ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Και αν δεν υπάρχουν θύματα από την βόμβα;

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Και αν δεν υπάρχουν θύματα από την βόμβα;

Ο Βασίλης Δεκάρικος έχει το σθένος να εγκαλέσει τον πρωτοδίκη Χριστόφορο Μάρκου, για την αυστηρότητα που επέδειξε στο σκεπτικό της απόφασης του, και δίνει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα: «αν είναι χειροβομβίδα;», «οι μολότοφ δεν είναι βόμβες;», «αν είναι ατομική βόμβα;». Αποκαλύπτει συνάμα τον χαμό που επικρατεί στη Γερμανία!

Χαμός από το μεσημέρι κυρίες και κύριοι. Σαν «βόμβα» έσκασε η απόφαση του πρωτοδίκη Χριστόφορου Μάρκου! Όχι δεν διακόπτεται το κείμενο, μην φοβάστε. Δεν είναι η βόμβα που γράφει στο σκεπτικό του ο κ. Μάρκου.

Η βόμβα που αν σκάσει σε κάποιο γήπεδο (φτου σκόρδα, μακριά από εμάς) τότε ο διαιτητής θα μπορεί να μην χρονομετρήσει μέχρι μια ώρα αναγκαστικά. Θα μπορεί να το διακόψει μια και καλή.

Βέβαια εδώ που τα λέμε κυρίες και κύριοι αν το καλοσκεφτούμε κομματάκι αυστηρός είναι ο πρωτοδίκης. Έως πολύ αυστηρός για να μιλήσω έξω από τα δόντια, μια και είμαι έξαλλος!

Και εδώ ξεκινά το ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Βασίλη του Δεκάρικου!

Να υποθέσω πως ο πρωτοδίκης όταν λέει βόμβα δεν εννοεί την μολότοφ. Η μολότοφ μπορεί να σκάει χωρίς να υπάρχει κάποιο θέμα. Γιατί στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των αιωνίων έσκασαν μερικές έως πολλές βόμβες μολότοφ. Βεβαίως μπορεί να μην το διάβασε κάπου ο κ. Μάρκου στα ΜΜΕ της εξυγίανσης που προφανώς επέλεξε ο άνθρωπος για να ενημερωθεί. Όπως λογικά ο άνθρωπος δεν πήρε χαμπάρι και το βίντεο με το ντου στον πάγκο του Ολυμπιακού και την μπουνιά.

Άρα λοιπόν καταλήγουμε πως δεν είναι στην κατηγορία «διακόπτεται οριστικά το ματς» η ρίψη βομβών μολότοφ. Εδώ που τα λέμε μολότοφ στην χώρα του Αλέ6 μπορεί να πέσει παντού. Έτσι για χαβαλέ, στο γήπεδο θα οδηγήσει σε οριστική διακοπή αγώνα;

Λογικά λοιπόν ο πρωτοδίκης εννοεί βόμβα με tnt π.χ. Δεν ξέρω ομολογουμένως να σας πω, και αυτό είναι ντροπή για τον Βασίλη Δεκάρικο που τα ξέρει όλα έχοντας ως πρότυπο τον Λαλάκη, αν ο κ. Μάρκου έχει στην ίδια κατηγορία και την χειροβομβίδα. Γιατί εδώ που τα λέμε χειροβομβίδα είναι και αυτή που ρίχνουν τα ΜΑΤ. Χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Είναι και αυτό ένα θέμα.

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως έχει να κάνει με την βόμβα-ναπάλμ. Εδώ ζορίζει το πράγμα γιατί ως γνωστόν η βόμβα-ναπάλμ προκαλεί πυρκαγιά. Και εδώ υπάρχει κενό στους κανονισμούς του Μάρκου καθώς λέει για βόμβα και όχι για φωτιά. Μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία, υπάρχει κενό στους κανονισμούς του Μάρκου. Ίσως την επόμενη φορά μας δείξει το φως το αληθινό και σε αυτή την μικρολεπτομέρεια. Για ατομική βόμβα βεβαίως δεν κάνω λόγο, θεωρώ πως εκεί ο Μάρκου λογικά (δεν παίρνω και όρκο) θα δέχεται την άμεση διακοπή του αγώνα…

Όπως και να έχει πάντως, η ουσία είναι πως ακόμη και αν σκάσει βόμβα, που σύμφωνα με τις απόψεις του ρομαντικού φιλάθλου – πρωτοδίκη της Σούπερ Λιγκ, Χριστόφορο Μάρκου μπορεί τότε να οδηγήσει σε οριστική διακοπή χωρίς ο διαιτητής να μετράει τα δευτερόλεπτα, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. Εδώ σε αυτό ακριβώς το κομβικό σημείο υπάρχει η απαράδεκτη αυστηρότητα του Χριστόφορου του Μάρκου.

Πρωτίστως να τονίσω πως το παν είναι να μην χαλάσει το προϊόν. Και ως γνωστόν το προϊόν της Σούπερ Λιγκ στα χρόνια της εξυγίανσης έχει εκτιναχθεί! Στην κυριολεξία… Ήρθε και η βόμβα του Μάρκου και δέσαμε!

Επαναφέρω την αφεντιά μου στην τάξη και συνεχίζω την σοβαρότατη ανάλυση. Λέγω λοιπόν πως ο Μάρκου το παράκανε στην απόφαση του – τομή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Γιατί κ. Μάρκου με όλο το συμπάθιο, για πιο λόγο να διακοπεί οριστικά το ματς αν σκάσει μια μπόμπα (που έλεγε και ο Σόμπολος) στο γήπεδο αν, λέγω αν, δεν υπάρχουν θύματα.

Και προσέξτε είμαι ελαστικός και δέχομαι πως ακόμη και τραυματίες να έχουμε, οκ να διακοπεί οριστικά! Δείχνω εν πάση περιπτώσει το μεγαλείο μου.

Αν όμως, αν λέγω, έχουμε μόνο υλικές ζημιές που επιτρέπουν την διεξαγωγή του ματς τότε κανονικά θα πρέπει ο διαιτητής να συνεχίσει το ματς. Δηλαδή, αν δεν έχουν πέσει τα τέρματα, αν είναι στη θέση τους τα σημαιάκια του κόρνερ, αν όχι όλα τουλάχιστον 3 στα 4, αν δεν μυρίζει πυρίτιδα στην ατμόσφαιρα τότε να συνεχίζεται το ματς.

Δεν λέω για τους πάγκους γιατί στην τελική μπορούν να κάτσουν και κάτω. Τι θα γίνει δηλαδή, θα πιαστεί ο κώλος τους; Πάνω από όλα το άθλημα, ο ρομαντισμός του όπως τον εξέφρασε ο εραστής του ποδοσφαίρου – πρωτοδίκης Χριστόφορος Μάρκου.

Αν λοιπόν αλλάξουμε αυτό το μικρό λαθάκι του Μάρκου τότε θα μιλάμε πραγματικά για τομή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Φανταστείτε για να γυρίσω τώρα στις αποκαλύψεις πως στην Γερμανία έχει γίνει σούσουρο με αφορμή τους νέους κανόνες ποδοσφαίρου του Μάρκου. Κανόνες που αγνόησε ο Μάρκο, ο Φριτζ ντε, ο Γερμαναράς που σφύριξε στο ντέρμπι και αποφάσισε να το διακόψει οριστικά παρότι δεν είχε συμπληρωθεί μια ώρα πολέμου.

Λέγεται, σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές πως ήδη στην Μπουντεσλίγκα συνεδριάζουν οι ομάδες για να ζητήσουν τον Μάρκου ως μεταγραφή. Ήθελαν τον Γκαγκάτση είχε ακουστεί αλλά μετά τον θρίαμβο της εξυγίανσης και τις ψήφους των ομάδων (πλην Ολυμπιακού και Λάρισας) δεν μπορούν να τον αποκτήσουν καθότι παραμένει στην Σούπερ Λιγκ. Ακούγεται μάλιστα πως θα παρασημοφορηθεί για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον ίδιο τον Βασιλειάδη. Αλλά αυτό είναι φήμη, το μεταφέρω ως επιφύλαξη.

Ο Φριτζ από την άλλη «τελειώνει» και από Μπουντεσλίγκα και από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο άνθρωπος δεν ξέρει τα βασικά τώρα, τι να λέμε.

Και μεταξύ μας τώρα, διαιτητής που δεν ξέρει πως για να διακόψει οριστικά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα θα πρέπει να πέσει βόμβα στο γήπεδο, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να σφυρίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ