Ακόμη μια ημέρα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ακόμη μια ημέρα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο πάτος δεν έχει τελειωμό και οι σφαλιάρες που δέχονται οι άνθρωποι της δήθεν εξυγίανσης είναι σε καθημερινή βάση.

Μετά και τη σημερινή σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία εξελίχθηκε όπως ακριβώς αναμενόταν, δηλαδή σαν ακόμη μια καλοστημένη φάρσα, μπορούμε όλοι να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Αυτή η ΕΠΟ της δήθεν εξυγίανσης, για τη διοίκηση της οποίας μόχθησαν και μάτωσαν οικονομικά οι διοικήσεις των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου της τελευταίας τριετίας, δε μπορεί να διοργανώσει ούτε μεθύσι σε ταβέρνα. Δεν μπορούν τα παλικάρια, όπως θα έλεγε κι ο ομοσπονδιακός μας κόουτς Αγγελος Αναστασιάδης.

Για να καταλάβετε για τι μπαγλαμάδες μιλάμε, οι άνθρωποι μόλις τον Μάρτιο αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού και να τον μετατοπίσουν κατά μια εβδομάδα. Προφανώς τους πήρε τόσους μήνες για να καταλάβουν ότι το πρωτάθλημα τελειώνει δυο εβδομάδες νωρίτερα και ότι δεν έχει νόημα να μένουν τόσο καιρό άπραγες οι φιναλίστ.

Οι ίδιοι άνθρωποι, μια εβδομάδα πριν τον τελικό ακόμη δεν μπορούν να αποφασίσουν οριστικά για το που θα διεξαχθεί και με ποιους όρους. Αν θα πωληθούν δηλαδή εισιτήρια και πόσα από τους φιναλίστ. Για τον απλό κόσμο δεν το συζηταμε, αυτός έχει “κοπεί” εδώ και χρόνια από την ετήσια ποδοσφαιρική παράσταση των χουλιγκάνων που ονομάζεται τελικός Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή την ετήσια παράσταση, που τα μπουμπούκια της εξυγίανσης και τα εξαπτέρυγά τους, βαφτίζουν χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ως “γιορτή του ποδοσφαίρου”. Συγγνώμη κιόλας, αλλά σε ποια ποδοσφαιρική “γιορτή” του πλανήτη απαγορεύεται στον απλό φίλαθλο να παραστεί;

Και για να γίνει κατανοητή η αντίθεση, κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι η γερμανική ομοσπονδία δεχόταν αιτήσεις από τις 8 Φεβρουαρίου ως τις 22 Φεβριουαρίου για αγορά εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου που θα γίνει στις 25 Μαΐου στο Βερολίνο. Διαδικασία αντίστοιχη με αυτήν που ακολουθεί η UEFA για τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα είναι προκαθορισμένος και ο αριθμός των εισιτηρίων για τις ομάδες που φτάνουν ως τον τελικό.

Αυτό σημαίνει “γιορτή του ποδοσφαίρου”, γεμάτο γήπεδο, πρόσβαση στον αληθινό φίλαθλο που αγοράζει εισιτήριο ανεξαρτήτως από τις ομάδες που θα φτάσουν ως το τέρμα της διοργάνωσης, σεβασμός στον τηλεθεατή, σεβασμός στους χορηγούς και στο τέλος-τέλος σεβασμός στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Αλλά είπαμε, δε χρειάζεται ούτε στεναχώρια, ούτε προβληματισμός. Στη βορειότερη αφρικανική επαρχία θα αποφασίσει τρεις-τέσσερις μέρες πριν τον τελικό για το τι μέλλει γενέσθαι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος που ετοιμάζει την επόμενη ομιλία του για την διεκδίκηση του Euro 2028 από την Ελλάδα. Τη χώρα της οποίας οι ποδοσφαιρικοί άρχοντες δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα. Τη χώρα που διαθέτει… ενάμισι γήπεδο μέχρι στιγμής. Τη χώρα της οποίας η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα είναι “άστεγη”, την ώρα που ετοιμάζεται να μπει στη διεκδίκηση μιας μεγάλης διοργάνωσης. Τη χώρα που με κομμένη την ανάσα περιμένει από τον υφυπουργό Αθλητισμού να ανακοινώσει τα τέσσερα μέλη που θα μπουν στην 16μελή οργανωτική επιτροπή διεκδίκησης του Euro 2028 και τα οποία θα προέρχονται δύο από την κυβέρνηση και δύο από την ΕΠΟ.

Ετσι είναι. Τρεις – τέσσερις μέρες πριν τον τελικό θα μάθουμε όλοι αν τελικά θα γίνει, που θα γίνει, καθώς και με ποιους όρους θα γίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ