Ο Παππάς, η ΕΡΤ και οι… ανεξάρτητες ομάδες

Ωραία όλα αυτά και οι τηλεθεάσεις και η «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ΕΡΤ, με τη μόνη διαφορά ότι τα «ακριβά» και «καλύτερα» διαφημιστικά συμβόλαια, δε φαίνεται να ήρθαν ποτέ στο κρατικό κανάλι.


Ο Παππάς, η ΕΡΤ και οι… ανεξάρτητες ομάδες | to10.gr

Κάτι ο ήλιος, κάτι η θάλασσα και η καλοκαιρινή ραστώνη γενικά, φαίνεται ότι έχουν λειτουργήσει ευεργετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, τα οποία αν μη τι άλλο δείχνουν ότι παρά τις απανωτές εκλογικές συντριβές δεν χάνουν το χιούμορ τους.

Γιατί μόνο ως χιούμορ μπορούν να ερμηνευτούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος επανέλαβε ότι τα εκατομμύρια που μοίρασε αφειδώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ΕΡΤ στους επιχειρηματίες της μπάλας «απελευθέρωσε τις ομάδες από τα κλειστά συμβόλαια, τις έκανε ανεξάρτητες»!

Αλήθεια! Ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα – όργανο της πρώην κυβέρνησης – Ντοκουμέντο και την οποία έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν τα υπόλοιπα ΜΜΕ που στήριζαν το προηγούμενο καθεστώς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επιλογή της ΕΡΤ να προβάλλει αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου έδωσαν και δίνουν οι υψηλές τηλεθεάσεις αυτών των προγραμμάτων. Τον τελευταίο χρόνο οι τηλεθεατές επανασυντονίστηκαν στη δημόσια τηλεόραση και εκτός από το ποδόσφαιρο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και στο υπόλοιπο πρόγραμμά της. Η υψηλή τηλεθέαση, ας μην ξεχνούμε, μεταφράζεται σε καλύτερα και ακριβότερα διαφημιστικά πακέτα, τα οποία ενισχύουν τα έσοδα της ΕΡΤ και από εκεί ενισχύεται και το υπόλοιπο πρόγραμμα των καναλιών της».

Ωραία όλα αυτά και οι τηλεθεάσεις και η «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ΕΡΤ, με τη μόνη διαφορά ότι τα «ακριβά» και «καλύτερα» διαφημιστικά συμβόλαια, δε φαίνεται να ήρθαν ποτέ στο κρατικό κανάλι… Αντιθέτως, τα μόνα ταμεία που γέμισαν ήταν αυτά των «επιλεγμένων» ΠΑΕ, που από εκεί που δεν έβρισκαν τηλεοπτική στέγη, όχι μόνο βρήκαν, αλλά ισοπέδωσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού, καθώς πήραν πολλαπλάσια χρήματα απ’ τις υπόλοιπες ομάδες τις οποίες συναγωνίζονται!

Αλλά είχε κι άλλα… διαμάντια η συνέντευξη Παππά: «Πέρυσι η ΕΡΤ κλήθηκε να συμβάλει στην επίλυση ενός γόρδιου δεσμού που αν δεν επιλύονταν δεν θα ξεκινούσαν καν τα πρωταθλήματα. Φέτος η ΕΡΤ αποψιλώνεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφενός γιατί για τη ΝΔ δεν νοείται «δωρεάν μπάλα» για τον λαό και καλό θα είναι για την ίδια να αρχίσουν οι τηλεθεατές να ξαναπληρώνουν συνδρομές για να βλέπουν ποδόσφαιρο, αφετέρου η απελευθέρωση των ομάδων από συγκεκριμένα κλειστά και ομαδικά συμβόλαια μπορεί να τις έκανε και πιο ανεξάρτητες, κάτι που ίσως ενοχλούσε. Και ο νοών νοείτω».

Τουλάχιστον, δεν κρύβονται και παραδέχονται δημοσίως ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να επιστρέψει η χώρα και επισήμως σε εποχές που όλοι θέλουν να ξεχάσουν με τη «δωρεάν μπάλα για το λαό» και φυσικά μπόλικα εκατομμύρια για τις επιλεγμένες ποδοσφαιρικές εταιρείες και τους ιδιοκτήτες τους.

Τώρα, το πως το δωρεάν κρατικό χρήμα με τη σέσουλα δημιουργεί «ανεξάρτητες» ομάδες, είναι ένα θέμα που μόνο ο Παππάς και οι συν αυτώ μπορούν να εξηγήσουν και να αναλύσουν, αν κι εφόσον μπουν ποτέ στον κόπο να το πράξουν…

Το μόνο που μπορούν οι υπόλοιποι να καταλάβουμε είναι ότι όταν μια κυβέρνηση μοιράζει χρήμα σε μερίδα επιχειρήσεων που ανταγωνίζονται με άλλες επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να βρουν έσοδα από την ελεύθερη αγορά, αυτό που δημιουργείται είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και τίποτα παραπάνω…

Φυσικά από τη σχετική συνέντευξη, δε θα μπορούσε να λείψει κι η αναφορά στο συμβόλαιο που είχε συνάψει ο Ολυμπιακός το 2009 με την κρατική τηλεόραση ως «αντιπαράδειγμα».

Με τη μόνη διαφορά ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο υπογράφηκε ΠΡΙΝ μπει η χώρα στα μνημόνια, όταν ακόμη η οικονομική κρίση ήταν προ των θυρών, όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάιζαν «σανό» στον κόσμο και ανέβαζαν τα ποσοστά τους «πουλώντας» αντιμνημονιακές μπούρδες, τις οποίες αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να καταπιούν μόλις ανέλαβαν κυβερνητικές θέσεις…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο