Παράγκα με γραβάτα, η επόμενη μέρα που σχεδιάζει ο Μελισσανίδης στην ΕΠΟ

Παράγκα με γραβάτα, η επόμενη μέρα που σχεδιάζει ο Μελισσανίδης στην ΕΠΟ

Πραξικόπημα με εκλογές τον Ιούλιο και απόσχιση της ΕΠΟ από την ελληνική νομοθεσία.

Η φερόμενη ως συμμαχία αποτελεί την αποθέωση του συστήματος της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου και των στοιχηματζίδων των στημένων παιχνιδιών του Γιαννάκη Παπαδόπουλου «με τα λεφτά και την δύναμη» των άλλων δυο, ΠΑΟΚ- ΠΑΟ, που η πλευρά της ΑΕΚ έχει αναγάγει σε επιστήμη.

Είναι γνωστό ποιος πλήρωσε τον λογαριασμό, ο Ιβάν Σαββίδης και ποιος καρπώθηκε τα οφέλη της σύμπραξης, ο «Τίγρης». Με την επιλογή ενός άτολμου και ελεγχόμενου Προέδρου, όπως ο Γραμμένος συνεπικουρούμενου από έναν Εκτελεστικό Γραμματέα, πρώην υπάλληλου της ΠΑΕ ΑΕΚ και εκλεκτού του συνεργείου που ελέγχει το παρασκήνιο, Αλέξη Δέδε, το αποτέλεσμα ηταν προδιαγεγραμμένο.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει διαφορετική κατάληξη όταν ακομα και ο «έμπιστος» του Ιβάν Σαββίδη, Μάκης Γκαγκάτσης, όχι απλά έχει γαλουχηθεί από μικρός στην παράγκα (όταν ο Γιαννακης ήταν οδηγός του μπαμπά του) αλλά ήταν επίσης όμηρος της λόγω των υποθέσεων κακουργηματικής απιστίας του μπαμπά, Βασίλη Γκαγκάτση. Από την οποία τον ξελάσπωσε ο Κούγιας, που χθες έστειλε ο Μακης, τον Κυριάκο Κυριάκου για να τον μαυρίσει στις εκλογές της Λίγκας.

Τώρα το ίδιο σύστημα της παράγκας έχει επιλέξει έναν άλλο τρόπο δράσης εξίσου αποτελεσματικό. Πετώντας το ξεροκόμματο του Εκτελεστικού Γραμματέα στον ΠΑΟΚ, ώστε να μην χρεωθούν τα ανεπαρκή ή υποταγμένα στην παράγκα στελέχη του, το ολικό φιάσκο και μάλιστα για δεύτερη φορά, χρυσώνουν στον Ιβάν το χάπι της σύμπραξης. Όμως η παράγκα έχει ήδη φροντίσει για την ύπαρξη κερκόπορτας που θα αλλάξει και πάλι τα δεδομένα υπέρ της ΑΕΚ.

Η επιλογή του Μελισσανίδη για την Προεδρεία της ΕΠΟ είναι ο Μηνάς Λυσσάνδρου, που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος στην φαινομενικά κυριλέ εκδοχή του και είναι το νέο colpo grosso της παράγκας. Έχοντας φροντίσει την διατήρηση σχετικής κομβικής διάταξης στο Καταστατικό της ΕΠΟ για εκτελεστικές αρμοδιότητες του Προέδρου, από την μια επιτυγχάνεται η οικονομική αποζημίωση του Προέδρου, και από την άλλη η αχρήστευση της θέσης του Εκτελεστικού γραμματέα, στην οποία προορίζουν τον Κυριάκο Κυριάκου του ΠΑΟΚ.

Ένας πρόεδρος της «παράγκας», με ένα κυριλέ περιτύλιγμα θα επικαλεστεί τις αυξημένες από το καταστατικό αρμοδιότητες της θέσης του για να παντελωνιάζει και πάνω από το τραπέζι και να «εξαφανίσει» κάθε Εκτελεστικό Γραμματέα ή να τον μετατρέψει σε διακοσμητικό στοιχείο παίρνοντάς του ακόμα και «τη διοίκηση του προσωπικού». Να τον κάνει, δηλαδή, απλά «προϊστάμενο προσωπικού» και να τον ακυρώσει παντελώς.

Η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης άλλωστε έδειξαν ότι αυτό το μοντέλο διοίκησης ακολούθησαν και με τον Λυσσάνδρου στην Λίγκα, δηλαδή έδιωξε τον Β. Γκαγκάτση που το έπαιζε δίπορτο και στήριξε τον γιο του Μάκη στην τότε εκλογική αναμέτρηση και έτσι ο Λυσσάνδρου λειτουργώντας απολύτως συγκεντρωτικά (γνωστό μοντέλο διοίκησης της παράγκας) η υπόθεση Λίγκα ήταν one man show, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση στα μέλη του συνεταιρισμού. Ακόμη και χθες στηλιτεύθηκε αυτό στη συνεδρίαση της Λίγκας από τους ομοτράπεζους του Λύσανδρου. Την Λίγκα φρόντισαν να τοποθετήσουν τον Μπουτσικάρη, δικηγόρο του γνωστού Τσακογιάννη, όπως ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε χθες, μετά από επίθεση που του έκανε ο Αλέξης Κούγιας.

Θέλει λοιπόν ο Κυριάκος Κυριάκου να γίνει ο νέος Γραμμένος;

Αυτό ετοιμάζει και για την ΕΠΟ η παράγκα, καθώς με την βοήθεια των «αυτοχείρων» συμμάχων της, η ιστορία επαναλαμβάνεται, η ΑΕΚ επιχειρεί να αλώσει πλήρως την ΕΠΟ.

Μάλιστα δεν κρατιέται ο Τίγρης, θέλει εκλογές τον Ιούλιο για να κάτσει η γραβατωμένη παράγκα στην ΕΠΟ πριν αποφασιστεί η επόμενη ΚΕΔ και πριν βγουν οι πίνακες των διαιτητών. Πως θα σημαδευτεί αλλιώς η τράπουλα;;; Έτσι βάζει τον Τζώρτζογλου, της ΕΠΣ Ηρακλείου, το ψυχοπαίδι του τον Βακάλη, της ΕΠΣ Σάμου και τον γνωστό Τρομπούκη της ΕΠΣ Άρτας να ζητήσουν να τροποποιηθεί το Καταστατικό της ΕΠΟ ώστε να μην υπάγεται η Ομοσπονδία και το ελληνικό Ποδόσφαιρο στον ελληνικό νόμο. Δηλαδή μπάτε σκύλοι αλέστε και μάλιστα χωρίς να τιμωρείστε! Ώστε ανενόχλητη η παράγκα να στήνει τα πάντα και να είναι στο απυρόβλητο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, (εδώ αποφάσισαν να μην έχουν κόσμο οι ημιτελικοί στο Κύπελλο έτσι τσαμπουκά γιατί στα ίσια δεν περνάνε ούτε από Χαριλάου ούτε από Καραϊσκάκης)!

Περίμενε, κανείς, ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα καταντούσε να παρακαλάει για την εύνοια της Α.Ε.Κ. στην Ε.Π.Ο. και να ικανοποιείται με το ξεροκόμματο της θέσης ενός ανήμπορου Εκτελεστικού Γραμματέα;

Ναι, εκείνοι, που έβλεπαν πως εξελίσσονται τα πράγματα και απορούσαν με τις επιλογές των «εμπίστων» συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη στις εκλογές των Ενώσεων. Επιλογές, οι οποίες οδηγούσαν στην εκλογή προέδρων και συνδυασμών με χρήματα του Ιβάν Σαββίδη και υπό τον απόλυτο έλεγχο του Μελισσανίδη.

Αυτό το αντίτιμο πληρώνει τώρα ο Π.Α.Ο.Κ. και ικανοποιείται με τα αποφάγια του Μελισσανίδη. Κατάντια αλλά ποιος να βρεθεί να τα πει στον Ιβάν, με τόσα μεροκάματα και «κρατήματα»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ