Το μόνο που θέλουν οι διαιτητές είναι… σιωπή!

Το μόνο που θέλουν οι διαιτητές είναι… σιωπή!

Δεν υπήρξε διαπραγμάτευση. Υπάρχει μόνο ένα αίτημα, που η ικανοποίηση του βολεύει τους πάντες. Να βρεθεί μια φόρμουλα να σταματήσουν τα ΜΜΕ να κρίνουν τα… έργα τους! Τα υπόλοιπα είναι για μικρά παιδιά. Και για τύπους σαν τον Γραμμένο και τον Βασιλειάδη που παριστάνουν τους θεσμικούς.  

Τα Σόδομα γίνονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, και αυτός ο γίγαντας που παριστάνει τον Υφυπουργό αποφάσισε να βγει έξω στην… κακοκαιρία και να συμμετάσχει στην τιτάνια προσπάθεια για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ήρωας. Έφαγε ένα μπέργκερ στο γραφείο, πήρε άλλα δύο μαζί στο αυτοκίνητο και κίνησε να δώσει λύσεις. Πήγε να παρακαλέσει τους διαιτητές, να μας κάνουν τη χάρη να ξαναρχίσει η Σούπερ Λιγκ. Αυτοί οι θεματοφύλακες του football που πατώντας πάνω στο ξύλο που έφαγε ο Τζήλος, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν συνδικαλισμό και να λύσουν το τελευταίο πρόβλημα της Εξυγίανσης.

‘Έναν σωρό μπαρούφες διαβάσαμε στη διαδρομή ως την ψηφοφορία που τελικά έβγαλε το πρωτάθλημα από τον γύψο. Ένα σωρό μπαρούφες για τα αιτήματα των διαιτητών. Από έναν σωρό ανίκανους τύπους που βρήκαν την ευκαιρία να το παίξουν θεσμικοί παράγοντες.

Όλο το ζουμί του έργου ήταν μια λέξη. Το περίφημο «μπούλινγκ». Τα άλλα είναι για μικρά παιδιά. Θέλουν οι διαιτητές να υπάρξει ένα πλαίσιο για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Να πηγαίνουν στα γήπεδα να δίνουν ότι… δίνουν και μετά να μην έχει κανείς το δικαίωμα να πει τσιμουδιά. Ούτε οι παράγοντες, ούτε οι δημοσιογράφοι. Για να έχουν οι άνθρωποι το κεφάλι τους ήσυχο. Να σηκώνει το χέρι ο παραστάτης Βιεϊρίνια στην παρέλαση της Λαμίας, να δείχνει «παίζεται» ο Τσαμούρης και να μην μπορεί κανείς να πει το παραμικρό για την απόφαση του.

Άντε μια αναφορά του στιλ «μια στιγμή αδυναμίας, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, και η σελήνη στον Ζυγό οδήγησαν τον Τσαμούρη σε ένα μικρό ανθρώπινο λάθος».

Να βουτάει ο Πρίγιοβιτς να πιάσει τον Σταυρό να δίνει πέναλτι ο Κουτσιαύτης και να μπορεί μόνο ο Γιώργος Μίνος να βγαίνει στην ΕΡΤ και να σχολιάζει πως «ο ταλαντούχος ρέφερι διέκρινε την ξεκάθαρη πρόθεση του τερματοφύλακα να… φοβίσει τον Σέρβο στράικερ του ΠΑΟΚ».

Να σηκώνει εκείνη η Δέτση στο Αγρίνιο ότι γουστάρει στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ και να εκθειάζουν τα ΜΜΕ το σθένος της Ελληνοπούλας να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Αυτό θέλουν οι διαιτητές. Να κάνουν τη… δουλειά τους, δίχως να μπορεί να μιλήσει κανείς για αυτή. Γιατί τη δουλειά τους κάνουν. Τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο.  Αλλά κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν και τους ζητούν ευθύνες. Ποιοι; Αυτά τα λαμόγια των ΜΜΕ που τολμούν να έχουν και άποψη.

Θέλουν λοιπόν οι ρέφερι «Να πέσουν οι τόνοι» και να σταματήσει το κράξιμο από τους δημοσιογράφους. Αυτό ζήτησαν οι εργαζόμενοι διαιτητές από τους εργοδότες Γραμμένο και Βασιλειάδη. Και εκείνοι μιας και ήταν δεδομένο πως τώρα που τα παιδιά… ξεκουράστηκαν, ψάχνουν τρόπο να ικανοποιήσουν το αίτημα. Να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» της Εξυγίανσης.

Είπε ο Βασιλειάδης τίποτα για το πραξικόπημα στη Λίγκα και την επανέναρξη του πρωταθλήματος από λάθος αγωνιστική; Όχι. Είπε στον Μπαταγιάννη όμως «τι να μας πεις και εσύ, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είσαι και ο Πρόεδρος σας μας κάνει αντιπολίτευση». Πότε το είπε η Υφυπουργάρα που ψάχνει απεγνωσμένα εκλογική περιφέρεια; Όταν ο Μπαταγιάννης τόλμησε να πει πως για να μειωθεί η κριτική στους διαιτητές θα πρέπει να μειωθούν και τα λάθη τους!

Αν είναι δυνατόν! Λες και κάνουν λάθη οι διαιτητές.

Αυτή είναι όλη η φασαρία λοιπόν. Να φιμωθούν τα ΜΜΕ. Να μην μπορούν να μιλούν για τα «έργα» εκείνων που φέρνουν πίσω τις Κυριακές μας. Ούτε ο Τζήλος τους ένοιαζε, ούτε οι ξένοι που έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές, ούτε άλλες ανησυχίες έχουν. Βρήκαν μια ευκαιρία, και πάνε να την εκμεταλλευτούν ξέροντας ότι το «κράξιμο» δεν το φοβούνται μόνο αυτοί αλλά και οι εργοδότες. Ο μα τα χίλια χάμπουργκερ Υφυπουργός, και ο «δικός μας είναι» πρόεδρος της ΕΠΟ που αν ο Σαββίδης του ζητήσει να καθίσει στο ένα πόδι σαν τον πελεκάνο μέχρι να καλοκαιριάσει θα το κάνει. Γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωπος.

Ζήτω η ΚΕΔ. Ζήτω οι διαιτητές. Ζήτω ο Περέιρα. Ζήτω ο Γραμμένος. Ζήτω τα χάμπουργκερ που έχουν γίνει θέμα συζήτησης για την… όρεξη του Υφυπουργού. Ζήτω και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ