Ολυμπιακός : Το επόμενο κομμάτι στο μεταγραφικό παζλ

Ολυμπιακός : Το επόμενο κομμάτι στο μεταγραφικό παζλ

Η εβδομάδα χαρακτηρίζεται από την παραμονή του Ζοσέ Σα στο μεγάλο λιμάνι. Ακόμη όμως δεν έχει τελειώσει… Με ότι αυτό συνεπάγεται. Ως και έξι μεταγραφικές υποθέσεις έχουν ανοιχτές οι Ερυθρόλευκοι για το «ευρωπαϊκό» τους ρόστερ.

Σε αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι. Και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να προκύψει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε μια θέση κλειδί για το νέο ρόστερ. Για ένα από τα πολύ «σημαντικά» κομμάτια του επόμενου παζλ.

Τα μέτωπα είναι πολλά. Η δουλειά που έχει γίνει στον σχεδιασμό επίσης. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες περιμένοντας το φινάλε των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη είναι έτοιμοι για την «υλοποίηση» μιας σειρά από υποθέσεις. Ο στόχος τους είναι εκεί γύρω στην κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ (18/6) να έχουν έτοιμο το «ευρωπαϊκό» τους ρόστερ. Εκείνο που θα διεκδικήσει την επιστροφή τους στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Και μιας και η περίπτωση προσφέρεται: Ας επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά. Γιατί ίσως έτσι να προκύψει και αυτό που φαίνεται πως «έρχεται». Άμεσα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κράτησε τον Σα. Έχει προσθέσει στο ρόστερ του καιρό τώρα και τον Μπα. Ψάχνει στην πρώτη παρτίδα μεταγραφών –όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά-: Σέντερ φορ, στόπερ, winger και δεύτερο τερματοφύλακα καθώς όπως φαίνεται ο Γιούρι Λοντίγκιν δεν θα συνεχίσει στο λιμάνι.

Επιπλέον θα χρειαστεί έναν ακόμη στόπερ και έναν ακόμη winger ως τα μέσα Ιούνη. Άρα οι μεταγραφές που αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα μπορεί να φτάσουν και τις έξι. Συν την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Φορτούνη.

Στους wingers τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ο μεγάλος στόχος για την «καλή» κίνηση εντεκάδας. Και οι Μπρούνο (Ατρόμητος) και Ματέο Γκαρσία (Άρης) οι δύο υποψήφιοι για την έξτρα επιλογή. Η πιο εύκολη περίπτωση από τις δύο είναι του Μπρούνο.

Αντίστοιχα καθαρά βλέπει κανείς τι ισχύει και στους στόπερ. Οι Πειραιώτες μιλούν με τη Βιγιαρεάλ για την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο και στην αναζήτηση για έναν «έμπειρο» κεντρικό αμυντικό έχουν πια με αυτή τη σειρά τους Μαρτίν Σκρτελ (Φενέρ), Ζερεμί Ματιέ (Σπόρτινγκ Λισ) και Ροντρίγκο Μολέδο (Ιντερνασιονάλ) στο σημάδι. Ο Σλοβάκος της Φενέρ τους… προσπέρασε τους άλλους δύο, όπως φαίνεται. Το πρωτάθλημα της Τουρκίας όμως ολοκληρώνεται στις 26 του μήνα. Άρα νέα από τη γείτονα χώρα δεν ενδέχεται να προκύψουν άμεσα. Το αυτό ισχύει φυσικά και για τον Βαλμπουενά.

Και βέβαια ισχύει και για τον Ισλάμ Σλιμανί (Φενέρ) που είναι ένα από τα «καυτά» ονόματα στη λίστα με τους σέντερ φορ. Τα άλλα; Σίγουρα ο Κάρλος Βινίσιους της Νάπολι. Ένας πολύ ενδιαφέροντας δανεισμός εάν και εφόσον. Και όσο παραμένει ελεύθερος και ωραίος στην αγορά ο Μάρκους Μπεργκ – τον οποίο βέβαια οι Ερυθρόλευκοι έχουν διαψεύσει κατ επανάληψη και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς-. Ο Σουηδός με το… παρελθόν που έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο άλλωστε, δεν μπορεί παρά να είναι μέσα στη μεταγραφική «κουβέντα» και για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ. Να συντηρείται από τον… μύθο του. Τουλάχιστον μέχρι να ανακοινώσει την επόμενη ομάδα του.

Σε ότι αφορά τέλος στον δεύτερο τερματοφύλακα; Εκεί ακόμη είναι νωρίς. Ας έχουμε κατά νου όμως το όνομα του Μπόγιαν Σαράνοφ που φέτος επί της ουσίας… απέκλεισε τους Ερυθρόλευκους από τη συνέχεια του κυπέλλου. Είναι ελεύθερος, ξέρει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και θα μπορούσε να «υποστηρίξει» το project ενός έμπειρου πορτιέρο που θα ανεβάζει τον ανταγωνισμό στη θέση, αλλά κυρίως θα αποτελεί «ασφάλεια» πίσω από τον Σα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ