Ιβάν Σαββίδης, το αφεντικό του SDNA

Ιβάν Σαββίδης, το αφεντικό του SDNA

Πολίτης του… κόσμου το –κατά τα άλλα ξεπερασμένο- ρούβλι. Μέσα από «καπνούς» και εταιρίες σε μέρη εξωτικά.

Τα εξήγησε ωραία, νωρίτερα ο Pressakias. Η χαρτογράφηση μιας διαδρομής χρήματος από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους ως την Κύπρο και από εκεί στην Αθήνα και το Ντουμπάι. Πολίτης του… κόσμου το –κατά τα άλλα ξεπερασμένο- ρούβλι. Μέσα από «καπνούς» και εταιρίες σε μέρη εξωτικά.

Όχι, δεν σοκαρίστηκε κανείς. Βγάζει… μάτι άλλωστε, από την πρώτη στιγμή. Και τι συμβαίνει, και γιατί συμβαίνει. Το «πως συμβαίνει» ήρθε με έναν τρόπο να φωτίσει η σημερινή αποκάλυψη. Ενώνοντας κομμάτια του παζλ. Να δείξει πως ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί μια σειρά από «μπίζνες» του. Και βέβαια πως προκύπτει πλέον και «επίσημα» η σχέση του με την αθλητική ιστοσελίδα sdna.gr.

Ιδιοκτήτης: Φτάνει να ακολουθήσει κανείς το… χρήμα.

Ποια είναι η εταιρία-κλειδί σε αυτό το ντόμινο: Όπως φαίνεται η Paralot ltd, με καταγωγή της Μετόχου της NYE Marketing ltd από τις εξωτικές Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Η εταιρία που έχει μεταξύ άλλων στο χαρτοφυλάκιο της, την ιστοσελίδα «sdna.gr». Η ίδια εταιρία που τον τελευταίο χρόνο βάζει ένα… χέρι βοηθείας στο Open TV, ένα ΜΜΕ για το οποίο ο Σαββίδης κάθε άλλο παρά ντρέπεται να δηλώνει ιδιοκτήτης του. Εκεί τα χαρτιά είναι… ανοιχτά. Η εταιρία δηλαδή που έχει το SDNA, είναι και χρηματοδότης του Open TV του Ιβάν Σαββίδη.

Η Paralot λοιπόν –με βάση το ρεπορτάζ- πληρώνει για όλα. Για εξοπλισμό, για τηλεοπτικό πρόγραμμα, για δικαιώματα κινηματογραφικών ταινιών. Είναι «εκεί» για το Open TV το οποίο μέχρι τώρα έχει βαρεθεί να μετρά… χασούρα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Με μεγάλα προβλήματα, τα οποία μεταξύ άλλων έφερε στην επιφάνεια μια δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου, ότι ακόμη περιμένει τα λεφτά του.

Η Paralot βέβαια δεν σηκώνει όλο το βάρος, μόνη της. Έχει για συμπαράσταση και άλλη μια εταιρία. Την Κυπριακή RFA Trading and Consulting ltd, που δεν έχει σχέση με τα ΜΜΕ αλλά με την «εμπορία καπνού». Την βασική ασχολία δηλαδή του επιχειρηματία Σαββίδη.

Η συγκεκριμένη εταιρία, η RFA Trading and Consulting ltd συνεργάζεται στενά με την RFA Trading FZE στο Ντουμπάι. Σε αυτή λοιπόν συναντά κανείς ως διευθυντικά στελέχη, τους κυρίους Ασημίνοφ και Καλπαζίδη. Εκείνους που έτρεχαν τη ΣΕΚΑΠ, ως τον Ιούνιο του 2015.

Την ΣΕΚΑΠ που ανήκε στον Σαββίδη από το 2013, ως το 2018. Τους διευθυντές του Ιβάν δηλαδή!

Ενδιαφέρον δίκτυο. Καλά οργανωμένο. Όχι όμως και τόσο… δύσκολο στην ανάγνωση του για τις αρχές. Σε τέτοιο βαθμό που μια πενταετία  να περνά απαρατήρητο. Περισσότερο πείθει η διαπίστωση πως κάποιοι έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν, παρά στα αλήθεια δεν καταλάβαιναν.

Οι διοικητικές και δικαστικές αρχές σε πρώτη φάση. Αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των media και του ποδοσφαίρου. Διαπλοκή, είναι η σωστή λέξη. Και φτάνει να σκεφτεί κανείς όσα έχουν συμβεί αυτά τα χρόνια για να εκτιμήσει την κατάσταση στην πραγματική της διάσταση.

Τι υπήρχε αυτή την πενταετία; ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δεν υπάρχει τώρα: ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένουμε λοιπόν τα αντανακλαστικά των υπευθύνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ