Η φασαρία για το… πάπλωμα της διαιτησίας!

Η φασαρία για το… πάπλωμα της διαιτησίας!

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις της ΕΠΟ με τους Ελληνες διαιτητές θυμίζουν κάτι από την κλασσική ελληνική ταινία «Ο ατσίδας» που θα μπορούσε να λέγεται και «Στρίβειν δια του αρραβώνος» με το αμίμητο «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Οι Ελληνες διαιτητές είναι στο απόσπασμα, δικαίως ή αδίκως, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Από τις ομάδες, αλλά ακόμη και από την ίδια την ΕΠΟ της δήθεν εξυγίανσης. Και μιλάμε για διαιτητές που στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν επιλεγεί και προωθηθεί από τους… ατσίδες της ομοσπονδίας.

Από τους διαλόγους που κυκλοφόρησαν στην πρόσφατη συνάντηση των δύο πλευρών, συνάντηση που υποτίθεται ότι είχε και… πανηγυρικό χαρακτήρα μιας και μοιράστηκαν τα σήματα της FIFA στους διεθνείς διαιτητές, προέκυψαν διάφορα ευτράπελα. Από τη μία πλευρά ο “δικός μας” Βαγγέλης Γραμμένος έδωσε συγχαρητήρια στους διεθνείς διαιτητές σημειώνοντας ότι “η ΕΠΟ βρίσκεται κοντά σας”, από την άλλη τους είπε ότι “όσοι δεν μπορούν θα πρέπει να εγκαταλείψουν, να παραιτηθούν”!

Ευτυχώς, πάντως, που ο “δικός μας” πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Ούτε και με την ΚΕΔ, της οποίας (υποτίθεται) είναι αποκλειστική αρμοδιότητα το κομμάτι της διαιτησίας. Ασχέτως αν με συνοπτικές διαδικασίες “έφαγε” τον Τσαχειλίδη. Είπαμε, στα χρόνια της μαϊμού εξυγίανσης, αυτές οι παρεμβάσεις είναι λεπτομέρειες…

Αλήθεια, όταν τους προωθούσαν τους συγκεκριμένους διαιτητές δεν τους ρώτησαν τα βασικά; Τους προώθησαν στην… τύχη, χωρίς να ξέρουν αν μπορούν ή δεν μπορούν; Για την ιστορία, πιο παλιός από τους διεθνείς διαιτητές είναι ο Σιδηρόπουλος που πήρε το σήμα από το 2011, τον οποίο στα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης πλαισίωσαν οι Κομίνης, Παπαπέτρου (και οι δύο από το 2016), Παπαδόπουλος (από το 2017) και εσχάτως οι Διαμαντόπουλος, Σκουλάς και Τζήλος.

Οι “νέοι” βοηθοί που πήραν το σήμα της FIFA είναι οι Νικολαΐδης, Μπουξμπάουμ, Απτόσογλου και Νικολακάκης, καθώς και οι γυναίκες βοηθοί Δέτση και Παπαδοπούλου.

Η φασαρία γίνεται διαχρονικά για το… πάπλωμα της διαιτησίας και το ποιος θα την ελέγχει. Ποιος θα είναι εκείνος που θα προωθεί διαιτητές, θα υποβιβάζει διαιτητές, θα τους χρίζει διεθνείς. Γιατί νομίζετε ότι πέφτουν τα εκατομμύρια και οι δωρεές για τις ενώσεις και τον έλεγχο της ΕΠΟ; Για το καλό του ποδοσφαίρου;

Από την πλευρά τους οι διαιτητές επιθυμούν να ανεξαρτητοποιηθούν περισσότερο και αυτό φυσικά ενοχλεί. Τόσες… ευχές μοιράστηκαν για την ΕΠΟ, αν χαθεί ο έλεγχος της διαιτησίας, ποιος χαλίφης θα ασχοληθεί μαζί τους; Ουδείς.

Για αυτό τον λόγο μας προέκυψαν και τα “εξυγιαντικά” δημοσιεύματα που ξαφνικά βγάζουν το άλλοτε “χρυσό” παιδί της διαιτησίας στη σέντρα. Επειδή τόλμησε να κινήσει τα νήματα διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή την ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας.

Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ