Το νέο αυτογκόλ του Μπαλτάκου επιβεβαίωσε την πολυδιοκτησία

Το νέο αυτογκόλ του Μπαλτάκου επιβεβαίωσε την πολυδιοκτησία

Είναι σίγουροι στον ΠΑΟΚ ότι ο γνωστός δικηγόρος ανήκει στο team υπεράσπισης τους; Γιατί ο κ. Τάκης μόλις ξαναχτύπησε. Και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό.

Δεν πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην ιστορία των νομικών υποθέσεων του ποδόσφαιρου. Και μάλλον δεν θα υπάρξει και επόμενο. Γιατί ο Τάκης Μπαλτάκος ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Σαν τον Σεργκέι Μπούμπκα που σε κάθε αγώνα του πετύχαινε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο επι κοντώ.

Πέφτουν σύννεφο τα αυτογκόλ. Και το ένα είναι πιο θεαματικό από το άλλο. Σε τέτοιο βαθμό που τελικά είναι να απορείς; Ο Μπαλτάκος προσπαθεί να υπερασπιστεί τον ΠΑΟΚ ή να αποτελειώσει τις ελπίδες του;

Στο σημερινό επεισόδιο: Ο γνωστός δικηγόρος στην καθιερωμένη βόλτα του στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης κατάφερε να εξηγήσει σε κάθε ακροατή ΓΙΑΤΙ ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη τιμωρήθηκαν για την πολυδιοκτησιά. Αλλά και γιατί είναι ακόμη σε σχέση πολυδιοκτησίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επόμενες ποινές.

Ήδη άλλωστε αναρωτιούνται αρκετοί: Για το πότε θα γίνει η επόμενη καταγγελία στις δύο ομάδες. Διότι θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μετά την τροπολογία του αθλητικού νόμου (που επί της ουσίας έβγαλε την θηλιά του υποβιβασμού απ τις δύο ομάδες) είχε ξεκαθαρίσει πως αν μετά την πρώτη ποινή οι παραβάτες δεν συμμορφωθούν τότε η διαδικασία κάλλιστα μπορεί να επαναληφθεί.

Τι μας είπε λοιπόν σήμερα ο κύριος Μπαλτάκος; Διαβάστε με προσοχή. Γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο.

«Τα πέντε σημεία με τα οποία η ΕΕΑ κατηγόρησε την Ξάνθη, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν. Έχουν εξαλειφθεί. Το πρώτο σημείο ήταν ότι οι μέτοχοι της Ξάνθης Πανόπουλος και Συγγελίδης ήταν μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Vialand. Δεν είναι και μάλιστα από τον Γενάρη. Το δεύτερο σημείο ήταν ότι ο Πιαλόγλου και ο Χαλαβάζης ήταν στo δ.σ. της Vialand που εδώ και μήνες δεν είναι. Το τρίτο σημείο είναι ότι στο σάιτ της ΠΑΕ Ξάνθη υπήρχε αναφορά ότι το ξενοδοχείο ανήκει στην Ξάνθη. Οι άνθρωποι δεν είχαν επικαιροποιήσει το σάιτ, τώρα το επικαιροποίησαν. Στο σάιτ της Ξάνθης δεν υπάρχει ξενοδοχείο. Το τέταρτο σημείο είναι ότι κάτι γηπεδάκια της Vialand επηρεάζουν την Ξάνθη. Διαβάζουμε ότι η Ξάνθη θα μεταφέρει τις ακαδημίες σε άλλο γήπεδο. Το τελευταίο σημείο είναι ότι τα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη είναι στο ξενοδοχείο. Διαβάζουμε ότι έχει φύγει η Ξάνθη από εκεί. Τα είχαμε πει και στα δικαστήρια αυτά. Για ποια κυριαρχική επιρροή μιλάμε; Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει την Ξάνθη με τον ΠΑΟΚ».

Δηλαδή: Ένας δικηγόρος λέει για μια υπόθεση πως οι δράστες αφού πιάστηκαν και καταδικάστηκαν θέλουν να εξαφανίσουν τα… πειστήρια του εγκλήματος. Εκείνα που μπορούν φυσικά. Δεν πουλάει ο Καλπαζίδης –δηλαδή ο Σαββίδης- τη Vialand. Αλλά αφαίρεσε από το Δ.Σ της, τους μετόχους και διοικητικούς της Ξάνθης ώστε να θολώσει τα νερά.

Δεν αλλάζει η σχέση εξάρτησης όπως προκύπτει μέσα από μια αγοραπωλησία εκατ ευρώ, αλλά αλλάζει γραφεία η ΠΑΕ Ξάνθη και γηπεδάκια η Ακαδημία. Προφανώς με τα λεφτά της Ξάνθης. Δηλαδή του Καλπαζίδη. Δηλαδή του Σαββίδη.

Και βέβαια (αυτό και αν είναι επιχείρημα): Άλλαξε λέει και η αναφορά στο site. Επικαιροποιήθηκε. Άρα αυτό ήταν αθώοι!

Προφανώς στο CAS δεν θα μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους από τα γέλια: Γιατί πλέον δεν έχουν μόνο μια ξεκάθαρη παράβαση και δύο καταδικαστικές αποφάσεις. Έχουν και μια απόπειρα επιφανειακής συγκάλυψης που με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο φωτογραφίζει την εξακολούθηση της παράβασης.

Από τις ντομάτες και τις πατάτες λοιπόν ο κύριος Μπαλτάκος το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Σε μια κανονική ομολογία. Ξάνθη και ΠΑΟΚ με αυτή την απόπειρα συγκάλυψης δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώνουν την κυριαρχική επιρροή (γιατί αν θέλει ο Ιβάν οι ακαδημίες της Ξάνθης θα… προπονούνται στο διάστημα και το site της θα γράφει πρωθυπουργό τον Μάκη Γκαγκάτση).

Κύριε Τάκη είστε σίγουρος ότι έχετε καταλάβει την υπόθεση;

Και τέλος πάντων μια φιλική συμβουλή, αν μας επιτρέπεται. Στο ποδόσφαιρο γκολ βάζεις στο άλλο τέρμα, όχι στο δικό σου.

Ακόμη και σε ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθης που όποιος και αν σκοράρει… η χαρά μένει στην οικογένεια.

Φιλικά: Ο Pressakias

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ