Η Ευρώπη ξεγυμνώνει τον Χαλίφη

Η Ευρώπη ξεγυμνώνει τον Χαλίφη

Και κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε τι πανηγύρι θα στηθεί εφέτος εντός συνόρων με τους χιλιοτραγουδισμένους διαιτητές της «εξυγίανσης».

Ηταν ακόμη μια ευρωπαϊκή εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη μια, πριν την επόμενη που έχει ως φινίρισμα την πρεμιέρα του δικού μας πρωταθλήματος. Ηταν μια ευρωπαϊκή εβδομάδα με αρκετά δράματα, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Μια ευρωπαϊκή εβδομάδα που εξέθεσε ανεπανόρθωτα ολόκληρα συστήματα και τις νεοπλουτίστικες νοοτροπίες που τα συντηρούν.

Εκπλήξεις δεν είχαμε. Δράματα, όμως αρκετά. Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η ΑΕΚ «καρδιοχτύπησε», αλλά το υπέρ της 0-2 από το πρώτο ματς της επιτρέπει να βρίσκεται στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ατρόμητος μετά το 0-0 στη Βαρσοβία απέναντι στη Λέγκια έπρεπε να βρει ένα γκολ στο Περιστέρι, αλλά αυτοί που βρήκαν δίχτυα ήταν οι Πολωνοί που πήραν άνετα την πρόκριση.

Εκτός από το δράμα της ΑΕΚ είχαμε και τα δράματα των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης. Ο μεν ΠΑΟΚ λύγισε στο Αμστερνταμ από τον Αγιαξ, ο δε Αρης «πλήρωσε» τα λάθη του πρώτου αγώνα και την ήττα του στη Νορβηγία με 3-0 από τη Μόλντε. Στον επαναληπτικό κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ της πρώτης αναμέτρησης και να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά εκεί μια στιγμιαία αδράνεια στοίχισε την πρόκριση.

Ο κακός χαμός έγινε βέβαια για το ματς του ΠΑΟΚ στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λικγκ, που τον άφησε ακόμη μια φορά χωρίς το σεντόνι. Χαμός για τα τρία πέναλτι που σφύριξε ο Αγγλος διαιτητής υπέρ του Αγιαξ, χαμός για τη συνολική του παρουσία.

Και εδώ αρχίζουν να λύνονται τα μυστήρια. Με (ακόμη) ένα ευρωπαϊκό ξεγύμνωμα του νεόπλουτου κακομαθημένου Χαλίφη άρχισε ο χορός του παραλόγου από τα καλοπληρωμένα γιουσουφάκια του.

Εντάξει, από τη μία πλευρά έχουμε τα συντονισμένα παραδοσιακά UEFA-Mafia και τα σχετικά άρθρα όλων των υπαλλήλων για το πόσο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μισεί τον ΠΑΟΚ και θέλει τον Αγιαξ. Καμία απορία βέβαια για το πότε δημιουργήθηκε αυτός ο «έρωτας» της UEFA με τον Αγιαξ, ο οποίος πριν κάνα δυο χρόνια έμενε εκτός Ευρώπης από Ρόζεμποργκ και Νις. Ούτε για το γεγονός ότι φέτος η UEFA δεν «προστάτευσε» ομάδες όπως η Αϊντχόφεν και η Πόρτο, που έμειναν εκτός. Λεπτομέρειες, που δεν πρόκειται να «εμφανιστούν» ποτέ στα καλοπληρωμένα σχόλια.

Όπως επίσης και για το VAR, το οποίο αν υπήρχε στο Αμστερνταμ, μόνο χειρότερα μπορούσε να κάνει τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο διαιτητής θα έπρεπε να διατάξει επανάληψη στο πέναλτι που απέκρουσε ο Πασχαλάκης, μιας και φαίνεται να έχει βγάλει τα πόδια του από τη γραμμή του τέρματος πριν εκτελέσει ο Τάντιτς. Οι υπόλοιπες φάσεις, για τις οποίες φωνάζει ο ΠΑΟΚ, δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του VAR.

Και κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε τι πανηγύρι θα στηθεί εφέτος εντός συνόρων με τους Τσαμούρηδες, τους Κουτσιάφτηδες, Φωτιάδηδες, Κουμπαράκηδες, Σκουλάδες και τους υπόλοιπους χιλιοτραγουδισμένους διαιτητές της «εξυγίανσης».

Αλλωστε, τα γιουσουφάκια του Χαλίφη μαρτύρησαν χωρίς ξύλο και το σύνθημα και το παρασύνθημα! Απολαύστε ένα απάνθισμα από τα… παρατράγουδα που γράφτηκαν στα μέσα επιρροής Σαββίδη.

  • Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης – ο ίδιος – όρισε τον διαιτητή με σκοπό να χάσει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση. Εντάξει, δεν γράφουν πρόκριση, τα εκατομμύρια που ονειρευόταν ο Χαλίφης «κλαίνε», αλλά την πιάσατε την κεντρική ιδέα.
  • Άλλος έγραψε ότι στα ματς με Μπενφίκα, Σπαρτάκ Μόσχας και Αγιαξ, δόθηκαν επτά πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει ότι ο δικέφαλος δεν είναι ευπρόσδεκτος από την UEFAmafia στους ομίλους. Προφανώς δεν του περνάει απ’ το μυαλό ότι στην Ευρώπη οι διαιτητές σφυρίζουν ό,τι βλέπουν και δεν κάνουν χάρες στο κάθε κακομαθημένο παικτάκι με τα ασπρόμαυρα που στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει ασυλία…
  • Ενας άλλος υπάλληλος του πορτοκαλί σάιτ που κάποτε ήταν γραφείο Τύπου της ΕΠΟ του Βασίλη Γκαγκάτση στη Θεσσαλονίκη, έπλεξε άλλο σενάριο: Γίνεται γενικό εμπάργκο απέναντι στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη! Εμπάργκο από την UEFAmafia του Θόδωρου Θεοδωρίδη αλλά και από την ΕΡΤ. Από τη μία χάνονται καμιά 30αριά εκατομμύρια από την άλλη χάνονται άλλα 10. Εντάξει, κι αυτός πάνω απ’ τη τσέπη του Χαλίφη «κλαίει» για τα χαμένα εκατομμύρια, αλλά το πιάσατε το υπονοούμενο.

Το πανηγύρι των τρελών κι αλλοπαρμένων δεν έχει τελειωμό, αλλά μέσα στον παροξυσμό του αποκλεισμού και των χαμένων χρημάτων στα οποία υπολόγιζε ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτητς του για να κλείσει την τρύπα που έχει για το Financial Fair Play – ύψους μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ – καταλαβαίνει κανείς όλη τους τη λογική, την οποία μαρτυρούν χωρίς ξύλο:

Την ΕΠΟ την ελέγχουν και τον πρόεδρό της τον θεωρούν «δικό μας» κατά δήλωση Ιβάν Σαββίδη. Την UEFA δεν την ελέγχουν. Ετσι μια κακή διαιτησία στην Ευρώπη τη θεωρούν αποτέλεσμα παρέμβασης του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Δηλαδή γνωρίζοντας πως δουλεύει το «μαγαζί» της ΕΠΟ, θεωρούν ότι με τον ίδιο τρόπο θα δουλεύει κι η UEFA…

Επειδή στον ΠΑΟΚ «επιτρέπεται» να γίνονται διαιτητικά εγκλήματα υπέρ του στο εγχώριο πρωτάθλημα από τους διάφορους Τσαμούρηδες, Κοτσιαύτηδες και τα υπόλοιπα… πουλιά της ελληνικής διαιτησίας, οι φωτεινοί παντογνώστες θεωρούν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και υπέρ του Αγιαξ.

Και αυτό που τους εκνευρίζει είναι ότι στη δική τους λογική, τον ρόλο της Λαμίας τον έχει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Που ακόμη κι έτσι να είναι τα πράγματα, πώς να μην τον έχει δηλαδή όταν τα τελευταία χρόνια έχει γράψει… ιστορία με τις διάφορες Εστερσουντ, Βίντι και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ;

Ο ΠΑΟΚ καλείται τώρα να παίξει τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στη Σλόβαν, για να κατορθώσει τουλάχιστον να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να μη μεγαλώσει την οικονομική τρύπα για το Financial Fair Play. Γιατί στη Θεσσαλονίκη, ούτε που θέλουν να σκέφτονται το σενάριο να μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ από τον Αύγουστο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ