Τους εξέθεσε ο Ολυμπιακός. Τους γελοιοποιούν τα αφεντικά τους

Τους εξέθεσε ο Ολυμπιακός. Τους γελοιοποιούν τα αφεντικά τους

Δύσκολες μέρες στην ΕΠΟ. Και… παστίλιες για τον πόνο του άλλου.

Συθέμελα ταρακουνιεται το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Και η επίλυση της εξίσωσης που έβαλε η πανδημία δημιουργεί μιας πρώτης τάξεως διαχωριστική γραμμή: Για εκείνους που κερδίζουν άξια τους παχυλούς μισθούς τους κρατώντας τα «πόστα» στα κέντρα αποφάσεων. Και για τους… λουκουμάδες με μέλι που μαζεύουν 10χίλιαρα τον μήνα, στην υγεία των κορόιδων.

Σε ποιους ανήκουν τα δικά μας παιδιά της ΕΠΟ; Αν δεν ξέρεις, μάλλον ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς τα χόμπι σου. Και τον χρόνο που διαθέτεις για αυτά. Έχει προηγηθεί μια τριετία αληθινής αλητείας που δεν χρειάζονταν τον covid για να φέρει στο προσκήνιο τις πραγματικές προθέσεις.

Έχουν πέσει οι μάσκες προ πολλού.

Αλλά για να μην με πεις προκατειλημμένο το μηδενίζω το κοντέρ για χάρη σου. Λογαριασμός τώρα, μόνο στην περίοδο της κρίσης.

Τι έκανε η ΕΠΟ για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην κανονικότητα; Τι έκανε για να βοηθήσει τις ομάδες να αντιμετωπίσουν την τεράστια οικονομική κρίση; Τι πρότεινε, τι έφερε στο προσκήνιο, τι ψήφισε; Μοναδική απόφαση ήταν η απόρριψη του –ψηφισμένου από τις ΠΑΕ- αιτήματος για την αδειοδότηση. Γιατί; Για να περάσει του ΠΑΟΚ που μειοψήφησε στην Σούπερ Λιγκ.

Είχε μεγάλη ευκαιρία η ΕΠΟ να δείξει πως στα αλήθεια υπάρχει διοίκηση που νοιάζεται για το ποδόσφαιρο. Ευκαιρία που έβαλε στο πιάτο της ο Ολυμπιακός. Λιποθύμησαν όμως στο πάρκο Γουδή όταν οι Ερυθρόλευκοι πρότειναν να διανεμηθούν τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης της UEFA στις Π.Α.Ε. της Σούπερ Λιγκ (πλην Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού). Έχασε το χρώμα του ο Γραμμένος στην ιδέα και μόνο ότι το… χρήμα που έχει για τον μύλο των ανταποδοτικών ωφελημάτων «στις δικές μας Ενώσεις», για το μισθολόγιο των golden boys του Πάρκου, για τις Επιτροπές του Μπλούνα και την αμαρτωλή ΚΕΔ του Περέϊρα θα έπρεπε να τα διαθέσει για το ποδόσφαιρο. Ούτε καν αναφέρθηκαν σε αυτή την πρόταση. Σα να μην έγινε ποτέ.

Αντίθετα; Ο καημός της Εξυγίανσης είναι οι εκλογές. Μάλιστα κύριοι! Γι ‘αυτές κόπτεται και αυτές προετοιμάζει «με το ισχύον εκλογικό σύστημα». Για αυτές βγάζει ανακοινώσεις. Για αυτές χτυπά πόρτες στην FIFA και την UEFA Μόνο για τις εκλογές. Το ποδόσφαιρο το έχει… Γραμμένο. Θέλουν μόνο να διασφαλίσουν πως και τα επόμενα τέσσερα χρόνια η δυναμική του συστήματος θα συνεχίσει να αρμέγει την Ομοσπονδία. Να εξακολουθήσουν, δηλαδή, τα σημερινά καλόπαιδα να ξεκοκκαλίζουν την Ε.Π.Ο. και να εγγυώνται τις νίκες για τους Χαλίφηδες κάθε λογής.

Ναι τους Χαλίφηδες που φτιάχνουν την ατζέντα. Που γελοιοποιούν την διοίκηση της Ομοσπονδίας απέναντι σε κάθε κανονικό παρατηρητή που βλέπει να εξελίσσεται αυτό το θέατρο σκιών.

Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν την ίδια την ύπαρξη των ομάδων, άρα και των διοργανώσεων. Φως δεν φαίνεται από πουθενά, αν δεν βάλει το χέρι στην τσέπη η κυβέρνηση. Το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται έχει την πολυτέλεια να μοιράζεται σε ζώνες επιρροής και να διχάζεται για ένα Γραμμένο κι ένα Βακάλη; Προφανώς όχι. Το ποδόσφαιρο καίγεται για λύσεις. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ όμως καίγονται για εκλογές. Και εκεί είναι που γελάνε και οι πέτρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ