Λάκοβιτς – Σούρκις – Κρούζλιακ: Το «πιστόλι» της UEFA, η φιλία με τα αδέρφια και ένα «δώρο» από τη Σλοβακία

Λάκοβιτς – Σούρκις – Κρούζλιακ: Το «πιστόλι» της UEFA, η φιλία με τα αδέρφια και ένα «δώρο» από τη Σλοβακία

Οι υπόγειες διαδρομές του «αμαρτωλού» ορισμού του... ματιασμένου Ιβάν Κρούζλιακ στο Ντιναμό-Ολυμπιακός, το νήμα που ενώνει το «πιστόλι» της UEFA με τους ιδιοκτήτες της ομάδας του Κιέβου και ο «άχαστος» ρέφερι των Ουκρανών!

Ζόραν Λάκοβιτς. Σέρβος, διευθυντής των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών. Ενα από τα μεγάλα «κεφάλια» της UEFA. Ενας από εκείνους τους φωστήρες που ήρθαν πολλάκις και στην Ελλάδα, για να… φτιάξουν το ποδόσφαιρό μας, ως τοποτηρητής της ΕΠΟ. Ο επικεφαλής «…του νευραλγικού κέντρου, υπεύνθυνο για μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων και γεγονότων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η UEFA. Και της διαιτησίας ίσως;

Χριχόρι Σούρκις: Ουκρανός, επιχειρηματίας, πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, πρώην αντιπρόεδρος της UEFA, νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, νυν πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών!

Ιγκόρ Σουρκίς: Ουκρανός, επιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Ντιναμό Κιέβου, αδερφός του Χριχόρι Σουρκίς. Μετρ του παρασκηνίου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ιβάν Κρούζλιακ: Σλοβάκος, διαιτητής. Ο άνθρωπος που επιλέχθηκε από την UEFA για να σφυρίξει τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου στο Ολιμπίνσκι. Με… αποστολή να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προκριθεί η ομάδα του «φίλου». Ποιανού φίλου;

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω πρόσωπα και πώς εμπλέκεται σε αυτά ο Κρούζλιακ, ο οποίος κατά τον Ντάνιελ Ποντένσε «τα έδινε όλα υπέρ της Ντιναμό»; Η σύνδεση του νήματος δεν είναι δύσκολη.

Ο Λάκοβιτς, που την τελευταία διετία έγινε γνωστός και στα μέρη μας, είναι προσωπικός φίλος των αδερφών Σούρκις και κυρίως του Χριχόρι, λένε εκείνοι που ξέρουν. «Ευνοημένος τους» προσθέτουν κάποιοι άλλοι παρατηρώντας τον τρόπο που ανέβηκε στην ιεραρχία. Ο ισχυρός Λάκοβιτς που έχει ρόλο σε… όλα στην UEFA. Και στους διαιτητές πιθανότατα.

Μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι ο Λάκοβιτς έστειλε τον Κρούζλιακ στο Κίεβο για να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση για την Ντιναμό; Οχι, αλλά μπορεί να το υποθέσει με μεγάλη πιθανότητα να μην πέσει έξω. Πολύ μεγάλη. Αλλωστε, ο 34χρονος «χειρουργός» από την Μπρατισλάβα, έκανε τόσο καλά τη δουλειά του, που σίγουρα όσοι τον έστειλαν στο Κίεβο, θα είναι απολύτως ικανοποιημένοι. Και σύντομα τον βλέπουμε και «Elite». Το αξίζει. Η υπηρεσίες του στη διαιτησία, ανεκτίμητες.

Πέρα από την πλάκα. Ο Κρούζλιακ φαίνεται σαν να είναι ο αγαπημένος των Ουκρανών. Γενικώς. Σε πέντε παιχνίδια ουκρανικών έχει οριστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια, μηδέν ήττες γράφει το κοντέρ. Για την ακρίβεια, 4 νίκες και μία ισοπαλία σαν… νίκη (Λάτσιο-Ντιμανό 2-2)! Αν μη τι άλλο, ήξεραν τι έκαναν όσοι τον επέλεξαν. Αλλώστε για τί είναι οι φίλοι, εάν δεν στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές;

Για να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε μόνο από όσα έκανε ο Κρούζλιακ στο Κίεβο. Οχι. Εγιναν πολλά για να μην προκριθεί. Αλλά ο κόρακας φρόντισε να καθορίσει τις συνθήκες του αγώνα. Και με τα φάουλ που έδινε (και τον τρόπο που τα έδινε) και με τον εκνευρισμό που προκάλεσε στους Πειραιώτες με τη στάση του, αλλά και με την ξεκάθαρα ηθελημένη απόφασή του να μην αποβάλει τον Κεντζιόρα στο 42′. Αρνούμενος επιδεικτικά να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρά τη βουτιά με τα χέρια στην μπάλα, ενώ ο Ποντένσε τον είχε περάσει και έβγαινε στην αντεπίθεση. Είπαμε, το «ανθρώπινο λάθος» στην υπηρεσία της φιλίας. Των δεινόσαυρων της UEFA.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Οταν επιστρέψει ο Λάκοβιτς στην Ελλάδα, για να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καλό θα είναι να ερωτηθεί και για τις σκέψεις των αδερφών Σουρκίς, των φίλων του, για τη διαιτησία του Σλοβάκου. Εάν ικανοποιήθηκαν βρε αδερφέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ