Το Μελό-δραμα της διαιτησίας

Το Μελό-δραμα της διαιτησίας

Τι και αν συμβαίνουν εγκλήματα; Ο οραματιστής Μέλο… βλέπει βελτίωση και είναι κρίμα μερικά δεκάδες σφυρίγματα και άλλα περιστατικά να προσπαθούν να του χαλάσουν μια τόσο ωραία ιστορία

Και κάπου εδώ… τρέχουν οι γραμματείς του Υφυπουργού να μαζέψουν δημοσιεύματα. Διότι ως γνωστόν εκείνα είναι που «υποκινούν» τη βία γύρω από το ποδόσφαιρο. Η καταγραφή της πραγματικότητας, ο σχολιασμός της. Τα γεγονότα προφανώς δεν έχουν καμία σημασία. Και τι έγινε που το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία ήρθε και συνάντησε εκείνο του Μάνταλου στην Νέα Σμύρνη; Λάθη κύριοι. Λάθη, ανθρώπινα από μια διαιτησία που όπως λέει ο σύντροφος Μέλο Περέιρα σταθερά βελτιώνεται. Δεν υπάρχει πρόθεση. Αυτή την θάψαμε στον λάκκο της προηγούμενης εποχής. Της… εγκληματικής οργάνωσης.

Ναι, ο Περέιρα είναι πολύ ικανοποιημένος. Όχι μόνο γιατί συνεχίζει ο λογαριασμός του να γεμίζει με 22 χιλιάρικα τον μήνα. Είναι και τεχνοκράτης ο Πορτογάλος. Δεν είναι το χρήμα. Είναι που βλέπει πρόοδο. Μην κοιτάτε που ο ίδιος όρισε διαιτητή από τη Φθιώτιδα στο ματς της Λαμίας με τον Ατρόμητο! Μην ασχολείστε που ο Παπαπέτρου προχθές άλλαξε τους διεθνείς κανονισμούς στο ΟΑΚΑ μη επιτρέποντας να γίνει τέταρτη αλλαγή σε παράταση. Δεν τρέχει τίποτα που η Ξάνθη από τον Τζήλο και εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό αντιμετωπίζεται από τους ρέφερι σαν τη… Ρεάλ του Φράνκο.

Δεν τρέχει τίποτα που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μπορούν με χέρια και με πόδια να διεκδικούν τα τρίποντα. Δεν παίζει ρόλο που η «βαθμολογία» είναι τελικά κάποιοι αριθμοί που σε καμία περίπτωση δεν μεταφράζουν όσα συμβαίνουν στο χορτάρι. Σημασία έχει μη γράψει κανά παράξενος τίποτα. Μην στοχοποιήσουμε κανά παλικάρι ρέφερι. Μην μας χαλάσει τη μανέστρα κανένας υποκινητής της βίας. Γιατί ο Μέλο δεσμεύθηκε προς τους διαιτητές στην περίφημη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει σε κανέναν να «γράψει» το παραμικρό. Έχει τον… τρόπο του. Και αυτός και ο πρόεδρος Γραμμένος.

«Άκου και μη μιλάς» είναι το άσμα της νέας εποχής. Ο ύμνος του Θωμά και του Γκαγκάτση που ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από τον ίδιο ιερό όρκο της Εξυγίανσης. Ο ύμνος που σκέπασε ολόκληρο Αχιλλέα. Που παιανίζει σε ομάδες με ιδιοκτήτες-φαντάσματα. Ο ύμνος της εποχής που ο Ιβάν που… κάνει περιοδεία στα Γρεβενά του Βράκα, και η επίσκεψη τού τυπώνεται σε αφίσες. Όπως τότε. Στα χρόνια της Σοβιετίας.

Της εποχής που λάτρεψε ο Υφυπουργός των χάμπουργκερ ο οποίος ψάχνει ακόμη σε πια εκλογική περιφέρεια τον παίρνει να βάλει υποψήφιος, γιατί όλα δείχνουν πως δεν παίζει να βρει ούτε την ψήφο του στις προσεχείς εκλογές.

Ένας θρίαμβος το ελληνικό ποδόσφαιρο και σε όποιον αρέσει. Ένας θρίαμβος που δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά δίχως τον Μέλο. Όποιος δεν γουστάρει να βλέπει Τσάμπιονς Λιγκ.

Εδώ στα μέρη μας, κουμάντο κάνει η Εξυγίανση. Ο Υφυπουργός και οι χαλίφηδες. Ο Γραμμένος και ο Δέδες. Ο Μέλο ο τεχνοκράτης και η ΚΕΔ του που στοιχίζει μόλις 700 χιλιάρικα τον χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ