Παναθηναϊκός: Η δικαίωση του Νταμπίζα

Παναθηναϊκός: Η δικαίωση του Νταμπίζα

Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν ο πιο ψύχραιμος άνθρωπος του Παναθηναϊκού μετά το 4-0 από τον Άρη. Κι εκείνος που είπε σε όλους να μην ακουμπήσουν τον Δώνη.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα ακούσει το τηλέφωνό του να χτυπάει όταν (και αν) αδειάσει ο πάγκος του Παναθηναϊκού. Θα του προτείνουν προπονητές για το τριφύλλι, θα του ζητήσουν δουλειά αρκετοί.

Ήδη οι πρώτες κλήσεις έγιναν την επομένη του αγώνα με τον Άρη. Τότε που ο Δώνης «φλέρταρε» με την παραίτηση και αρκετοί ελεύθεροι προπονητές γλυκοκοιτούσαν τη θέση στον Παναθηναϊκό. Ο Νταμπίζας τους το… έκλεισε στη μούρη.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατήρησε την ψυχραιμία του μετά την τεσσάρα στο «Βικελίδης». Δε χρειαζόταν καν να του απευθύνουν τον λόγο για να πει την άποψή του. Σε όσα μάτια τον κοιτούσαν με απορία για το τι θα γίνει με τον Δώνη, εκείνος απαντούσε πριν τον ρωτήσουν. «Ξεχάστε το. Ο Δώνης δε φεύγει».

Στην «τι κάνουμε;» ερώτηση του Αλαφούζου, ο Νταμπίζας ήταν απόλυτος: «Συνεχίζουμε ως έχουμε. Δε θα γκρεμίσουμε τώρα αυτά για τα οποία προσπαθήσαμε. Υπομονή χρειάζεται».

Ήταν εκείνος που κάλεσε τον Δώνη κοντά του στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης για να του μιλήσει και να τον ηρεμήσει. Κι εκείνος που κάλεσε τους αρχηγούς στο ίδιο μέρος για να τους εξηγήσει τους λόγους που θεωρεί πως δεν πρέπει να υπάρξει μια τέτοια αλλαγή.

Ο Νταμπίζας στήριξε ανοιχτά τον 50χρονο προπονητή και δικαιώνεται μερικές μέρες μετά. Ο Δώνης έδωσε ρεσιτάλ προπονητικής στο πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει δώσει έως τώρα ο Παναθηναϊκός.

Εκμεταλλεύτηκε φυσικά και την κούραση του Ολυμπιακού, αλλά ο τρόπος που δούλεψε γύρω από ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Και στις ομιλίες του σε μια δύσκολη εβδομάδα και στην τακτική του. Και πλέον μπορεί να πατάει ξανά γερά στα πόδια του.

Ο δε Νταμπίζας έδειξε πως πρέπει να λειτουργεί ένας τεχνικός διευθυντής, που επί της ουσίας είναι ο πρώτος στην πυραμίδα μιας ομάδας, μετά τον μεγαλομέτοχο. Ο τεχνικός διευθυντής δεν είναι μόνο για τις μεταγραφές και τις διαπραγματεύσεις. Οφείλει να λειτουργεί σωστά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Άλλωστε τότε κρίνονται όλα. Τον χειμώνα, στους αγώνες. Οι μεταγραφές είναι για τις εφημερίδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ