Το πρωτάθλημα των… γλυπτών

Το πρωτάθλημα των… γλυπτών

Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει από καρδιάς τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Giorgis με τα χέρια του, για τα «αγάλματα», αλλά και για τον «παλιάτσο», μια ιστορία που κάποιοι… εξαφάνισαν από την Google στερώντας μας τη γνώση.

Το σκεφτόμουνα πριν από μέρες αναγνώστη μου, και με την ευκαιρία θα στο ξεφουρνίσω, σχηματίζοντας μάλιστα πρόταση ολοκληρωμένη.

Για τον Βασίλη τον Δεκάρικο μιλάμε άλλωστε.

Και ως γνωστόν εγώ μισές δουλειές δεν κάνω.

Απλώνω χαρτί λοιπόν, και παρακολούθησε με.

Παίζει όλη μέρα με το Instagram ο μικρός Γιώργης. Ο άρχοντας των greeklish. Αυτό το παιδί – πρότυπο που πραγματικά είναι παράδειγμα για κάθε μαθητή δημοτικού που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια και να «διαβάσει» την καλοσύνη, αλλά και την ευφυΐα του.

Φτιάχνει stories, αντιγράφει αποφθέγματα που βρίσκει στο google, βάζει τις κατάλληλες φατσούλες, παρακολουθεί την επικαιρότητα, συμμετέχει, πλάθει κουλουράκια, απαντά σε «φίλους».

Και το κάνει με συνέπεια.

Όχι, δεν βαριέται. Δεν κοροϊδεύει. Ακόμη και όταν τρώει στα insta-stories έχει το μυαλό του.

Ταγμένος. Σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι: Γιατί ρε παιδί μου αν αυτό το παλικάρι έπαιζε με τα χέρια του τίποτε άλλο και όχι το κινητό του –έλα ρε περίεργε σοβαρέψου, για τέχνη μιλάμε- θέλοντας να τιθασεύει την καλλιτεχνία που κρύβει μέσα του, πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι όλα γύρω μας.

Και κυρίως πόσο διαφορετικό θα ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το πρωτάθλημα μας.

Αυτό που κάποιοι επιμένουν να το λένε «των Πρεσπών» για να το υποβιβάσουν.

Τι Τσάμπιονς Λιγκ και 2-2 με την Τότεναμ ο Ολυμπιακός; Αυτές είναι μπούρδες. Δεν ακούγεται έτσι στην Ευρώπη η Ελλάδα. Αν ήταν τόσο απλό θα έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ και η αήττητη ΠΑΟΚάρα. Τυχαία το αποφεύγει με συνέπεια εδώ και τριάντα χρόνια;

Τυχαία είπε «uefamafia» ο Giorgis; Ξέρει καλά ότι αυτές οι χαρές είναι εφήμερες.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται άλλες «αβάντες» για να μπει στο κάδρο της Ευρώπης. Χρειάζεται ταλέντο. Τεχνοκράτες. Ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων.

Παιδιά σαν τον Giorgis τέλος πάντων. Αρκεί βεβαίως να έχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Λέω λοιπόν, ένα παράδειγμα. Σκέψου ο γιος του Ιβάν να ήταν «γλύπτης» και να έπαιζε με τον πυλό, αντί με το iphone 11 που σίγουρα το αγόρασε με δόσεις, όπως όλοι οι συνομήλικοι του.

Σκέψου όλο αυτό τον οίστρο «δημιουργίας» να μην τον έκανε stories και mms, αλλά να τον χρησιμοποιούσε για έναν ανώτερο σκοπό. Παράδειγμα μια έκθεση γλυπτικής αποκλειστικά με εκθέματα του.

Και μην ψάξει κανείς για δικαιολογίες.

Όλα τα ματς του αήττητου ΠΑΟΚ, τα βλέπει χρόνια τώρα. Τόσα «αγάλματα» περνούν μπροστά από τα μάτια του κάθε Σαββατοκύριακο. Τερματοφύλακες βαλσαμωμένοι, αμυντικοί με βέρτιγκο που πρέπει να πάνε από τη μια και πάνε από την άλλη. Τι θα τους στοίχιζε να κάτσουν μισή ώρα παραπάνω ακίνητοι, ώστε ο καλλιτέχνης να αποθανατίζει την «πόζα» τους.

Να φτιάχνει ένα κάθε αγωνιστική. Και στο τέλος να παρουσιάσει το «πρωτάθλημα των γλυπτών».

Αν είχε ξεκινήσει από πρόπερσι; Θα είχαμε το άγαλμα «του οπλοφορούντος Ιβάν», «τον δισκοβόλο της Λαμίας Αντρ, με το χέρι σηκωμένο», τα «αναρχικά σημαιάκια των πλαϊνών», το «άγχος του διαιτητή μετά το επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Ευαγγέλου». Έργα τέχνης!

Και για να σου το κάνω και πιο προχωρημένο: Να βάλει και την κάμερα του PAOK TV να τον αποθανατίζει την ώρα της δουλειάς, ώστε να αποκτήσει το κανάλι της ομάδας και επιπλέον πρόγραμμα.

Θες να δεις Ατρόμητος-ΠΑΟΚ: 4.99.

Θες να δεις Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και τον Κρέσπο να κάνει το 2-3 ανάμεσα σε αληθινά αγάλματα: 6,99.

Και σούπερ προσφορά (μόνο για εκλεκτούς): 8.99 με μινιατούρα Μέλο Περέιρα σε στοχασμό, αναζητώντας τον κατάλληλο διαιτητή για το ΠΑΟΚ-Άρης (ναι, μωρέ ο Σιδηρόπουλος αλλά δεν θα μπορούσαμε να το πούμε και εμείς από την Δευτέρα). Αν βάλεις κάτι ακόμη μπορείς να δεις και τον «σκυφτό» Γραμμένο σε ώρα εργασίας στο γραφείο του.

Διεθνή καριέρα θα μπορούσε να κάνει ο Giorgis με αυτόν τον τρόπο. Και να φέρει βαθμούς για την Ελλάδα από το εξωτερικό.

Επιπλέον θα μπορούσε να κρατήσει τις εκπομπές. Και όταν με το καλό ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξη γύρνα ή έστω τηλεφώνα) να πουλήσει τα «δικαιώματα» στην ΕΡΤ. Σαν δημόσιο αγαθό και εκείνος…

Ποιος θα ασχολιόταν με το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αν υπήρχε ένας τέτοιος δημιουργός ανάμεσα μας.

ΥΓ. Μου λένε πως ωραία ιδέα για γλυπτό θα ήταν και «ο παλιάτσος του Ροστόφ». Μια ιστορία που κάποιοι την… εξαφάνισαν από την Google στερώντας μας τη γνώση. Τους στοίχισε λιγάκι παραπάνω.

Αλλά μπορεί ο Giorgis να τους τιμωρήσει. Στα μάτια του «ζωντανεύει» κάθε τόσο. Να φτιάξει και για αυτό ένα γλυπτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ