Όσα δεν φτάνει η… εξυγίανση, με «λάσπη» τα γεμίζει

Όσα δεν φτάνει η… εξυγίανση, με «λάσπη» τα γεμίζει

Το Σάββατο ήταν τα ποσοστά, την Κυριακή έλεγαν για φιλικά, οι «εξυγιαντές» έκαναν ότι μπορούσαν για να χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη. Τελικά, κατάφεραν μία... τρύπα στο νερό.

Η συνταγή είναι γνωστή και χιλιοπαιγμένη… Πες, πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει… Αν «βομβαρδίζεις» ένα κοινό συνέχεια με θεωρίες συνωμοσίας, κάποιοι θα τις πιστέψουν, άλλοι θα τις έχουν στην άκρη του μυαλού τους και στην καλύτερη, μερικοί δεν θα τις ενστερνιστούν αλλά θα γεμίσουν καχυποψία.

Αυτό επιχείρησαν να κάνουν τα γνωστά κέντρα της… εξυγίανσης πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, να φανατίσουν τους οπαδούς του Άρη για μία πιο θερμή ατμόσφαιρα και να αμφισβητήσουν ενδεχόμενο «διπλό» του Ολυμπιακού. Το κέρδος τους θα ήταν διπλό: είτε ο Ολυμπιακός θα συναντούσε μεγαλύτερα εμπόδια και θα έχανε βαθμούς, είτε αν νικούσε, όπως και συνέβη, θα είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη νίκη τους ως… χαρισμένη.

Αρχικά, το έριξαν στο στοίχημα… Τους πείραζε η χαμηλή απόδοση που προσέφεραν οι στοιχηματικές εταιρίες στο «διπλό» του Ολυμπιακού. Τους ενοχλούσε το 1,50 που έβρισκε κανείς στο Διαδίκτυο το Σάββατο, αφού εσκεμμένα παραβλέπουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ποιότητα από τον Άρη και είναι φυσιολογικό οι περισσότεροι να ποντάρουν πάνω του. Βέβαια, όταν η απόδοση του Ολυμπιακού ανέβηκε την Κυριακή στο 1,75-1,80, δεν υπήρξαν διορθωτικά κείμενα αλλά παρίσταναν πως δεν έβλεπαν…

Φιλικό με… αναγκαστικές αλλαγές

Μετά, η επόμενη γραμμή των «εξυγιαντών» έκανε λόγο για… φιλικό παιχνίδι.  Σε κείμενα και ραδιοφωνικές ανταποκρίσεις, αφήνονταν υπονοούμενα για ομάδες με εξαιρετικές σχέσεις, για έλλειψη πάθους και για λιγότερη ένταση. Ούτως ώστε, όσοι διαβάζουν και ακούν να έχουν την εντύπωση ότι ο Άρης δεν θα… σκυλιάσει εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά θα του επιτρέψει να περάσει άνετος και ωραίος από τη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά. Ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ, οι παίκτες του κάθε άλλο παρά χαλαροί ήταν και το ματς είχες σκληρές μονομαχίες και αψιμαχίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο από τις τρεις αλλαγές του Μαρτίνς ήταν αναγκαστικές, αφού ο Ποντένσε και ο Τσιμίκας δεν συνέχισαν λόγω ενοχλήσεων. Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν τέσσερις κίτρινες κάρτες, ο Σεμέδο προκλήθηκε δύο-τρεις φορές από αντιπάλους και το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του… αίμα και άμμος. Όποιος το είδε, το διαπίστωσε…

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Για να μην το ταλαιπωρούμε, κατά γενική ομολογία ο Ολυμπιακός έχει αποδώσει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα μέχρι στιγμής. Έχει τα θέματα του, αλλά τα στάνταρ απόδοσης που έχει πιάσει δεν μπορούν να συγκριθούν με των υπολοίπων. Οι πρώτοι που το γνωρίζουν αυτό είναι όσοι ευαγγελίζονται την εξυγίανση, ανεξαρτήτως του τι λένε δημοσίως.

Επειδή κατανοούν ότι με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό, προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα του. Θέλουν να κατεβάσουν τον Ολυμπιακό στα μέτρα τους, με την ελπίδα να τον «χτυπήσουν», να του κόψουν βαθμούς και να μπορέσουν να τον εκτρέψουν από την κατάκτηση του τίτλου. Όμως, όπως αποδείχτηκε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα τους περάσει. Ας λένε ότι θέλουν, ο Ολυμπιακός το μόνο που έχει να κάνει είναι να παίζει το ποδόσφαιρο του και τότε, κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ