Και τελικά γιατί έφυγε ο Τεννές, φίλε και τουρίστα Μέλο

Και τελικά γιατί έφυγε ο Τεννές, φίλε και τουρίστα Μέλο

Πως ο προπονητής του Απόλλωνα αποφάσισε να παραιτηθεί λίγες ώρες πριν από το ματς με τον ΟΦΗ. Κύριε Περέιρα έχετε πάρει κάτι «χαμπάρι» ή δεν έχετε μάτια για τα… χαμηλά του πίνακα.

Πριμ παραμονής λέει ζήτησε ο Μπάμπης Τεννές. Και αυτός ήταν ο λόγος που απομακρύνθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης πριν από λίγη ώρα. Μάλιστα. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η ιστορική ομάδα. Για να δικαιολογήσει αυτό το σοκαριστικό διαζύγιο λίγες ώρες πριν από το ματς με τον ΟΦΗ. Μια αναμέτρηση που για τον Απόλλωνα δεν λέει τίποτε, αλλά για τους φιλοξενούμενους ισοδυναμεί με τα… πάντα.

Σε αυτό το χρονικό σημείο λοιπόν αποφάσισαν διοίκηση και προπονητής να τα βάλουν κάτω για τα οικονομικά τους. Και να καταλάβουν ότι διαφωνούν σε κάτι που δεν χωράει διαφωνία. Γιατί για να καταλήξουμε τέλος πάντων τι λέμε. Ο προπονητής ουσιαστικά , αν ισχύουν όσα λέει ο Απόλλωνας, ζήτησε να παλέψει την παραμονή της ομάδας του. Και αν δικαιωθεί να πληρωθεί για αυτό. Να επιχειρήσει την παραμονή του Απόλλωνα που είναι τελευταίος στη βαθμολογία., και  αύριο παίζει με τον ΟΦΗ που είναι προτελευταίος. Ζήτησε δηλαδή «κίνητρο» αντεπίθεσης. Έστω και τώρα. Και αυτό θεωρήθηκε ως μια κίνηση που τέλος πάντων ανάγκασε την διοίκηση του  να τον απομακρύνει.

Έξι ματς πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Με τον Απόλλωνα να έχει 9 βαθμούς, τον ΟΦΗ 18. Και τον Λεβαδειακό που είναι τρίτος από το τέλος (και σώζεται δίχως αναδιάρθρωση αν δηλαδή πέσουν οι τελευταίοι 2) στους είκοσι. Θα πρέπει δηλαδή ο Απόλλωνας σε μάξιμουμ 18 βαθμών να πάρει δώδεκα παραπάνω από τον Λεβαδειακό. Πόσο πιθανό είναι αυτό; Και τέλος πάντων πες ότι συμβαίνει: Τόσα λεφτά έχει ξοδέψει ο Μονεμβασιώτης. Δεν θα θέλει να δει την ομάδα του να παραμένει στην Σούπερ Λιγκ; Δεν αξίζει ο προπονητής ένα κίνητρο σε μια τέτοια κατάσταση; Γιατί πρέπει να καταθέσουν τα όπλα; Τι τους εμποδίζει να το παλέψουν;

Πραγματικά λιγάκι παράξενη η απόφαση του ιστορικού Απόλλωνα. Λιγάκι παράξενη η «δικαιολογία» μιας απομάκρυνσης που προέκυψε θεωρητικά με την συναίνεση και των δύο. Τόσο παράξενη σαν μια άλλη ιστορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για το αυριανό ματς στη Ριζούπολη ανάμεσα στους ουραγούς. Έχετε ακούσει κάτι; Αν όχι, θα σας τα πω εγώ. Και όχι μόνο σε εσάς, αλλά και σε εκείνη την ψυχούλα τον Πορτογάλο με τα 22.500 ευρώ τον μήνα που παριστάνει τον αρχιδιαιτητή. Τον αρχιερέα της Εξυγίανσης.

Άραγε ξέρει ο φίλος μου ο Περέιρα ότι μπορεί να υπάρχουν… επισκέψεις για αυτό το ματς αύριο; Ότι έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών, έπειτα από την απαραίτητη προτροπή. Ότι μπορεί ας πούμε στην κερκίδα να κάθονται κάποιοι άνθρωποι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για το τελικό αποτέλεσμα αυτού του ματς, αλλά κυρίως για τον τρόπο που θα προκύψει.

Αγαπημένε Μέλο, σημαιοφόρε της εξυγίανσης, άραγε κατάλαβες ή αδιαφορείς πλήρως ξέροντας ότι είσαι κοντά να πετύχεις τον «μεγάλο» σου σκοπό, και δεν σε νοιάζει καθόλου τι συμβαίνει στον… βυθό του πίνακα. Ότι εσύ ήρθες στα μέρη μας για άλλη δουλειά, και οι άλλοι ας πάνε να… πνιγούν.

ΥΓ. Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος ο Μπάμπης Τεννές. Με πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία. Γενικώς. Έχουν δει τα μάτια του και έχουν ακούσει τα αυτιά του τόσα που τέλος πάντων δύσκολα τον «σοκάρει» οτιδήποτε. Και κυρίως; Μπορεί κάποιος να τον πει καλό προπονητή, κάποιος κακό. Αποκλείεται όμως να τον πει «υπερφίαλο» να του ρθε ξαφνικά να ζητήσει πριμ παραμονής, όταν η ομάδα του είναι τελευταία με τόσο μεγάλη διαφορά από τον αμέσως επόμενο. Να ζητήσει πριμ παραμονής ο… Ίσις με τον Βέρα, είναι κατανοητό. Να το κάνει ο τεχνικός του Απόλλωνα είναι παράξενο.

ΥΓ2. Πόσοι ήταν οι λόγοι του «1» στο Απόλλωνας-Ολυμπιακός; Τα είχαμε πει αναλυτικά. Ακριβώς 150 χιλιάδες μετρήθηκαν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ