Déjà vu: Τα δύο γλιστρήματα του Ρισβάνη με τον ΠΑΟΚ και η γυριστή κεφαλιά της… μοναξιάς (και της νίκης)

Déjà vu: Τα δύο γλιστρήματα του Ρισβάνη με τον ΠΑΟΚ και η γυριστή κεφαλιά της… μοναξιάς (και της νίκης)

Ο εκνευρισμός στο Περιστέρι είναι κατανοητός. Όχι όμως και δικαιολογημένος. Γιατί η τύχη παίζει παράξενα παιχνίδια. Και δημιουργεί ενδιαφέροντα δεδομένα προς μελέτη. Όπως αυτά…

Εκνευρισμένοι λέει στον Ατρόμητο με την απογοητευτική εμφάνιση στην Τούμπα, και την πεντάρα από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος Σπανός, ο τεχνικός διευθυντής Αγγελόπουλος και όσοι τέλος πάντων βρίσκονται στον πυρήνα διοίκησης σκέφτονται πολύ σοβαρά να ρίξουν βαρύ πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές τους. Και τέλος πάντων καταλαβαίνει κανείς πως είναι τόσο ενοχλημένοι από την βραδιά στη Θεσσαλονίκη που έρχονται εξελίξεις…

Την ίδια στιγμή ο Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε ο άνθρωπος την απορία του. Όχι για την ήττα, αλλά για το πώς οι ποδοσφαιριστές του έχαναν με 3-0 και ένιωθαν ότι έχουν βγει για απογευματινό περίπατο. Ζήτημα νοοτροπίας θα μπορούσε να διακρίνει κανείς. «Δε δικαιολογείται η τόση έλλειψη πάθους και ενέργειας. Χάναμε με 3-0 και δεν είχε νευριάσει παίκτης μας» είπε ο Έλληνας τεχνικός. Και συνέχισε «Δεν έχουμε καλή νοοτροπία. Είναι σαν να βρίσκονται στο γήπεδο κάποια παιδιά, απλά για να βρίσκονται. Εγώ δε δέχομαι από την ομάδα μου να έχει αυτή τη νοοτροπία στο γήπεδο. Έχεις δικαίωμα να μην παίξεις καλά, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να μην «ματώσεις». Το «τώρα» πρέπει να αλλάξουμε. Μπήκαμε στο ημίχρονο με το 3-0 και δεν ήταν εύκολο, όμως δεν μου αρέσει η νοοτροπία της ομάδας και είμαι εγώ ο υπεύθυνος που πρέπει να την αλλάξω».

Και όμως στο Περιστέρι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Καμιά φορά κάποια πράγματα απλά συμβαίνουν. Ενίοτε μάλιστα συμβαίνουν και δύο φορές. Σαν déjà vu που λένε και οι Γάλλοι. Λες και βρίσκεσαι στο ίδιο έργο θεατής. Τα δύο φετινά ματς με τον ΠΑΟΚ μάλιστα, υπήρχαν στιγμές που σου έδιναν την αίσθηση ότι έχουν βγει από καρμπόν. Όχι συνολικά, γιατί στο πρώτο ο Ατρόμητος επέστρεψε από το 0-2 και έχασε στις καθυστερήσεις. Σε φάσεις κλειδιά όμως. Εκεί που σίγουρα παίζει ρόλο η ικανότητα του αντιπάλου, αλλά σε καταδικάζουν και τα δικά σου λάθη.

Δείτε για παράδειγμα την ατυχία του Σπύρου Ρισβάνη. Του αρχηγού του Ατρομήτου. Δύο φορές γλίστρησε ο άνθρωπος στο πρώτο δοκάρι χάνοντας από τα μάτια του τον αντίπαλο σέντερ φορ. Στο Περιστέρι στην φάση του 0-1, έπειτα από μια σέντρα του Πέλκα προς τον Άκπομ. Βρήκε λίγο την μπάλα, όχι όμως τόσο-όσο για να την απομακρύνει. Γλίστρησε όμως και ο Άκπομ μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα από το ανέλπιστο δώρο εκείνο το απόγευμα του Σεπτέμβρη.

Δείτε στην αρχή του βίντεο:

Και χθες στην Τούμπα; Μία από τα ίδια. Αυτή τη φορά στη φάση του 2-0 (33΄) που επί της ουσίας κλείδωσε και την αναμέτρηση. Πάλι ένα γέμισμα από την δεξιά πλευρά όπως ανέβαινε ο ΠΑΟΚ, έγινε ένα γέμισμα. Πάλι ο Ρισβάνης στο πρώτο δοκάρι. Πάλι η μοίρα του τον σημάδεψε, με ένα γλίστρημα που επί της ουσίας έκανε τη θάλασσα γιαούρτι πρώτα για τον Σφιντέρσκι (δοκάρι) και έπειτα για τον Ίνγκασον που επίσης μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα, όπως ο Άκπομ στο Περιστέρι. Φοβερή σύμπτωση. Φοβερή και η ατυχία για τον Έλληνα αμυντικό.

Δείτε στο 0.30 του βίντεο:

Και να ήταν μόνο ο υψηλόσωμος στόπερ τόσο άτυχος; Ίσως ο Ατρόμητος να μπορούσε να κάνει κάτι λιγότερες από δύο ήττες κόντρα στον ΠΑΟΚ, που φυσικά βάζοντας οκτώ γκολ σε 180΄ δεν μπορεί παρά να επικράτησε δίκαια. Το déjà vu όμως σε Περιστέρι και Τούμπα εμφανίστηκε ξανά και σε άλλη φάση γκολ. Θυμάστε πως έγινε το 2-3 στο πρώτο ματς; Από ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Ένα γέμισμα στο πέναλτι και μια ανάποδη κεφαλιά του Κρέσπο ο οποίος πετάχτηκε πανέξυπνα δίχως προσωπικό αντίπαλο στο 92΄. Λίγο πριν είχε ακυρωθεί μάλιστα ένα γκολ καρμπόν του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς. Με τον Βαρέλα να γίνεται… Κρέσπο και να εκμεταλλεύεται το ίδιο παιδικό λάθος της άμυνας του Ατρομήτου.

Δείτε στο 2.30 του βίντεο:

Χθες στην Τούμπα το αξιοποίησε και τρίτος στόπερ του δικεφάλου. Στη φάση του 3-0. Ίδιο φάουλ (από τα πόδια του Μίσιτς), ίδια ανάποδη κεφαλιά από τον Ίνγκασον και τέλος η σεμνή τελετή από το 41΄και όλας.

Δείτε στο 0.53 του βίντεο:

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Γιατί στο ποδόσφαιρο καμιά φορά τα παιχνίδια της τύχης είναι τέτοια που δημιουργούν ίδιες ιστορίες, ίδια λάθη, ίδια γκολ, με τον ίδιο αντίπαλο. Θέλει λοιπόν και την απαραίτητη ψυχραιμία μια τέτοια κατάσταση στην διαχείριση της. Και οι πολύπειροι παράγοντες του Ατρομήτου όσο και αν νιώθουν εκνευρισμένοι για τη χθεσινή ήττα, είναι βέβαιο πως δεν θα παραβλέψουν τα αυτονόητα με θέα στις τελικές αποφάσεις τους. Αφήστε που αν δεν προκύψει κάτι στο κύπελλο, λογικά δεν θα χρειαστεί να ξαναπαίξουν και όλας φέτος με τον ΠΑΟΚ. Διότι τα πλέι-οφ τα βλέπουν από την… τρύπα που έχουν τα μακαρόνια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ