Το μεγάλο φαγοπότι της ΕΡΤ του Δρόσου και όσα δεν πιστεύεις ότι -ίσως- γίνουν σήμερα

Το μεγάλο φαγοπότι της ΕΡΤ του Δρόσου και όσα δεν πιστεύεις ότι -ίσως- γίνουν σήμερα

Μέχρι την ΑΕΚ βάζει στο κόλπο ο Δρόσος για να περάσει τον… ΠΑΟΚ από Γενική Συνέλευση. Εξωφρενικά τα πραγματικά ποσά. Στην υγεία των κορόιδων. Στην τελευταία εργάσιμη μέρα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Απίστευτα πράγματα. Σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που πραγματικά θα στείλει κόσμο και κοσμάκη στην πόρτα του Εισαγγελέα προσεχώς. Γιατί όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ώρα γύρω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ απλά δεν μπορούν να συμβαίνουν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα και μια δημόσια επιχείρησή της. Και όσα μπορεί να γίνουν το πρωί, φίλε αναγνώστη, θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Για την Ελλάδα, που με τη δροσούλα σε λίγες ώρες θα ζήσει την τελευταία εργάσιμη ημέρα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που και αυτός, πια, είναι έρμαιο στα χέρια των… φίλων του, οι οποίο δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πρόσεξε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το όνομα Γιάννης Δρόσος. Ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, για τη μετάβαση στον καιρό της Εξυγίανσης. Ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ της εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Και ποιος ξέρει; Σύντομα κάπου αλλού. Τηλεόραση μανατζάρει, άρα γιατί όχι ας πούμε στο άλλο κανάλι του Ιβάν. Το «Open», που απόψε πανηγύριζε για το μεγαλείο της κρατικής τηλεόρασης να κλείσει «κοψοχρονιά» τον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια με παραπάνω από τριάντα εκατ. ευρώ «φέσι» στο δημόσιο (ναι, το διάβασες σωστά το νουμεράκι).

Ή να δουλέψει και στον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Εκεί, μάλιστα, δεν θα χρειαστεί και «αλλαγή περιβάλλοντος». Ούτε θα δυσκολευτεί στην επικοινωνία. Τη ρωσική τη μιλάει άπταιστα, ως γνωστόν.

Προσοχή: Δεν έγραψα τυχαία για το «άλλο κανάλι», του Ιβάν. Γιατί αυτές τις ημέρες ο γνωστός  επιχειρηματίας πρέπει να νιώθει σίγουρα και κάτι σαν ιδιοκτήτης της ΕΡΤ. Καθώς αυτά που γίνονται για χάρη του, δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία.

Ο Δρόσος, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που έκλεισε το deal με τον ΠΑΟΚ και την ΕΡΤ. Αυτό που λογικά κάποια στιγμή θα τον στείλει μια βόλτα από τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ή τέλος πάντων, κάποιας αρχής, που θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Τι χρειάζεται λοιπόν να έχει εκεί; Μια απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Κρατικής τηλεόρασης. Μια απόφαση που θα παίρνει το βάρος από εκείνον και θα το μεταθέτει στη… βαθιά ΕΡΤ. Που θα ρίχνει το μπαλάκι στην επόμενη Κυβέρνηση. Και στους υπουργούς της, που θα πρέπει να βρουν τα λεφτά. Γιατί στην ελλειμματική ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σάλιο. Υπάρχουν μόνο συμφωνίες.

Εκείνος (ο Δρόσος), όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής, θα έχει χαθεί… στο ηλιοβασίλεμα, και ας ψάξουν οι Εισαγγελείς να βρουν την άκρη με τους άλλους.

Προσπαθεί λοιπόν αυτή τη Γενική Συνέλευση να την κάνει από την Τετάρτη (03/07). Δεν του βγήκε. Προσπάθησε και χθες Πέμπτη, τζίφος. Σήμερα Παρασκευή είναι η τελευταία «εργάσιμη» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει ρέστα λοιπόν για αυτή τη συνέλευση. Ο ίδιος. Κατ’ αρχάς να γίνει κανονικά. Και σε αυτή τη Γ.Σ. να περάσει το deal του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ, για να ξαλαφρώσει.

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ Η ΑΕΚ ΚΑΙ… ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και για να μην έχει αντιρρήσεις; Βάζει και άλλους στο κόλπο. Δεν θα συζητήσει μόνο για τα 10.500.000 ευρώ της ομάδας του Ιβάν για τη νέα σεζόν (ναι, το διάβασες σωστά το νουμεράκι)!

Βάζει στο τραπέζι και 10.500.000 ευρώ για την ΑΕΚ! Τι θα πει πως έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova; Είναι γνωστό ότι διαπραγματεύεται…

Βάζει στο τραπέζι και 2.500.000 ευρώ για τον ΟΦΗ.

Καθαρίζει την μπουγάδα για τους περσινούς, που είναι ακόμη με το «προσύμφωνο» δηλαδή Παναθηναϊκό, Άρη, Ατρόμητο, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικό και Απόλλωνα Σμύρνης. Το όλον 20.956.000 ευρώ.

Και πετάει ένα… τυράκι και στον ΣΥΡΙΖΑ που έτσι όπως έγιναν τα πράγματα με τη Super League 2 και τη νέα Football League, απειλείται να μην βρει τη ψήφο του ανά την Επικράτεια, μετά την καταστροφική αναδιάρθρωση του Βασιλειάδη, που κυριολεκτικά αφάνισε δεκάδες ομάδες.

16.500.000 για τις ομάδες της Super League 2, λέει το κοντέρ.

2.250.000 για τις ομάδες της Football League

Να κάνουμε δηλαδή μια σούμα; Ετοιμάζει ο Δρόσος μια Γενική Συνέλευση στο Ραδιομέγαρο με αντικείμενο την έγκριση του συνόλου των αθλητικών προγραμμάτων. Και έναν ποδοσφαιρικό λογαριασμό που υπερβαίνει τα 63.000.000 ευρώ!

«ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ» ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΔΡΟΣΟ, ΣΑΒΒΙΔΗ

Τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλο αυτό; Μόνο το σταυρό του. Σάντουιτς είναι πια οι Υπουργοί του. Από τον Δρόσο και τον Ιβάν. Και από ολόκληρη τη… φάρα του ποδοσφαίρου. Ποιος να φωνάξει; Μόνο ο Ολυμπιακός κάνει τον τρελό του χωριού. Όλοι οι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Α, και ο Άρης που έψαξε τον λάθος άνθρωπο για να αναπροσαρμόσει τα έσοδα του από την ΕΡΤ. Τι τον θες τον Βασιλειάδη, φίλε Καρυπίδη; Ο Δρόσος είναι που κάνει τη δουλειά. Ο Βασιλειάδης μπορεί και να μην έχει καταλάβει τι του γίνεται…

Και αν περάσει όλο αυτό από τη Γ.Σ; Τότε ας έρθουν και οι επόμενοι. Ας έρθει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πουν «όχι». Μιλάμε για «κέντημα» εις το όνομα του… ποδοσφαίρου.

Τόσο καλό που σε κάποιους παλιούς θύμισε τη ρεμούλα του Alpha Digital. Τότε που οι… νταραβερτζήδες που έκλεισαν τη δουλειά με τις ομάδες, εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης. Δεν χρειάστηκε να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους.

Αν με ρωτάς γιατί χρειάστηκε να γίνουν όλα τόσο «κραυγαλέα» τις τελευταίες ημέρες; Είναι κρίμα να περιμένεις απάντηση. Μας έφαγαν εκείνες οι ευρο-εκλογές και η απόφαση του Τσίπρα να πάει νωρίτερα σε εθνικές εκλογές.

Αν με ρωτάς αν ξέρω και άλλα; Μπορώ να σου πω, ότι με έναν τρόπο πήγε να μπει στο… πακέτο και το μπάσκετ την Πέμπτη. Αλλά… τσάκισε.

Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία; Δεν το πιστεύω. Αν μπορεί να κάνει αλλιώς; Είμαι πεπεισμένος πλέον πως «όχι». Μοιάζει δεμένος χειροπόδαρα από… καλλιτέχνες του είδους.

Αλί, στους εργαζόμενους της ελλειμματικής ΕΡΤ. Τους κανονικούς. Αυτούς που είδαν «μαύρο» μια φορά. Και που ποιος ξέρει τι τους περιμένει στο μέλλον!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ