Έψαχνε μάνατζερ για τον γιό του και βρήκαμε τον Φαν Σιπ

Έψαχνε μάνατζερ για τον γιό του και βρήκαμε τον Φαν Σιπ

Δεν διαλύθηκε τυχαία η Εθνική ομάδα. Η ΕΠΟ άλλωστε στην εποχή Γραμμένου προγραμματίζει τα πάντα...

Έχει πλάκα αυτές τις ημέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κυρίως για την ανάγκη πολλών εκπροσώπων του να προχωρήσουν σε κατάθεση ψυχής. Και δεν μιλάμε για εκπροσώπους της… σειράς, αλλά για τα πεφωτισμένα μυαλά της ΕΠΟ που είναι ένα κλικ μακριά από το να γίνει reality.

Αν δεν τα πουν θα σκάσουν οι άνθρωποι.

Ξεσάλωμα κανονικό. Σε σημείο που να… μοιράζονται δωρεάν «ιστορίες» από εκείνες που θα μπορούσαν να γίνουν η κάθε μια τους «βιβλίο ολόκληρο».

Και μιας και επί της ουσίας τη φωτιά την άναψε η κατάντια της εθνικής: Διαβάστε μια ιστορία για το πώς η ΕΠΟ βρήκε τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή.

Προσωπικά την ιστορία δεν τη πιστεύω. Αποκλείεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ειδικά στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της «νέας εποχής». Αυτής που θα έφερνε με δόξα, τιμή και αξιοπιστία πίσω τις Κυριακές μας.

Μου τη μετέφεραν όμως. Και θα ήμουν άδικος προς όλους εσάς αν δεν την μοιραζόμουν μαζί σας.

Πως βρήκαμε λοιπόν αυτόν τον συμπαθέστατο Ολλανδό που παριστάνει τον προπονητή μπροστά από τον πάγκο της Εθνικής μας:

Όλα ξεκίνησαν από την ήττα με την Αρμενία και την «αποστασία» των διεθνών. Πήγε ο Σωκράτης με τον Μανωλά στον Γραμμένο και του είπαν «Άγγελος τέλος. Έχουμε γίνει καφενείο. Ή εμείς ή αυτός». Ο Γραμμένος που δεν είναι δα και κανά… παλικάρι από εκείνα που χτυπούν το χέρι στο τραπέζι, έδειξε να τους καταλαβαίνει.

Και τους διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί άμεσα μια λύση.

Πήρε κάτι τηλέφωνα στον Βορρά όμως, και του… κόπηκε ο αέρας. Του είπαν ότι ο Άγγελος θα πρέπει να μείνει στη θέση του. Θέλησε να τους εξηγήσει την δύσκολη θέση του. Δεν εισακούσθηκε όμως. Και σαν παλικάρι που είναι; Λογικά θέλησε να κάνει το θέμα γαργάρα. Μπας και ξεχαστεί.

To ματς με την Αρμενία έγινε στις 11 Ιούνη. Ο Αναστασιάδης απολύθηκε στις 15 Ιουλίου. Σε αυτόν τον έναν μήνα και; Ο –τυπικά- πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε ότι μπορούσε να κρατήσει το θέμα «χαμηλά».

Τον έφαγαν όμως οι εξελίξεις εντός της ΕΠΟ.

Γιατί μέσα στο καλοκαίρι, ο Χαλίφης του Νότου έχοντας αλλάξει πια τις ισορροπίες της εκτελεστικής επιτροπής (από τον Απρίλη με την ανάδειξη του Λυσάνδρου σε πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ) έβαζε δύσκολα σε πολύ σοβαρότερες δουλειές. Στα πραγματικά ενδιαφέροντα για την ΕΠΟ. Στις διεργασίες για το πως θα αλλάξει τον Πειθαρχικό Κώδικα για να «σβήσει» την τιμωρία του Ιβάν, πως θα σταματήσει τις δηλώσεις των παραγόντων για την διαιτησία κλπ.

Όποτε μετρούσε ο Γραμμένος τα κουκιά, έβγαινε μείον. Κάποια στιγμή λοιπόν αναγκάστηκε να ενδώσει.

Τα πρώτα ονόματα για την αντικατάσταση του Αναστασιάδη, ήρθαν από την γνωστή δεξαμενή.

Ο Χιμένεθ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο –τυπικά- πρόεδρος όμως δεν ήθελε επ ουδενί να φανεί πως απολύει έναν άνθρωπο του ΠΑΟΚ για να δώσει τη δουλειά σε έναν πρώην της ΑΕΚ.

Επιλέχθηκε λοιπόν η πιο συμβατή λύση με το πρόβλημα. Να δοθεί στους Χαλίφηδες από μια θέση τεχνικού διευθυντή στην Εθνική (η ΑΕΚ πέρασε τον Κώστα Κωνσταντινίδη και ο ΠΑΟΚ τον υποψήφιο με τη ΝΔ, Τάκη Φύσσα), αλλά πριν να επιλεχθεί ένας φτηνός προπονητής που δεν θα έχει το παραμικρό παρελθόν με τις δύο ομάδες.

Για να σταματήσει και το «κράξιμο» από τα ΜΜΕ, αλλά κυρίως η «φαγωμάρα» στο εσωτερικό.

Εκεί λοιπόν έπιασαν δουλειά οι «πεφωτισμένοι» παράγοντες που τον συνοδεύουν σε αυτό το ταξίδι του.

Επιμένω ότι δεν πιστεύω λέξη από όσα άκουσα. Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ο φίλος μου όμως ήταν «απόλυτος» στην αφήγηση του. «Όπως σου τα λέω έγιναν» επέμενε

Ο Κώστας Βρακάς (που μπορεί να τον θυμάστε ως παρατηρητή σε ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, να «τιμωρεί» τον Μοντέστο) και ο Τάκης Παπαχρήστου («Ο Κόμης της Αιτωλοακαρνανίας», κλειδί για την επιβολή της «Εξυγίανσης») είχαν ξεκινήσει να μιλάνε με μάνατζερ δηλώνοντας ότι ψάχνουν τον επόμενο προπονητή της εθνικής, από τον Ιούνιο και όλας. Λες και ήξεραν τι θα ακολουθήσει.

Ο Βρακάς βέβαια με τους μάνατζερ έχει και άλλο… καημό. Ο γιος του είναι καλός ποδοσφαιριστής. Με τη φιλοδοξία να παίξει στο εξωτερικό. Ήταν στους μικρούς του ΠΑΟΚ, αλλά όταν κάποιοι κατάλαβαν ότι αυτό δημιουργεί διάφορους συνειρμούς ο πιτσιρικάς έφυγε για τα τμήματα υποδομής της Νάπολι.

Παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ και ο Ράιν Καπαγιαννίδης. Ο μάνατζερ του Πρίγιοβιτς. Καλός «παίκτης» της αγοράς. Με συμπάθεια στα νέα Ελληνόπουλα, όπως για παράδειγμα τον Βαγγέλη Παυλίδη που εκπροσωπεί ο ίδιος. Και προσωπικός φίλος του Φαν Σιπ. Εκείνος τον σύστησε στον Βρακά. Που προχώρησε το θέμα…

Κάποιοι στην ΕΠΟ «γέλασαν» με την επιλογή. Και εναντιώθηκαν ανοιχτά. Για παράδειγμα ο Αστέριος Αντωνίου. Άλλοτε κολλητός του Βρακά και του Παπαχρήστου.  «Με την ίδια φιλοσοφία έπαιζε η ομάδα και επί Ρεχάγκελ και επί Σάντος. Τώρα φέραμε έναν Ολλανδό προπονητή με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Σε αυτή τη χώρα παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο που έως τώρα έχει αποδειχθεί πως δεν ταιριάζει στην Εθνική Ελλάδας», έλεγε.

Αντίθετος ήταν και ο Γραμμένος. Αλλά εκείνον δεν τον ρωτάει πια κανείς. Είπαμε τυπικά πρόεδρος. «Πρόεδρο» άλλον φωνάζουν πια στο Πάρκο Γουδή. Τον καλό φίλο του Αχιλλέα Μπέου, Περικλή Λασκαράκη.

Αλλά η δουλειά είχε «γίνει».

Έστω και κατά λάθος.

Η ΕΠΟ βρήκε προπονητή που δεν θα τσακώνονται για χάρη του οι χαλίφηδες. Τα υπόλοιπα δεν έχουν δα και μεγάλη σημασία. Τι προπονητής είναι, ποιας σχολής, τι ξέρει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά είναι λεπτομέρειες…

Λεπτομέρεια είναι και ότι ο Καπαγιαννίδης εδώ και μέρες λέει ότι δεν έκανε αυτός τη δουλειά του Φαν Σιπ. Ότι απλά τον σύστησε. Δεν έκανε και το deal.

Όταν τα είπα αυτά στον φίλο μου, γέλασε και μου έστειλε μια ανάρτηση από το dikisports, το μπλογκ του «Σαγόνια». Ο τίτλος του ήταν «Το καπρίτσιο». Το κείμενο σύντομο «Συγγνώμη, αλλά για να βρει τον κατάλληλο μάνατζερ ο υιός συμβούλου της ΕΠΟ ώστε να κάνει ποδοσφαιρική καριέρα στην Ευρώπη, πρέπει να διαλυθεί η Εθνική Ελλάδος;».

Τι να εννοεί άραγε αυτό με αυτό το τελευταίο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ