Παναθηναϊκός: Τα νέα «στοιχήματα» του Δώνη

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται αύριο με την Μπεσίκτας με τον τεχνικό των πρασίνων να επιδιώκει το γρήγορο «δέσιμο» παλιών και νέων. Η νέα χρονιά άλλωστε είναι πιο απαιτητική.

Παναθηναϊκός: Τα νέα «στοιχήματα» του Δώνη | to10.gr

Η περσινή χρονιά ήταν για τον Γιώργο Δώνη μια δοκιμασία στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Δύσκολη και επίπονη για να μπορέσει να δουλέψει με μια ομάδα γεμάτη νέα και άπειρα παιδιά που είχαν ταλέντο αλλά όχι εμπειρίες για να σηκώσουν το βάρος της «βαριάς» φανέλας του Παναθηναϊκού.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στον ψυχολογικό τομέα, έδωσε «αέρα» στους πράσινους που πίστεψαν πως μπορούν να φτάσουν ψηλά και να «σβήσουν» την τιμωρία της Ευρώπης.

O διασυρμός… Φάρου και «φαρολάγνων» μέσα σε 45 λεπτά

Η αγωνιστική κατάρρευση στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν επέτρεψε να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα, ήταν όμως συνάμα κάτι που έστω και σε μικρότερο βαθμό θεωρείτο αναμενόμενο.

Η νέα σεζόν για τον Παναθηναϊκό ξεκινά με μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες. Τα νέα «στοιχήματα» του Γιώργου Δώνη είναι μεγάλα και απαιτητικά. Μπορεί οικονομικά να μην έχουν αλλάξει τα δεδομένα όμως από την μια δεν υπάρχει το -6 στο πρωτάθλημα που υπήρχε πέρσι και υπάρχει μια δυνατή βάση που ήδη έχει στελεχωθεί με καλούς ποδοσφαιριστές από την ξένη αγορά.

Παίκτες που γνωρίζουν καλά Δώνης και Νταμπίζας και θεωρούν πως μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο των πρασίνων σε σημαντικό βαθμό.

Το «δέσιμο» άλλωστε των παλιών με τους νέους είναι το βασικό ζητούμενο, αυτό που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των πρασίνων που θέλουν να βλέπουν ψηλά, ανεβάζοντας τον πήχη.

Τα φιλικά τεστ του τριφυλλιού έως τώρα είναι άκρως επιτυχημένα, δείχνουν πως η ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, πως η ενσωμάτωση των νέων παικτών γίνεται ομαλά, πως το «οικοδόμημα» των Δώνη και Νταμπίζα γίνεται σε στέρεες βάσεις. Και ακόμη άλλωστε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές.

Το δυνατό τεστ που δίνει αύριο στην Πόλη με την Μπεσίκτας ο Παναθηναϊκός θα δείξει πολλά και θα οδηγήσει σε νέα χρήσιμα συμπεράσματα. Με τον Δώνη να έχει την ευκαιρία να βάλει στα «βαθιά» και τον Μολό στον οποίο στηρίζει πολλά για το νέο Παναθηναϊκό.

Ο στόχος άλλωστε του Δώνη είναι να μπορέσει να παρουσιάσει έναν πραγματικό Παναθηναϊκό που θα διεκδικήσει τα πάντα στην Ελλάδα.

Και αν ρεαλιστικά η διαφορά με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δείχνει να είναι σημαντική έως τώρα, τουλάχιστον βάση υλικού, οι πράσινοι θέλουν να αλλάξουν στο χορτάρι τα δεδομένα και να αρχίσουν να δημιουργούν τις βάσεις για την επιστροφή της ομάδας στην κανονικότητα της.

Το μίνιμουμ βεβαίως για το νέο Παναθηναϊκό είναι να «σβήσει» την τιμωρία της Ευρώπης, μπαίνοντας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο Δώνης και οι συνεργάτες του πάντως θέλουν να βλέπουν κοντά, βήμα-βήμα, με στόχο να βελτιώνεται η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Γερμανού – Βίσση: Η throwback φωτογραφία που «έσπασε» το Instagram

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο