Η ΕΡΤ συνεχίζει τα μοναδικά της αυτογκόλ

Η ΕΡΤ συνεχίζει τα μοναδικά της αυτογκόλ

Η πρωτοφανής αυτοταπείνωση της ΕΡΤ συνεχίζεται με μια ακόμα «διασκεδαστική» επιστολή Δρόσου στον Ολυμπιακό!

Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψει κάποιος μια κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Υπάρχουν στιγμές, όπως για παράδειγμα με την ΕΡΤ και τις σκέψεις της για συμβάσεις πολλών εκατ. ευρώ σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Επιλεγμένες ομάδες βεβαίως – βεβαίως. Ξέρετε, αυτές που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν δείξει τόσο μεγάλη… κάψα.

Είδαν πολλά το φως της δημοσιότητας. Και αναφερόμαστε και σε ποσά που είναι να «τρελαίνουν» τον κόσμο την εποχή που ζούμε. Ναι, 8.5 εκατ. ευρώ έχει γραφτεί πως είναι η προσφορά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ. Και μιλάμε για ένα χρόνο.

Ο Ολυμπιακός είναι σε μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών με την διοίκηση της ΕΡΤ (αλήθεια ο Νίκος Παππάς τι γνώμη έχει για τα 8,5 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ;) για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Και η αλήθεια μάλιστα είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, αν κρίνει κάποιος και από τα συνεχόμενα αυτογκολ της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις τελευταίες επιστολές που αντάλλαξαν Ολυμπιακός και ΕΡΤ. Από την μία πλευρά η επιχειρηματολογία των ερυθρόλευκων και από την άλλη, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Η επιστολή της ΕΡΤ φέρει την υπογραφή του κυρίου Δρόσου αλλά είναι προφανές και το γνωρίζουν και οι… πέτρες πως τίποτε δεν γίνεται χωρίς εντολή Παππά. Είναι ξεκάθαρο πως λαμβάνονται οι αποφάσεις και πρέπει να τονίσουμε πως καθαρή και ξάστερη απάντηση δεν έχουμε δει από την ΕΡΤ.

Να εξηγήσουν οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης με ποιο σκεπτικό ήθελαν να δώσουν 8,5 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ ή με ποιο σκεπτικό έδωσαν πέρυσι τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου σε εφτά ΠΑΕ, προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Η ΕΡΤ δεν είναι σούπερ μάρκετ και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι. Είναι η δημόσια τηλεόραση, την οποία πληρώνει ο κόσμος μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Και η διαφάνεια σε όλες μα όλες τις κινήσεις είναι υποχρεωτική.

Όπως υποχρεωτική είναι η εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συζητήσεις ανάμεσα στην διοίκηση της ΕΡΤ και τις ομάδες. Γιατί θα πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε και με ονόματα. Και ονόματα από την πλευρά της ΕΡΤ δεν δόθηκαν.

Δεν κάνει αναφορά ο κύριος Δρόσος για παράδειγμα στα ονόματα των ομάδων που «αυτοπροτάθηκαν» στην ΕΡΤ. Θα είναι ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος σε αυτή τη νέα τακτική, ίσως και να είναι πρωτοποριακή για τα παγκόσμια τηλεοπτικά δρώμενα.

Ο κύριος Δρόσος κάνει λόγο για εμπιστευτικότητα και δεν προχωρά στην ανακοίνωση ονομάτων. Από την άλλη όμως δεν είχε κανένα θέμα «εμπιστευτικότητας» σε ότι αφορά την δημοσιοποίηση της επιστολής του Ολυμπιακού. Προφανώς εκεί δεν υπήρχε πρόβλημα.

Η ουσία είναι μία και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση και όχι σούπερ μάρκετ. Και μέσα από επιστολές όπως η τελευταία που έστειλε ο κύριος Δρόσος αποδεικνύεται πως τα αυτογκόλ της ΕΡΤ δεν έχουν τελειωμό.

Οι επιστολές Ολυμπιακού και ΕΡΤ

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ