Ο «Κούλης» και η «επίδειξη δύναμης» του Αμπελ στον ΠΑΟΚ

Ο «Κούλης» και η «επίδειξη δύναμης» του Αμπελ στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «χαμηλώσει» το θέμα Παπαδόπουλου, αλλά ο Αμπελ Φερέιρα έστειλε τα μηνύματα που ήθελε και έδειξε ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει τακτική.

Ενας ποδοσφαιριστής-δεδηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, έγινε αφορμή να υπάρξει ένταση μεταξύ της διοίκησης του Δικεφάλου και του Αμπελ Φερέιρα. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να εκφράζει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιος ή κάποιοι επέλεξαν να του… επιβάλλουν έναν ποδοσφαιριστή στις προπόνησης, χωρίς καν να τον ενημερώσουν.

Ο λόγος, βεβαίως, για την υπόθεση του Κυριάκου Παπαδόπουλου και την άρνηση του Φερέιρα για συμμετοχή του στις προπονήσεις του Δικεφάλου. Αρνηση που ήταν πιο έντονη από ό,τι συνηθίζει ο συνήθως ήρεμος 41χρονος τεχνικός. Ενταση που του δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή ένιωσε ότι κάποιοι προσπάθησαν να του κάνουν… επίδειξη δύναμης και να τον «υποβιβάσουν». Για αυτό και ο ίδιος αρνήθηκε ξεκάθαρα να συμμετάσχει ο «Παπ» στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, φρόντισε να μεταφερθεί σε όλους η ενόχλησή του.

Στο θέμα αναφέρθηκε με εκτενές ρεπορτάζ και η γερμανική εφημερίδα «Hamburger Morgenpost». Με δημοσίευμα που ουσιαστικά καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του Δικεφάλου, ότι δεν υπήρξε αίτημα από τον Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά η εφημερίδα του Αμβούργου αναφέρει τα εξής: «Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που αποχώρησε από το Αμβούργο ήθελε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να προπονείται με τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε με ηρεμία να αναζητήσει το νέο σταθμό της καριέρας του. Τίποτα δεν έγινε αφού ο ΠΑΟΚ του έκλεισε την πόρτα.

Ο Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Ελλάδα ύστερα από μια άσχημη σεζόν για αυτόν. Το Σεπτέμβριο αποβλήθηκε από την πρώτη ομάδα του Αμβούργου και ξεκίνησε να προπονείται με την Κ-21. Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι και το Αμβούργο του έδωσε την άδεια να προπονείται με την αγαπημένη του ομάδα στην Ελλάδα, τον ΠΑΟΚ. Τίποτα όμως δεν θα γίνει γιατί ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης Αμπέλ Φερέιρα εκνευρίστηκε και δεν του επέτρεψε να προπονείται με την ομάδα.

Η αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ότι ο Φερέιρα έμαθε για τα σχέδια του Παπαδόπουλου από τα δημοσιεύματα του Τύπου στη Γερμανία και αντέδρασε. Κανείς δεν του είχε μιλήσει για αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος είχε επαφές με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ μέσω του Ζήση Βρύζα (πρωταθλητή Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004). Ο Φερέιρα δεν είχε ενημέρωση, προφανώς αντέδρασε αρνητικά και απαγόρευσε τη συμμετοχή του Παπαδόπουλου στις προπονήσεις. Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τη συνέχεια του πρωτάθλημα που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου και ο Παπαδόπουλος θα πρέπει να συνεχίσει να προπονείται ατομικά».

Αυτή η μίνι κρίση δεν προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στον Δικέφαλο. Αλλά αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Φερέιρα να κάνει ο ίδιος «επίδειξη δύναμης» εντός του συλλόγου. Μια απόφαση συνειδητή, καθώς ο Πορτογάλος γνωρίζει ότι παρά την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Σαββίδη, το μέλλον του δεν είναι 100% εξασφαλισμένο στον ΠΑΟΚ. Το αντίθετο. Τα αποτελέσματα στα Play Off θα παίξουν ρόλο στην τελική απόφαση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος αποφασίζει να αλλάξει την τακτική του και να ανεβάσει τους τόνους. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Μάλιστα, σύντομα είναι πιθανό να υπάρξει κι άλλη διαφωνία για άλλο εσωτερικό ζήτημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ