Οταν ο ΠΑΟΚ τα τσέπωνε χωρίς πρόβλημα από τον… Αρη

Οταν ο ΠΑΟΚ τα τσέπωνε χωρίς πρόβλημα από τον… Αρη

Οι εξελίξεις στα τηλεοπτικά, φέρνουν στο προσκήνιο ωραίες από το παρελθόν, τότε που ο ΠΑΟΚ τα έπαιρνε χοντρά από τον τότε ιδιοκτήτη του Αρη, Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο Alpha Digital ήταν συνδρομητική πλατφόρμα πεπραγμένη από το ομότιτλο τηλεοπτικό κανάλι. Ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου 2001 και έκλεισε στις 11 Σεπτεμβρίου 2002, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και μικρού αριθμού συνδρομητών που, όπως εκτιμάται δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 40.000.

Ο Alpha Digital ήταν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα στο οποίο συμμετείχε ενεργά ο Δημήτρης Κοντομηνάς (σ.σ. μαζί με τους Τσοτσορό και Ιδρυμα Ωνάσση). Ο ίδιος άνθρωπος, που εκείνη την εποχή ήταν ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αρης.

Οι ομάδες που έσπασαν μονομερώς τα συμβόλαιά τους με τη NOVA (τότε SuperSport), ήταν οι εξής: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, Προοδευτική, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης, Ξάνθη, Εθνικός Αστέρας, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Κασσάνδρα, Ολυμπιακός Βόλου, Φωστήρας, Παναιγιάλειος, Ατρόμητος και Απόλλων Καλαμαριάς, με τις εν λόγω ομάδα να υπογράφουν τριετή έως πενταετή συμβόλαια.

Αυτήν την περίοδο, στην επικαιρότητα βρίσκεται το θέμα της απόκτησης ποσοστού της Forthnet από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με τον ΠΑΟΚ, αλλά και το μπλοκ ομάδων του, να έχουν σηκώσει το… λάβαρο της επανάστασης, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και καλώντας την επιτροπή ανταγωνισμού να σταματήσει την αγοαραπωλησία! Ενα γαϊτανάκι εντυπώσεων, στο οποίο εσχάτως μπήκε και ο φίλος του Ιησού Χριστού, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ωστόσο, το παρελθόν συχνά δίνει τις απαντήσεις που πολλοί αναζητούν στο σήμερα, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα τη σεζόν 2001-2002, να τα παίρνει από τον… Αρη. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι ο τότε ιδιοκτήτης του Αρη, ήταν ο άνθρωπος που θα χρηματοδοτούσε τον Δικέφαλο, μέσω του τηλεοπτικού συμβολαίου. Μια συνθήκη που δεν υφίσταται τώρα, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να πορευτεί με το… PAOK TV, ασχέτως εάν διαρκώς το εγχείρημα μπάζει από παντού και δεν έχει καμία ρεαλιστική πιθανότητα επιτυχίας.

Ο ΠΑΟΚ σήκωσε σκόνη για ένα θέμα που δεν τον αφορά, αλλά ανησυχεί. Δεν… ανησυχούσε, βέβαια, όταν ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωνε τη Λίγκα μέσω χορηγίας ή όταν το OPEN ήθελε να αποκτήσει τα δικαιώματα των 7 «άστεγων» ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός. Κι ας μην συζητήσουμε καν για αυτή την αστειότητα ότι προσπάθησε να… βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά είναι για να τα μοιράζει η επικοινωνία του ΠΑΟΚ και να τα χάβουν οι τυφλωμένοι.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ποιος πληρώνει; Αλλά πόσα θέλει να πάρει αυτός που διαμαρτύρεται. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ