Ο Σαββίδης ανακοίνωσε τους πίνακες διαιτησίας! (pics)

Ο Σαββίδης ανακοίνωσε τους πίνακες διαιτησίας! (pics)

Απίστευτο κι όμως αληθινό, η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και ο Περέιρα ανακοίνωσαν τους νέους πίνακες διαιτησίας πρώτα στα Μέσα του Ιβάν Σαββίδη και μετά στο epo.gr!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει μεγάλες στιγμές. Ιστορικές. Πολλά είχαν δει τα μάτια μας έως τώρα με τη διοίκηση Γραμμένου και τους λοιπούς απίθανους της αυτοαποκαλούμενης Εξυγίανσης, αλλά το να ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ οι πίνακες διαιτησίας από τα Μέσα Ενημέρωσης ενός ιδιοκτήτη ΠΑΕ, δεν είχε ξαναγίνει. Να, όμως, που η αλυσίδα Γραμμένος, Βίτορ Περέιρα, Ιβάν Σαββίδης, το πέτυχε και αυτό. Και μάλιστα με τρόπο άκρως προκλητικό. Διότι ακριβώς έτσι έγινε: ΜΜΕ του Ιβάν Σαββίδη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ τους νέους πίνακες διαιτησίας, που έβγαλε ο Βίτορ Περέιρα και η υπόλοιπη κομπανία των χρυσοπληρωμένων της ΚΕΔ.

Το ερώτημα, βεβαίως, δεν είναι πώς έφτασαν οι πίνακες διαιτησίας στα χέρια των υπαλλήλων του Σαββίδη. Αυτό είναι γνωστό. Και σίγουρα την απάντηση μπορεί να τη δώσει ο «δικός τους» Γραμμένος ή κάποιος από τους επικοινωνιακούς κολοσσούς που έχει στις τάξεις της η ΕΠΟ και που τελευταία προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες και προς τις άλλες πλευρές, μπας και επιπλεύσουν. Το σοβαρό ερώτημα είναι εάν ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης ήξεραν πολύ πριν την ανακοίνωση των πινάκων τις αποφάσεις της ομάδας Περέιρα και εξέφρασαν άποψη για τις επιλογές.

Πάντως, ακόμη κι αν οι Σαββίδης, Μάκης Γκαγκάτσης ή Τεβεκέλης έφτιαχναν τους πίνακες μόνοι τους, πολύ δύσκολα θα είχαν κάνει διαφορετικές επιλογές στα πρόσωπα. Διότι οι χιλιοτραγουδισμένοι διαιτητές της Εξυγίανσης βρίσκονται όλοι στη λίστα. Συν κάποια νέα (και κάποια όχι τόσο νέα) φυντάνια, που μπήκαν στη λίστα των διαιτητών της Super League.

Οι μόνοι διαιτητές που έμειναν εκτός πινάκων ήταν οι Γρατσάνης (Τρικάλων), Λάμπρου (Εύβοιας), ενώ επέστρεψε ο χιλιοτραγουδισμένος Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), με το πέναλτι ένα μέτρο έξω από την περιοχή στην ΑΕΚ και ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Επιπλέον, στους πίνακες επέστρεψε ο επίσης κομμένος πέρυσι Καραντώνης (Ημαθίας), ενώ νέα πρόσωπα είναι ο Μαλούτας (Ημαθίας) και ο Τσαγκαράκης (Χανίων). Και για να μην έχετε άγχος, ο Τσαμούρης (Πειραιά), που δεν έδωσε το πιο ιστορικό πέναλτι όλων των εποχών, με το χέρι του Βιεϊρίνια, είναι κανονικά στη θέση του. Αμετακίνητος, αγέροχος, έτοιμος για νέες παραστάσεις.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ… ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΒΒΙΔΗ Η ΕΠΟ

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των Πινάκων από τα Μέσα του Ιβάν Σαββίδη, η ΕΠΟ πήρε το ΟΚ να εκδώσει και η ίδια ανακοίνωση για τους νέους πίνακες. Επιβεβαιώνοντας κατά γράμμα το… ρεπορτάζ Σαββίδη. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της ΚΕΔ για τους πίνακες όλων των κατηγοριών, αναφέρεται ο λόγος που αποφασίστηκε να αυξηθούν διαιτητές, βοηθοί, αλλά και… παρατηρητές (30!!!) στη Super League 1!

Μεταξύ άλλων, μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:
3. Εξαιτίας της νέας ανταγωνιστικής μορφής της Super League 1 (SL1) καθώς και της εφαρμογής του συστήματος VAR στη SL1 και στο Κύπελλο Ελλάδος και λόγω της εισαγωγής της SL2 ως νέας διοργάνωσης, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των διαιτητών της 1ης κατηγορίας.

4. Για τους ίδιους λόγους αποφασίστηκε επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των παρατηρητών της 1ης κατηγορίας, με μέγιστο αριθμό που καθορίστηκε στους 30.
5. Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα, αποφασίστηκε για τους διαιτητές της 1ης
κατηγορίας:
a) Σύνολο 26 διαιτητές (από 21 διαφορετικές ΕΠΣ)
b) Παρέμειναν: 21 διαιτητές από την προηγούμενη περίοδο
c) Υποβιβάστηκαν: 2 διαιτητές στη 2η κατηγορία
d) Ανέβηκαν: 5 διαιτητές από τη 2η κατηγορία
6. Και για τους βοηθούς διαιτητές της 1ης κατηγορίας:
a) Σύνολο 50 βοηθοί διαιτητές (από 30 διαφορετικές ΕΠΣ)
b) Παρέμειναν: 44 βοηθοί διαιτητές από την προηγούμενη περίοδο
c) Υποβιβάστηκαν: 4 βοηθοί διαιτητές στη 2η κατηγορία
d) Ανέβηκαν: 6 βοηθοί διαιτητές από τη 2η
κατηγορία
7. Και για τους παρατηρητές της 1ης κατηγορίας:
a) Συνολικός αριθμός παρατηρητών: 30 (από 21 διαφορετικές ΕΠΣ)
b) Παρέμειναν: 27 παρατηρητές από την προηγούμενη περίοδο
c) Επανεντάχθηκαν: 3 παρατηρητές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ