Το ΣΔΟΕ, η FIFA, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ και η ΕΡΤ…

Το ΣΔΟΕ, η FIFA, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ και η ΕΡΤ…

Στην ΕΡΤ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις με τις έρευνες των ελβετικών αρχών που έφτασαν με τη βοήθεια του ΣΔΟΕ και υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας (Eurojust) στην εταιρεία που διαπραγματεύεται τις πωλήσεις των σημαντικότερων και πανάκριβων τηλεοπτικών προϊόντων

Πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε κι επίσημα τα καθήκοντά του ως προϊστάμενος αθλητικών στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση ο Γιώργος Λυκουρόπουλος. Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο στέλεχος με σημαντική πορεία στα μίντια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Το «πρόβλημα» και η εξίσωση που καλείται να λύσει στο χάος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μοιάζει με γόρδιο δεσμό και το ερώτημα είναι αν μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο ευρηματικός και αποτελεσματικός με τον Μέγα Αλέξανδρο που πήρε το σπαθί του και έλυσε τον… γρίφο.

Επειδή όμως ΕΡΤ και (η εκάστοτε) κυβέρνηση είναι συγκοινωνούντα δοχεία, σημαντική παράμετρος στην υπόθεση «Αθλητικά της ΕΡΤ» είναι και η πολιτική. Και χάρη σ’ αυτήν κατορθώνουν να επιβιώνουν όσοι λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Χρήμα, το οποίο παρά την κρίση πάντα θα ρέει προς την κατεύθυνση των μέσων ενημέρωσης για ευνόητους λόγους.

Στην ΕΡΤ που παραδοσιακά φιλοξενούνται τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις πρόσφατες εξελίξεις με τις έρευνες των ελβετικών αρχών που έφτασαν με τη βοήθεια του ΣΔΟΕ και υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας (Eurojust) ως τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην εταιρεία που διαπραγματεύεται τις πωλήσεις των σημαντικότερων και πανάκριβων τηλεοπτικών προϊόντων, όπως είναι αυτά της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Προϊόντων που κατά κανόνα καταλήγουν στην ΕΡΤ. Και επειδή «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» τα τηλεφωνήματα στα σχετικά γραφεία και στους συνήθεις εμπλεκόμενους ήταν ιδιαίτερα αυξημένα το τελευταίο δεκαήμερο.

Με αυτά και μ’ αυτά, το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και ιδιαίτερα στο αθλητικό τμήμα επικρατεί αναβρασμός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ