Εξυγίανση στα πέρατα της γης

Εξυγίανση στα πέρατα της γης

Το ελληνικό ποδόσφαιρο του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, των Γκαγκάτσηδων, του πανταχού παρόντα Γιώργου Βασιλειάδη και των υπόλοιπων παιδιών που τόσο μοχθούν για την εξυγίανση του χώρου, τα κατάφεραν.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χτύπησε και πάλι ταβάνι! Βρέθηκε και πάλι στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας με τις «ομορφιές» που λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα στα γήπεδα της χώρας.

Οι διαιτησίες πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο με τους διεθνείς μάλιστα να δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ δικαιώνοντας τον κόπο του Μέλο Περέιρα, ο οποίος αν μη τι άλλο δείχνει ότι αξίζει και το τελευταίο από τα 20.000 ευρώ που εισπράττει μηνιαίως.

Προφανώς και είναι ειρωνικό το παραπάνω σχόλιο, αφού μόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο πρόλαβαν να τα κάνουν και πάλι μαντάρα τα «δικά μας» παιδιά, οι διαιτητές που προωθήθηκαν εν μια νυκτί στους πίνακες της δήθεν εξυγίανσης.

Οι πραγματικές «ομορφιές» όμως, γίνονται στο… αμφίρροπο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα ο πλανήτης έμαθε τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Αιγινιακό, ένα ματς (διπλό ημίχρονο – άσος τελικό) με το οποίο ασχολείται η Interpol, καθώς εμφανίστηκαν αρκετοί που είχαν την… έμπνευση να ποντάρουν στη σωστή εξέλιξη του σκορ διεκδικώντας κέρδη κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ!

Και στα καπάκια έρχεται ένα άλλο ματς με εξέλιξη διπλό ημίχρονο – ισοπαλία τελικό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παιχτεί επίσης σημαντικά ποσά στη σωστή εξέλιξη του σκορ. Ουδέν μεμπτό θα πει κανείς, ωστόσο το φοβερό είναι ότι ο προπονητής της μιας ομάδας έκανε… λάθος αλλαγή χρησιμοποιώντας περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές απ’ όσους έχει δικαίωμα με αποτέλεσμα στο τέλος να χάσει τον βαθμό της ισοπαλίας στα χαρτιά. Οπως λένε αυτοί που ξέρουν, στη Φούτμπολ Λιγκ κατάφεραν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Να έχουν και την πίτα ολόκληρη (οι βαθμοί της νίκης) και τον σκύλο (του στοιχήματος που δίνει σαφώς περισσότερα χρήματα στη συγκεκριμένη εξέλιξη του σκορ απ’ ότι η πρόβλεψη του νικητή) χορτάτο.

Βέβαια η ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου δεν πολυασχολείται με τέτοια πράγματα. Εχει πιο… σοβαρά θέματα να λύσει.

Οπως για παράδειγμα την πολύκροτη μετακόμιση της Εθνικής Ελλάδας που επί της ουσίας παραμένει άστεγη στα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης. Στο βωμό της αποσύνδεσης με οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κακό Ολυμπιακό, η Εθνική Ελλάδας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, η ομάδα που έφτασε στους «8» του Euro 2012 και ένα βήμα από τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014, θυμίζει περιοδεύοντα θίασο και μάλιστα πριν από τις κρίσιμες μάχες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Οπως πληροφορούμαστε το Παγκρήτιο στάδιο που έχει επιλεγεί ως έδρα της Εθνικής μετά το πέρα για πέρα αποτυχημένο «πείραμα» του ΟΑΚΑ και τις εξίσου αποτυχημένες απόπειρες να μετακομίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη, είναι πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμο για τα ματς του Ιουνίου.

Μάλιστα ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος, μολονότι επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έχει φτάσει στο σημείο να ασχολείται ο ίδιος προσωπικά με τις διαβουλεύσεις για τις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο Παγκρήτιο. Ευχή όλων είναι να τα καταφέρει ο άνθρωπος, ωστόσο μόνο τιμή δεν περιποιούν στο αξίωμα τέτοιες ενασχολήσεις…

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα μόνιμα και χρόνια αιτήματα των προϊστάμενων ποδοσφαιρικών αρχών (FIFA, UEFA) και σε αυτά των επαγγελματικών ομάδων που μονίμως ζητούν χάρες και εξυπηρετήσεις, οι οποίες από τη στιγμή που υπάρχει ο ανοιχτός δίαυλος της οικογένειας Γκαγκάτση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Και μέσα σε όλα υπάρχει και ο ακάματος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που «μαγειρεύει» τόσα χρόνια έναν νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος θα έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη και σύμφωνα με τους ειδικούς έχει περισσότερες τρύπες και κενά από… ελβετικό τυρί.

Η συνέχεια στις οθόνες μας, καθώς οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από τους λάτρεις των… κωμωδιών. Αλλωστε η όλη υπόθεση της δήθεν «εξυγίανσης» δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια υπέροχη κωμωδία που χαρίζει άφθονο γέλιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ