Χαϊδεύοντας τον χούλιγκαν, ετοιμάζεις «σπέσιαλ» τελικό

Χαϊδεύοντας τον χούλιγκαν, ετοιμάζεις «σπέσιαλ» τελικό

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε αντίστοιχους του Ηρακλή σε αγώνα Βόλει, είχαν κάνει το ίδιο σε αγώνα του Αρη και συνεχίζουν. Προετοιμαζόμενοι για ακόμη έναν τελικό Κυπέλλου... γιορτή, υπό την αιγίδα Γραμμένων, Βασιλειάδιδων και λοιπών επιφανών ανδρών.

Ο Ηρακλής νίκησε τον ΠΑΟΚ στη Μίκρα με 3-1 σετ, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά των προημιτελικών της Volleyleague και η πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης θα κριθεί σε 3ο παιχνίδι, που θα γίνει στο PAOK Sports Arena.

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έδειξαν ότι δρουν ανεξέλεγκτα. Μόλις λίγα 24ωρα μετά την αιματηρή επίθεση σε οπαδούς του Αρη στο γήπεδο της ΜΕΝΤ και τα τρομερά επεισόδια που έλαβαν χώρα, προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και στη Μίκρα. Με αποτέλεσμα να προκληθεί και πάλι μεγάλη ένταση.

Οπως έγινε γνωστό, δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν… ξαφνικά έξω από τη Μίκρα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αντεγκλήσεις με οπαδούς του Ηρακλή. Οι οποίες, ωστόσο, δεν πήραν έκταση, λόγω της παρέμβασης των αστυνομικών αρχών, που βρίσκονταν ήδη στο σημείο. Μάλιστα, έγιναν και προσαγωγές, χωρίς να είναι ακόμη σαφής ο αριθμός των οπαδών του ΠΑΟΚ που προσήχθησαν.

Αυτό που έχει σημασία αναφέρουμε, ωστόσο, μετά και από αυτό το περιστατικό, αλλά και όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα με τους οπαδούς του Δικεφάλου, είναι ότι προκύπτει μια γενικότερη τάση για… μπάχαλα. Κάτι που προβληματίζει έντονα τις αρχές, καθώς δεν είναι μυστικό πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κινούνται και λειτουργούν ωσάν να αισθάνονται άτρωτοι και ανεξέλεγκτοι, προκαλώντας προβλήματα, είτε εντός Θεσσαλονίκης είτε στις μετακινήσεις τους.

Κάτι, βεβαίως, που δεν προέκυψε τυχαία. Είναι μια διαδικασία «χαϊδέματος» που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι μόνο οι τελικοί Κυπέλλου της τελευταίας διετίας, η… κατάληψη και οι ατιμώρητες καταστροφές στους Ζωσιμάδες, είναι και ο εξευτελισμός κάθε έννοιας απαγόρευσης μετακίνησης. Με πιο κραυγαλέο περιστατικό, βεβαίως, τα όσα έγιναν στο Αγρίνιο.

Εκεί όπου περισσότεροι από 1.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ έδωσαν το παρών στις εξέδρες, παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Βασιλειάδης είχα ανακοινώσει απαγόρευση και οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης οπαδών του Δικεφάλου. Με τις εικόνες και τα βίντεο από τα σφοδρά επεισόδια μέσα στην πόλη του Αγρινίου, να είναι πολύ νωπά ακόμη.

Συνήθως οι μπαχαλάκηδες δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία, ούτε τους ενδιαφέρει τι είναι το σωστό, το πρέπον. Τους ενδιαφέρει να δημιουργούν επεισόδια, να πλακώνονται, να μαχαιρώνονται. Γενικώς να κάνουν οτιδήποτε δεν αφορά στο ποδόσφαιρο. Και όταν οι «μπαχαλάκηδες» είναι και «χαϊδεμένοι», τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Εδώ, λοιπόν, προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλειας. Το οποίο ακουμπάει άμεσα το ποδόσφαιρο. Διότι, τι θα συμβεί εάν, για παράδειγμα, βρεθούν 100-200-500 οπαδοί του ΠΑΟΚ που αποφασίσουν (σ.σ. είπαμε, όπως τον μάθεις τον καθένα) ότι δεν τους ενδιαφέρει η ενημέρωση της Λάρισας ότι δεν δίνει εισιτήρια για το ματς της επόμενης αγωνιστικής στο ΑΕΛ FC Arena και βρεθούν ξαφνικά έξω από το γήπεδο ή μέσα στην πόλη της Λάρισας;

Επίσης, ποιος είναι αυτός ο αρμόδιος που θα αποφασίσει ότι ρεαλιστικά μπορεί να γίνει ένας ασφαλής τελικός Κυπέλλου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον ίδιο χώρο; Πώς θα αποφασίσει ο «Χ» Βασιλειάδης ότι 25-30.000 άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν (έστω και με αστυνόμευση) στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, σε τέτοιο κλίμα; Ή μήπως θα είναι καλύτερα να γίνει ο τελικός στο… Καυτανζόγλειο, όποιος ζητάει έμμεσα (δηλαδή μέσω των opinion makers της) η επικοινωνία του ΠΑΟΚ;

Οι μαχαιριές του Βόλου, τα καμένα πούλμαν, τα ανοιγμένα κεφάλια και οι φωτοβολίδες ευθείας βολής μέσα στον αγωνιστικό χώρο του περσινού τελικού στο ΟΑΚΑ, είναι ο οδηγός για τα προσεχώς. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, είτε είναι βαλτός και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα είτε τελεί εν ευθυμία.

Το πρόβλημα, βεβαίως, δεν είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μόνο. Είναι όλοι οι οπαδοί που «βρίσκουν και τα κάνουν». Κόντρα, λοιπόν, στη θεωρεία (που βολεύει συγκεκριμένους) ότι μόνο οι μεν ή οι δε είναι οι «κακοί», τα πραγματικά γεγονότα είναι γερή σφαλιάρα στα πρόσωπα όλων αυτών των αχρείων που αντιμετωπίζουν τον χουλιγκανισμό μονόπλευρα.

Είναι οι ίδιοι αχρείοι και επικίνδυνοι που ο υφυπουργός Βασιλειάδης ακούει και… διαβάζει με τον πρωινό του καφέ; Για αυτόν τον λόγο εξελίσσεται σε πολιτική μαριονέτα, σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της βίας; Ή μήπως δεν είδε, δεν άκουσε ότι το νέο νομοθέτημά του, μπάζει από παντού και μόνο «εργαλείο» (όπως του αρέσει να το αποκαλεί) δεν είναι;

Και για να τελειώνουμε. Εάν η Κυβέρνηση (διότι στην Ελλάδα του σήμερα η Κυβέρνηση ορίζει ποιος παίζει και με ποιες συνθήκες τα Κύπελλα, τα πρωταθλήματα κλπ) αποφασίσει ότι το Κύπελλο πρέπει να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, γεμάτο οπαδούς των δύο ομάδων και με τα… γνωστά μέτρα, τότε καλό θα είναι να απαγορεύσουν την είσοδο στον νορμάλ κόσμο. Μακριά από το γήπεδο γυναικόπαιδα και μη γνώστες τουλάχιστον μίας πολεμικής τέχνης.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά όπως και οι δύο τελευταίοι τελικοί, έτσι και αυτός θα χαρακτηριστεί «γιορτή του ποδοσφαίρου» από τους Γραμμένους και τους λοιπούς σωτήρες του ποδοσφαίρου μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ