Πόση αλήθεια να αντέξεις, σε ένα βράδυ;

Πόση αλήθεια να αντέξεις, σε ένα βράδυ;

Ήταν μια δύσκολη μέρα για τον Λαλάκη. Ήταν δυσκολότερη και η -ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ- νύχτα. Τι να πει κανείς όμως και για την δημοσιογραφία;

Δύσκολη μέρα σήμερα για την… αλήθεια. Και πόση τελικά να αντέξεις όσο μαθημένος και αν είσαι σε δαύτη; Γιατί δεν έφτανε η Original που έβαλε δύσκολα στο μπάσκετ με τη γνωστή ιστορία «μην τολμήσετε» κλπ. Δεν έφτανε η σύλληψη του Πλατινί που έκανε τον Λαλάκη… Λάκη Παπαδόπουλο («για να σε εκδικηθώ σου σκίζω τις φωτογραφίες» με τον Ιβάν). Ήρθαν και τέσσερις μεταγραφές σε δύο ώρες από τον Ολυμπιακό. Και το 4 είναι μεγάλος αριθμός. Δυσκολοχώνευτος.

Ναι, εντάξει γνωστές πάνω-κάτω. Για να υπογράψουν ήρθαν ο Σουντανί με τον Μπρούνο. Από την αρχή της προετοιμασίας είναι εδώ ο Κάιπερς. Γνωστό και το μέλλον του Ντουρμισάι. Άμα τα βάλεις όμως όλα μαζί στο… ζύγι, σφίγγει το πράγμα.

Ειδικά αν ο δικός σου με το απεριόριστο μπάτζετ βλέπει πολλά τα ευρώ για τον Ολιβέιρα και φέρνει για αντικαταστάτη έναν Σίλβα από την Τσετσενία που φημίζεται για δύο πράγματα. Για την αλήθεια, και τα αμυντικά της χαφ!

Φυσικά ο Λαλάκης σε αυτές τις περιπτώσεις, ξέρει και άλλο μονοπάτι. To δημοσιογραφικό. Γιατί η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Έβαλε λοιπόν τη μάσκα του και ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό «Αναζητώντας τους «κλεισμένους παικταράδες» που έταξε προεκλογικά ο πρόεδρος…». Κάπως έτσι το έγραψε. Θέλοντας φυσικά να υπενθυμίσει μια δήλωση προεκλογικά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Την άλλη τη δήλωση του Αγγελόπουλου από τον Ατρόμητο για την «win-win συνεργασία» μάλλον δεν τη πήρε χαμπάρι. Ούτε ότι ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να στείλει δανεικό στο Περιστέρι και τον… Δικέφαλο. Ας τα κάνει κανένας άλλος αυτό. Εδώ η… εργολαβία είναι διαφορετική.

Και σε ρωτώ αγαπημένε μου αναγνώστη. Πόση σχέση έχει ο Λαλάκης με το ποδόσφαιρο; Άστο θα σου απαντήσω εγώ. Όση και με τη δημοσιογραφία. Πιθανότατα μάλιστα στο ποδόσφαιρο να είναι και λιγάκι καλύτερος.

Διαβάζω ας πούμε στον έγκυρο οίκο της ενημέρωσης με ημερομηνία 13 Ιουνίου: «Ποιος Ολυμπιακός; Top ομάδα «κλέβει» τον Ντουρμισάι!». Πατάς πάνω στην είδηση βεβαίως και είναι… παπάς αλλά μισό λεπτό. Για να δημοσιεύεις πως top ομάδα θέλει τον Ντουρμισάι πάει να πει πως είναι «καλός» που λέει και ο κυρ-Αλέκος. Τώρα λοιπόν που τον ανακοίνωσαν οι Ερυθρόλευκοι; Είναι Δευτέρα βράδυ. Και το site της αλήθειας ψάχνει για τους… παικταράδες.

Αμ ο Κάιπερς; Δεν είχε δοθεί εντολή ακόμη για το… σεμνό και ταπεινό μαρς στον Τίγρη. Και κάθε «βούλα» του κιτρινόμαυρου ρεπορτάζ ήταν θέμα. «Έτοιμος για ΑΕΚ ο Κάιπερς» έγραφε Μάη του ΄18 η σελίδα που βγάζει σπυράκια με το ψέμα. Τότε ο Βέλγος δεν ήταν άπειρος. Τώρα έγινε. Τότε ήταν… ψημένος από τη ζωή. Και τέλος πάντων επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ; Τον πήρε τελικά η ΑΕΚ τον Βέλγο;

Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός έχει κάνει επτά μεταγραφές. Αλλά στον Λαλάκη παραδόξως δεν αρέσει καμία. Φυσικά δεν «πέτυχε» και καμία. Σάμπως όμως πετυχαίνει του ΠΑΟΚ; Εδώ τις διαβάζει και αυτές. Και μάλιστα έχει αποκτήσει και μια άνεση. Αποκάλυψη λέει to10.gr για Παναθηναϊκό και Φέτφα. «Ναι, μεν αλλά…» απαντά κανά μισάωρο μετά. Δεν είναι οι δημοσιογράφοι για να βγάζουν τα θέματα. Είναι για να… τα σχολιάζουν. Δεν πειράζει όμως. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Ούτε το… φτυάρι. Ούτε η αντιγραφή. Τίμια να ναι, και ας είναι και ρούβλια!

Και στην τελική; Όταν θα έρθει η ώρα να κάνει η ΑΕΚάρα μεταγραφές στο μπάσκετ, όποιος μπορεί ας τα βάλει μαζί τους.

ΥΓ. Τον Κάιπερς οι φίλοι τον λένε Ούγκο. Μπιόρν είναι ο… Μποργκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ