Το σαφές μήνυμα του Περέιρα στους διαιτητές…

Το σαφές μήνυμα του Περέιρα στους διαιτητές…

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής... χάιδεψε τον Τσαμούρη για το μπλοκ του Βιεϊρίνια μπροστά στα μάτια του, αλλά αφήνει έναν μήνα εκτός τον βοηθό στο ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη!

Οι κατά το δοκούν τιμωρίες των διαιτητών, αναφορικά με το πότε συμφέρει τους εξυγιαντές και πότε όχι, συνεχίζονται. Οπως διαρρέεται από συγεκριμένους κύκλους της ΚΕΔ, λοιπόν, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, αυτός ο μύστης της καθαρότητας των επιλογών, ο άνθρωπος που εκτόξευσε την ελληνική διαιτησία στα ουράνια, φέρεται να ετοιμάζει… ψυγείο ενός μήνα για τον βοηθό που ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Οπως αναφέρεται, λοιπόν, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, ναι μεν, δίνει ελαφρυντικά στον βοηθό Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο, καθώς υπήρχαν 3-4 παίκτες του ΠΑΟΚ εκτεθειμένοι και η φάση ήταν οριακή και δύσκολη, αλλά από την άλλη ετοιμάζεται να τον αφήσει να σκεφτεί καλύτερα το λάθος του, για περίπο έναν μήνα. Για την ακρίβεια, οι… διαρροές κάνουν λόγο για επιστροφή του στα μέσα Φλεβάρη. Αφού θα έχει πάρει το μήνυμα ότι λάθος κατά του ΠΑΟΚ απαγορεύεται να ξανακάνει.

Διότι αυτή είναι η ουσία μίας τέτοιας απόφασης. Ο Κωνσταντόπουλος, όπως και οι περισσότεροι διαιτητές και βοηθοί που προώθησε φέτος ο Περέιρα είναι από μέτριοι, έως καταστροφικοί, έως ανίκανοι. Αλλά αναλόγως την πλευρά που γίνεται το λάθος, παίρνεται και η αντίστοιχη τιμωρία. Και δεν το λέμε εμείς, βεβαίως. Οι πράξεις και όσα αποφασίζει ο γίγας Περέιρα το αποδεικνύουν.

Με πιο τρανταχτή περίπτωση, βεβαίως, τον διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμούρη. Ο ρέφερι που δεν έδωσε το πιο σκανδαλώδες πέναλτι της χρονιάς στο μπλοκ του Βιεϊρίνια, έμεινε στο παιχνίδι της 3ης Δεκεμβρίου, έμεινε εκτός για μόλις δύο αγωνιστικές (13η και 14η). Η φάση που έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε ακόμη και σε εκπομπές του εξωτερικού, ως ένα από τα κορυφαία διαιτητικά Bloopers της χρονιάς που πέρασε, κρίθηκε ότι έπρεπε να τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές. Ενώ ένα οριακό οφσάιντ, σηκώνει έναν μήνα τιμωρία για τον Περέιρα.

Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι εάν ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ θα τιμωρήσει και πόσο τον Κωνσταντόπουλο και τον κάθε Κωνσταντόπουλο. Το θέμα είναι το μήνυμα που περνάει. Διότι όταν κάποιος που ευνοεί τον ΠΑΟΚ έχει άλλη αντιμετώπιση και άλλη τιμωρία με τον ίδιο που αδικεί τον ΠΑΟΚ, το μήνυμα είναι σαφές. Προς όλους. Και ειδικά οι διαιτητές, είναι εξαιρετικά ανοιχτόμυαλοι και καταλαβαίνουν. Πολλά περισσότερα από όσα δείχνουν και λένε.

Και μιας και ο Περέιρα το έχει κάνει της μόδας, αυτό είναι το πραγματικό bullying στους διαιτητές. Και όχι εάν κρίνουν-κατακρίνουν-επικρίνουν τα media. Εξάλλου, σε όλες τις νορμάλ δουλειές του πλανήτη, εάν είσαι ακατάλληλος ή κάνεις διαρκώς λάθη, στο τέλος απολύεσαι. Στη διαιτησία, εάν κάνεις λάθος, θα πρέπει να προσέχεις σε ποια… μεριά το κάνεις. Εάν είναι στη σωστή, όλα καλά. Συνεχίζεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ