Ο Τίγρης με ουρά τον Ιβάν κοντράρει τη Κυβέρνηση

Ο Τίγρης με ουρά τον Ιβάν κοντράρει τη Κυβέρνηση

Όλο το παρασκήνιο στη –νέα- ΕΠΟ. Η ομηρία Ιβάν- Γραμμένου και η μετωπική με τη Νέα Δημοκρατία

Ως «ευθεία επίδειξη δύναμης απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και, ταυτόχρονα, κατοχύρωση κυριαρχικής θέσης στο παραγοντικό παιχνίδι ενόψει των εκλογών από την πλευρά του Μελισσανίδη» εκτιμούν αντικειμενικοί παρατηρητές, γνώστες του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου, τη χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 16 Ιουνίου με αντικείμενο «καταστατικές αλλαγές».

«‘Έψαχνε μανιωδώς μια απάντηση στην κυβερνητική παρέμβαση στο χρόνο των εκλογών. Όταν τη βρήκε ήταν εύκολο να την επιβάλλει στον «δικό του», πλέον, Γραμμένο και να εγκλωβίσει στην επιλογή του τον ανύπαρκτο παραγοντικά Σαββίδη» υποστηρίζουν οι ίδιοι παράγοντες. Ποιος ο λόγος να γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση; Η αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ για να αλλάξει ο χρόνος εκλογών από τον Οκτώβριο που προβλέπεται σήμερα σε Ιούλιο. Δηλαδή η γενική συνέλευση έρχεται ως απάντηση στην κυβέρνηση, άρα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, που τελεί σε γνώση των εξελίξεων στο ποδόσφαιρο και έχει εγκρίνει όλες τις ενέργειες των υπουργών του» προσθέτουν. Ταυτόχρονα διευκρινίζουν, ότι «αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους η ευκολία με την οποία σύρθηκε στο παιχνίδι των εντυπώσεων η πλευρά Σαββίδη, ίσως επειδή δεν ήθελε να δείξει ότι μένει εκτός από  μια πολιτική αναμέτρηση με την κυβέρνηση με έπαθλο το περιβόητο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας και να απωλέσει, έτσι, περισσότερες δυνάμεις στις ενώσεις».

Οι εκτιμήσεις που παραθέτουν οι εν λόγω κύκλοι δεν απέχουν καθόλου από την αλήθεια για μερικούς πολύ απλούς και πρακτικούς λόγους. Η σύγκληση μιας Γενικής Συνέλευσης, έστω και Έκτακτης, δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη και την διεξαγωγή της. Μπορεί κάλλιστα να μετατεθεί, να αναβληθεί, να ακυρωθεί πριν τη διεξαγωγή της αναλόγως με τις ισορροπίες που θα επικρατήσουν και τους στόχους που θέλει να εξυπηρετήσει. Μπορεί να συγκληθεί και να μην προκύψει η καταστατικά αναγκαία απαρτία (2/3) και πλειοψηφία (3/4) για την έγκριση των αλλαγών. Μπορεί να εγκριθεί κανονικά η τροποποίηση και να ξεχαστεί να κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο προς επικύρωση, ώστε να ξεκινήσει να ισχύει. Μπορεί να εξετασθεί ενώπιον του Ειρηνοδίκη και να ασκήσει παρέμβαση όποιος έχει έννομο συμφέρον (μια Ένωση μέλος της Ε.Π.Ο., μια ομάδα κλπ), οπότε άνθρακες ο θησαυρός.

Σε κάθε περίπτωση για να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαδικασία και να ξεκινήσει να παράγει έννομα αποτελέσματα υπάρχει πολύς και ανηφορικός δρόμος. Ο Μελισσανίδης ήθελε να δείξει σε όλους ότι είναι το αφεντικό, στην κυβέρνηση ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο συνομιλητής της για όποιες αλλαγές επιθυμεί και στον Σαββίδη πως «είναι τελειωμένος αν δεν είναι καλό παιδί». Όσοι είναι σε γνώση των διαδικασιών στην Ε.Π.Ο. χαμογελάνε. Η κυβέρνηση γελάει ανοιχτά. Η ισχυρή έκπληξη προκλήθηκε από την ευκολία με την οποία έγινε η σχετική πρόταση/εισήγηση εκ μέρους του Γραμμένου και από την αποδοχή της από τον Π.Α.Ο.Κ.

Είναι κοινό μυστικό στην Ε.Π.Ο. (και στις Ενώσεις) το χάος που επικρατεί στην άλλοτε κραταιά παράταξη των Γκαγκάτση – Τεβεκέλη με τις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη, αλλά η μέχρι χθες στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πρωτοβουλία απέπνεε «σχετική σοβαρότητα». Είχαν κρατηθεί χαμηλοί τόνοι, δεν προέκυψαν δηλώσεις απαξίας και γενικά ο Σαββίδης έδειχνε να μένει εκτός παιχνιδιού στην κόντρα Μελισσανίδη – κυβέρνησης.

Φαίνεται, ότι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του Π.Α.Ο.Κ. είναι ταχύτατες και αρνητικές σε σημείο που να αναγκάζουν τα βασικά στελέχη της (Γκαγκάτσης) σε θεαματική αναδίπλωση για να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Αυτό μόνο μια συγκυριακή συμμαχία με την Α.Ε.Κ., έστω και σε αντικυβερνητικό επίπεδο, μπορεί να το διασφαλίσει.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως εδώ και καιρό ο Γραμμένος είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του Μελισσανίδη και έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του να παραμείνει στη θέση του προέδρου στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, τον οποίο σε ανύποπτο χρόνο ευεργέτησε. Ότι η ευεργεσία αυτή θα αποτελέσει σύντομα, πολύ σύντομα, αντικείμενο ανακριτικής διαδικασίας ούτε που τον απασχολεί. «Έχει ο Θεός»…

Με τον Γραμμένο «στη διάθεση του» και τον Π.Α.Ο.Κ. αδύναμο και «τρυπημένο» στις Ενώσεις ο Μελισσανίδης αισθάνεται ο απόλυτος κυρίαρχος στο παραγοντικό παιχνίδι στην Ε.Π.Ο. και θα έβλεπε με πολύ καλό μάτι μια επανεκλογή Γραμμένου με δική του πρόταση, ώστε να σύρει σε μια συμμαχία εξουσίας τα απομεινάρια του Π.Α.Ο.Κ. και του Σαββίδη, που και λιγότερα είναι και βασικό υποψήφιο δεν διαθέτουν. Ο Γκαγκάτσης από την πλευρά του ξέρει πολύ καλά τι τον περιμένει αν ο Ιβάν καταλάβει ότι όσα και αν έδωσε από το 2015 μέχρι και σήμερα το αντίκρισμα που εισέπραξε είναι αστείο. Δεν επιθυμεί για κανένα λόγο σήμερα μια ευθεία αντιπαράθεση με την Α.Ε.Κ. προσδοκώντας να κερδίσει χρόνο « για να δει τι θα κάνει» ακόμη και αν χρειαστεί να συρθεί πίσω από τον Βακάλη και να συναγελαστεί με τον Παπαχρήστο.

Ότι η εξέλιξη αυτή φέρνει τον Σαββίδη, με τα δεκάδες ανοιχτά ζητήματα στο ποδόσφαιρο και γενικότερα, σε κόντρα με τον Μητσοτάκη ουδόλως τον απασχολεί τον Μάκη. Το τομάρι του θέλει να διασώσει, προσωρινά έστω, και για το λόγο αυτό συμπλέει με τον Γιαννάκη σε μια ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Ο Μάκης δεν χρειάζεται αυτή την περίοδο να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μιας έρευνας εντός της Π.Α.Ε. για το που πήγαν οι «δικές μας Ενώσεις», άρα δεν χρειάζεται να προκαλέσει ο ίδιος την τύχη του. Μια Γενική Συνέλευση με ένα μόνο θέμα, μια καταστατική τροποποίηση που είναι βέβαιο πως δεν θα επικυρωθεί γιατί είναι παράνομη σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να ποντάρει σε μια «συμμαχία υπέρ του αυτοδιοίκητου», την οποία δύσκολα μπορεί να αρνηθεί και ο Σαββίδης. Συνεπώς το κέρδος είναι διπλό για τον νεαρότερο των Γκαγκάτσηδων.

Υ.Γ. Κάπου εκεί ανάμεσα χάθηκε κι ο Δέδες, για τον οποίο ξεκινάει έρευνα για το δελτίο του Ντουρμισάϊ. Ο Γιαννάκης αποφάσισε πως δεν θα πάρει αιχμαλώτους…

ΥΓ2. Η UEFA/ FIFA δεν καταλαβαίνουν από τα νταηλίκια του Τίγρη και του Ιβάν. Εξ ου και η επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία της εξήγησαν να αφήσει τις… μαγκιές και να μιλήσει με την Κυβέρνηση για τις εκλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ