδρέας Δημάτος, τοποθετήθηκε για την ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ. Κι ο Βασίλης Δεκάρικος σχολιάζει την επιχειρηματολογία του διευθυντή επικοινωνίας των κιτρινόμαυρων.

Η «κηλίδα» στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ. Ο «Τιτανικός», οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες. Το «πρώτη στο χωριό και τελευταία» στη πόλη. Τα επεισόδια με τον Άγιαξ. Οι Ακαδημίες. Ο Ανδρέας Δημάτος, πήγε να κάνει το άσπρο-μαύρο σχετικά με το ιστορικό χαμηλό των μηδέν βαθμών της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μιά διοργάνωση που παίρνεις ότι αξίζεις και δεν φτουράνε Θωμάς και Γιαννάκιδες. Ο λόγος και ο αντίλογος:

«Δεν υπήρξε ματς από το ξεκίνημα της εφετινής διοργάνωσης στο οποίο η ΑΕΚ να μετράει μίνιμουμ πέντε απουσίες βασικών παικτών από τραυματισμούς και τιμωρίες».

-ΟΙ θλάσεις πως προέκυψαν; Τις έστειλε ο θεός; Ήταν θέμα συγκυριών, η λανθασμένων επιλογών τιυ προπονητικού τιμ; Ο Μαρίνος δεν είχε δηλώσει ότι ξέρει που οφείλονται οι τραυματισμοί; Γιατί δεν έκανε κάτι; Θα παρεξηγηθεί κιόλας, γιατί ο Κούγιας άφησε και κάτι υπονοούμενα. Όσο για τις τιμωρίες, πού είναι η πειθαρχία και το οικογενειακό κλίμα; Για τις μεταγραφές, θα τα πούμε πιο κάτω.

«Κηλίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι για πέντε χρόνια δεν υπήρχε καν στις ευρωπαϊκές διοργανώσει. Στίγμα στην ιστορία της

ΑΕΚ είναι ότι μόλις πριν από δύο χρόνια είχε βρεθεί στην 208η θέση της βαθμολογίας της UEFA μαζί με την Ξάνθη και τα Γιάννενα.Τιτανικός είναι ότι η ΑΕΚ είχε πάψει να προσφέρει βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

-ΚΑΙ ποιος φταίει ρε μεγάλε γι αυτό; Ο Χατζηπετρής; Κι αν είναι να πούμε για κηλίδες:Δεν είναι μόνο ότι δεν είχε τελική στην εστία στα τρία εκτός έδρας. Ήταν ότι από όλες τις ομάδες του Τσάμπιος Λιγκ ήταν τελευταία σε τελικές συνολικλα, αλλά και σε τελικές εντός εστίας. Μάλιστα, είχε 9 τελικές εντός εστίας ενώ ο προτελευταίος Ερυθρός Αστέρας είχε 16.

«Το «τελευταία στην πόλη» είναι σίγουρα καλύτερο από το «πρώτη στο χωριό», αλλά δεν αρκεί για την ΑΕΚ».

-ΠΩΣ δεν αρκεί; Για να μην είσαι «τελευταία στην πόλη» θέλει μεταγραφές και σοβαρό προπονητή, όπως ο Ολυμπιακός, ας πούμε. Για το «πρώτη στο χωρίο», αρκούν κι ο Θωμάς με το Γιαννάκη.

«Η ΑΕΚ μπορεί να πλήρωσε την εφετινή της συμμετοχή στο Champions League και με τις απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είναι εντελώς άσχετο αυτό το -12 με την σωματική αλλά και ψυχολογική φθορά της συμμετοχής σε αγώνες τόσο υψηλών απαιτήσεων».

-ΚΑΙ τότε γιατί δεν κάνατε καμιά μεταγραφή το καλοκαίρι;

«Πολύ περισσότερο με πληγώνουν τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Αγιαξ παρά αυτό».

-ΔΕΝ ακούσαμε να κανάτε τίποτα. Δεν μας είπατε ότι σκοπεύετε να κάνετε κάτι γι αυτό.

«Στο ποδόσφαιρο δεν μετράει το τι πέτυχες πριν από μερικούς μήνες, μετράει το τώρα. Οι ισχυρές αναμνήσεις είναι μόνο για λίγους»!

-ΣΩΣΤΑ. Και φέτος, είσαι 12 βαθμούς πίσω, πριν βγει ο Νοέμβρης.

«Το βήμα παραπάνω απαιτεί σε κάθε περίπτωση την αναζήτηση των βαθύτερων λόγων για τους οποίους η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο την επιστροφή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»

-ΝΑ βοηθήσουμε. Είναι πραγματικά πολύ απλό και δε χρειάζεται καμία αναζήτηση. Οι παίχτες δε φυτρώνουν, είτε τους παίρνεις με μεταγραφές είτε τους αναδεικνύεις από τις ακαδημίες.  Ο διοικητικός ηγέτης καλώς ή κακώς τα λεφτά τα ρίχνει στο γήπεδο, λεφτά για μεταγραφές δε βάζει. Ας δούμε λοιπόν πώς τα πάνε οι ακαδημίες της ΑΕΚ: πέρυσι η Κ-19 τερμάτισε 6η, 28 πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ, 23 από τον Παναθηναϊκό και 21 από τον Ολυμπιακό. Η Κ-17 τερμάτισε 6η στο νότιο όμιλο με 22 βαθμούς και, 27 βαθμούς απόσταση από τον Παναθηναϊκό, 26 από τον Ολυμπιακό και 23 από τον Πανιώνιο. Η Κ-15 τερμάτισε τέταρτη, με 19 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Ακούγεται λογικό όλο αυτό; Όσο λοιπόν η ΑΕΚ δε βάζει λεφτά για μεταγραφές και δεν παράγει παίκτες από τις ακαδημίες, η μόνη λύση θα είναι ο Θωμάς κι ο Γιαννάκης. Αλλ’ αυτοί στο εξωτερικό έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Δεν φτουράνε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ