Επιβολή «omerta» σε συστημικά ΜΜΕ και ΕΠΟ για το σκάνδαλο της ΚΕΔ

Επιβολή «omerta» σε συστημικά ΜΜΕ και ΕΠΟ για το σκάνδαλο της ΚΕΔ

«Νόμοι μαφίας» και ωμής παραπληροφόρησης. Το σύστημα πήρε εντολή να επιβάλλει τον «νόμο της σιωπής» στο σκάνδαλο της ΚΕΔ για το Λαμία-ΠΑΟΚ.

Η Ελλάδα πλήττεται. Από ακραία καιρικά φαινόμενα συγκάλυψης. Από ακραίες περιπτώσεις εκτελεστικών οργάνων, που λειτουργούν και κινούνται μόνο κατ’ εντολήν. Οργάνων που επενδύσουν στη λάσπη, στα ψέματα, στην αποδόμηση ανθρώπων, στην τοξικότητα και είναι ταγμένοι, υποταγμένοι στο «ό,τι πει το αφεντικό». Περιπτώσεις που αποτελούν όνειδος για την ενημέρωση. Περιπτώσεις άνευ καμίας ηθικής ή επαγγελματικής υπόστασης. Εργαλεία στα χέρια του συστήματος.

Τις τελευταίες ημέρες to10.gr αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΚΕΔ συγκάλυψε εν γνώσει της τη μη λειτουργία του VAR στο παιχνίδια Λαμία-ΠΑΟΚ, το οποίο κρίθηκε από ένα γκολ τουλάχιστον αμφισβητούμενο. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διέψευσε ότι το VAR δεν δούλεψε. Αλλά mail-φωτιά του Κουκουλάκη στον Χολέβα, αποκάλυψε το χυδαίο ψέμα.

Η αποκάλυψη του θέματος έχει προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση του συστήματος. Προφανώς κανείς δεν διαψεύδει την αποκάλυψη. Αυτό θα είχε ενδιαφέρον, αναφορικά με το τι θα ακολουθήσει. Το σύστημα φοβήθηκε. Κατάλαβε ότι εκτέθηκε. Ότι τους έπιασαν για ακόμη μία φορά με τη γίδα στην πλάτη. Και αυτή τη φορά στο «κόλπο» είναι και οι επικεφαλής της διαιτησίας στην Ελλάδα. Επικεφαλής που έχουν οριστεί από την UEFA και τη FIFA. Επικεφαλής που αναμένεται σύντομα να κληθούν για εξηγήσεις από τη δικαιοσύνη. Διότι η ανακοίνωση είναι απλά το στοιχείο που «δένει» μια σειρά από γεγονότα.

Οσο για τα αγράμματα όργανα της ενημέρωσης; Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Ακολουθούν τις εντολές. Τηρούν την «omerta» που επέβαλε το σύστημα που υπηρετούν. Αποκαλύπτοντας για ακόμη μία (πολλοστή) φορά τον βρόμικο, χυδαίο και συγκαλυπτικό ρόλο τους σε όλες τις βρομιές που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο από συγκεκριμένους παράγοντες. Και για χάρη συγκεκριμένων ομάδων.

Η ευθιξία των «εκτελεστικών οργάνων» χάθηκε μπροστά στο σκάνδαλο. Οι… επαναστάτες της κάθαρσης, οι… ήρωες της χυδαιότητας, οι… δικαστές της αθλιότητας και της αγραμματοσύνης, κάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι δεν ακούν, ακολουθώντας πιστά τις εντολές των αφεντικών. Νόμοι μαφίας και ωμής παραπληροφόρησης. Το σύστημα πήρε εντολή να επιβάλλει τον «νόμο της σιωπής» στο σκάνδαλο της ΚΕΔ για το Λαμία-ΠΑΟΚ. Και αυτό κάνει.

Αλλά είναι αργά. Ηταν απρόσεκτο για ακόμη μία φορά. Εκτέθηκε. Και έρχονται τα καλύτερα. Με αποκαλύψεις και νέες νομικές περιπέτειες για τους εμπλεκόμενους. Διότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Μπορούσαν τουλάχιστον να προβούν στην προσφιλή πρακτική τους: Εκβιασμοί, απειλές, δημόσια διαπόμπευση ακόμη και δικαστικών. Αλλά ξέρουν πως όσα και να κάνουν, το θέμα θα ταξιδέψει…

ΑΣΧΕΤΟ: Τι λέει, αλήθεια, ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και Αθλητικός Εισαγγελέας, Κώνσταντίνος Σιμιτζόγλου, που εσχάτως τον υπερασπίζονται αυτοί που μόλις πριν λίγες ημέρες του έκαναν υποδείξεις μέσω του Τύπου για το τι πρέπει να κάνει σε δικαστικές υποθέσεις; Είναι τυχαίο ή έχει δώσει ο ίδιος πολύ «θάρρος» σε κάποιες φαιδρές παρουσίες του χώρου των ΜΜΕ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ