Διαβάζει βουλωμένο γράμμα

Διαβάζει βουλωμένο γράμμα

Ο Βασίλης Δεκάρικος αποθεώνει τον ακάματο Γιώργος Βασιλειάδη. Που από πέρυσι τον Οκτώβριο είχε προβλέψει ότι η σεζόν εφέτος στο μπάσκετ θα είναι εξόχως συναρπαστική.

Αφιερωμένο εξαιρετικά, στον ακαματο Γεώργιο Βασιλειάδη. Αν ο Μάρκο Πόλο ακολούθησε το δρόμο του μεταξιού για να φτάσει μέχρι τη Κίνα, ο γενειοφόρος υφυπουργός έφτασε μέχρι την Ελβετία. Στο στρατηγείο της FIBA. Μπας και καταφέρει να φέρει ξένους διαιτητές. Το αποκάλυψε ο ίδιος: «Το έκανα κι αυτό. Πήγα στη Ελβετία και ζήτησα τη συνδρομή των Διεθνών Ομοσπονδιών. Για να έρθουν ξένοι διαιτητές. Η FIBA δεν ανταποκρίθηκε. Τους ξένους διαιτητές δεν μπορεί να τους επιβάλλει ο υπουργός. Μπορεί να τους ζητήσει. Τους ζήτησα αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό».

Καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται; Μέχρι τη Γενεύη έφτασε ο άνθρωπος. Και το λέει χωρίς να ντρέπεται. Να φέρει τους ξένους διαιτητές. Με ποιΑ ιδιότητα; Είναι πρόεδρος της ΕΟΚ, της Ομοσπονδίας μπάσκετ; Είναι πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Α1; Είναι πρόεδρος της ΟΔΚΕ, της επιτροπής ορισμού διαιτητών; Τίποτα απ όλα αυτά. Αναφέρεται στις αρμοδιότητές του, σαν υφυπουργός Αθλητισμού, ότι έχει την ευθύνη της Διαιτησίας; Τι σόι καλαμπούρι είναι αυτό;

Τι δουλειά είχε να ανακατευτεί; Τι τον νοιάζει αυτόν, αν τσακώνονται ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό; Ο Γιαννακόπουλος με τους Αγγελόπουλους. Ας κόψουν το λαιμό τους. Διαιτητής, για να μπει στη μέση να τους χωρίσει, δεν είναι. Διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, δεν είναι. Ωστόσο δεν θέλω να είμαι άδικος. Οφείλω να ομολογήσω, ότι εν λόγω Βασιλειάδης διαβάζει βουλωμένο γράμμα. Κόβει το μάτι του. Είναι οξυδερκής σαν πολιτικός. Γυρίζουμε λοιπόν εννιά μήνες πίσω. Τη 1η Οκτωβρίου 2018. Στην ερωτική Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1.

Ο πάντα γελαστός και χαρούμενος Βασιλειάδης λέει κατ αρχήν τη μεγάλη κουβέντα. «Ήρθε η ώρα για Final Four στην Ελλάδα». Που ακόμα τη περιμένουμε. Που θα πάει όμως; Θα έρθει. Αν δεν ήρθε το 2019, θα έρθει το 2029. Το 2039. Ποτέ δεν είναι αργά. Την ακόμα μεγαλύτερη πετυχέσα, όμως, την έκανε στη συνέχεια. Όταν έμπλεος αισιοδοξίας δήλωνε ενόψει της νέας σεζόν.

«Μία χρονιά που αρχίζει με καλούς οιωνούς. Νομίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Το μπάσκετ μας έχει συνηθίσει σε πολύ όμορφες στιγμές σε πολύ μεγάλες διακρίσεις. Είμαστε έτοιμοι για ακόμα μία συναρπαστική χρονιά». Πράγματι. Τόσο συναρπαστική χρονιά δεν έχει ξαναγίνει. Πλήρης διάλυση.=Δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο. Ο άνθρωπος διαβάζει βουλωμένο γράμμα.

«Έχει έρθει η ώρα για ένα φάιναλ φορ Euroleague στην Αθήνα» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσιεύτηκε από AMNA Sport στις Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ