Το PAOK TV, to Benfica TV και η ηθική των εξαφανισμένων επεισοδίων της Τούμπας

Το PAOK TV, to Benfica TV και η ηθική των εξαφανισμένων επεισοδίων της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε στο πρώτο τεστ αξιοπιστίας, εξαφανίζοντας την εικόνα από τα επεισόδια στην Τούμπα, αλλά δείχνει με το δάχτυλο τη... NOVA! Το παράδειγμα του Benfica TV και η παραγωγής, που γίνεται από τη Λίγκα, όχι την ομάδα.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης σήκωσε την περισσότερη σκόνη την εβδομάδα που πέρασε. Οχι μόνο επειδή η ΚΕΔ των golden boys του εικοσαχίλιαρου, αποφάσισε να ορίσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο αντί για κάποιον ξένο διαιτητή στο ΠΑΟΚ-Αρης, αλλά και επειδή οι Κίτρινοι δεν πήραν ποτέ ουσιαστική απάντηση για την αξιοπιστία της εικόνας του VAR από την παραγωγή του PAOK TV.

Αντί να απαντήσει, ο ΠΑΟΚ εξέφρασε τη θέση (και μαζί του και μερικές δεκάδες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) ότι η πιθανή είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet, θα προκαλέσει αμφιβολίες για το κατά πόσο η NOVA θα είναι αξιόπιστη στην εικόνα που προσφέρει (και) στο VAR! Και ότι πρέπει να επέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Και το ισχυρίζεται αυτό, προφανώς θεωρώντας ότι απευθύνεται σε μπρόκολα και πατάτες.

Με αυτή την τοποθέτηση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απλώς αποκάλυψε (άθελά της προφανώς) ότι η ίδια γνωρίζει πως (και πώς) μπορεί να «μαγειρέψει» την εικόνα του VAR, καθώς έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη χρηματοδότηση της παραγωγής των εντός έδρας αγώνων της και τη μετάδοσή τους μέσω του PAOK TV.

Ο Αρης απαίτησε διευκρινίσεις για την αξιοπιστία της εικόνας που προσφέρει στο κοινό και (κυρίως) στους διαιτητές το PAOK TV, αλλά ο Δικέφαλος δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας. Μόνο κάτι σαν «εμείς είμαστε ηθικοί, η εικόνα δεν αλλοιώνεται και η παραγωγή γίνεται στην εντέλεια».

Είναι έτσι επειδή το λέει ο ΠΑΟΚ; Και την ίδια ώρα η εικόνα που θα δίνει η NOVA δεν θα είναι αξιόπιστη, επειδή ο Μαρινάκης θα είναι μέτοχος της Forthnet; Επειδή το λέει ο ΠΑΟΚ, που κάνει δικές του παραγωγές; Είναι σαν εκείνη την άβολη στιγμή που κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και μπερδεύεσαι… Είναι σαν να υποστηρίζεις ότι δεν έγιναν επεισόδια στην Τούμπα, επειδή δεν τα έδειξε το PAOK TV.

Τα πράγματα είναι απλά. Και λύσεις υπάρχουν. Από το 2008, όταν η Μπενφίκα λειτούργησε το Benfica TV, όλες οι παραγωγές των αγώνων της, γίνονται από εταιρεία παραγωγής που χρησιμοποιεί η πορτογαλική λίγκα. Από τη Λίγκα, όχι από την ίδια την Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ προφανώς και δεν κάνει κάτι τέτοιο. Ούτε το ζήτησε, ούτε το συζήτησε, ούτε θα το θέσει. Διότι η εικόνα του PAOK TV είναι… αψεγάδιαστη, κάτι που φάνηκε και από τα ξεκάθαρα πλάνα που προσέφερε στο κοινό για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Αρη.

Η υπόθεση του PAOK TV, είναι οικονομικά επιζήμια για τον Δικέφαλο του Βορρά (σ.σ. εκτός κι αν ως δια μαγείας προκύψουν ξαφνικά έσοδα για να καλυφθεί το κενό στους ελέγχους της UEFA για το FFP). Αλλά προφανώς τον συμφέρει με άλλον τρόπο. Κάποιος κακόβουλος, που δεν πιστεύει τη ρητορική της… ηθικής του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να αποφανθεί ότι ίσως η εξαφάνιση των επεισοδίων με τον Αρη να είναι ένας από τους τρόπους. Αλλά προφανώς αυτά δεν γίνονται. Ε; Ή μήπως γίνονται;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ