Ριζούπολη: Κατευθυνόμενη και ακατάλληλη επιλογή από μια ομοσπονδία-υποχείριο

Ριζούπολη: Κατευθυνόμενη και ακατάλληλη επιλογή από μια ομοσπονδία-υποχείριο

Τα περί επιλογής της Ριζούπολης ως έδρας του τελικού του Κυπέλλού Ολυμπιακός-ΑΕΚ, επιβεβαιώνουν όλα όσα φωνάζει ο Ολυμπιακός για την ΕΠΟ και το σύστημα.

Την πρόθεση της να διεξάγει τον Τελικό Αγώνα του Κυπέλλου, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, στις 26 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, με ώρα έναρξης 21.00 διέρρευσε η ΕΠΟ στις γνωστές, φιλόξενες για την ίδια ιστοσελίδες.

Ως εδώ όλα καλώς καμωμένα, καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα δείχνει να λαμβάνει υπόψη της τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Europa League (05/08/2010 με τη Γουλβς) και η ΕΠΟ φέρεται να «προσφέρει» στους ερυθρόλευκους κρίσιμες μέρες ξεκούρασης μέχρι να παίξουν τον κρισιμότατο αγώνα με τους «Λύκους» (όπου και αν διεξαχθεί).

Από εδώ και πέρα ξεκινούν όλα τα παράδοξα, για τα οποία η ευθύνη της ΕΠΟ είναι τεράστια. Η Ομοσπονδία δείχνει να σύρεται, από εκείνους που στην πραγματικότητα τη διαχειρίζονται, στην επιλογή της έδρας διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει, αποκλειστικά, τις προτεραιότητες της ΑΕΚ.

Το γήπεδο της Ριζούπολης, που διαρρέεται από την ίδια την ΕΠΟ, είναι η χειρότερη από τις τρεις επιλογές που υπήρχαν, ως ουδέτερες έδρες, στο Λεκανοπέδιο.

Ανάμεσα στα γήπεδα του Περιστερίου, της Νέας Σμύρνης και της Ριζούπολης η έδρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» θα ήταν, για μια κανονική Ομοσπονδία και όχι για ένα εσμό αιχμαλώτων του Γιαννάκη Παπαδόπουλου, η έσχατη επιλογή, στην οποία θα κατέληγε κανείς μόνο αν είχαν γκρεμιστεί τα άλλα δύο γήπεδα.

Το μεγάλο πρόβλημα με τη Ριζούπολη δεν είναι η γειτνίαση της με τη Ν. Φιλαδέλφεια, ούτε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ θεωρούν το εν λόγω γήπεδο δεύτερη έδρα της ομάδας τους. Αυτό, θα μπορούσε κανείς να το παραβλέψει, με την έννοια ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές και κάποιες απόπειρες οπαδών της ΑΕΚ να συγκεντρωθούν πέριξ του γηπέδου και να επιχειρήσουν να «επηρεάσουν» τη διεξαγωγή του αγώνα εύκολα αντιμετωπίζονται από μια αποφασισμένη αστυνομία.

Τα τεράστια προβλήματα, που προκύπτουν από την επιλογή της Ριζούπολης, είναι δύο.

Πρώτο και σπουδαιότερο, η αίσθηση που απορρέει από την επιλογή του γηπέδου, ότι η ΕΠΟ είναι κανονικό υποχείριο και ενεργούμενο της ΑΕΚ και αποφασίζει, κόντρα σε κάθε λογική και σοβαρή ιεράρχηση, μόνο με βάση τις επιθυμίες του κ. Μελισσανίδη και των περί αυτόν νταραβεριτζήδων.

Η Ριζούπολη είναι, όπως και να τη δει κανείς, μια επιλογή κατευθυνόμενη και προσδιορίζει την εικόνα μιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αιχμάλωτης συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών συμφερόντων, στην εξυπηρέτηση των οποίων διαθέτει όλες τις εξουσίες της Η εικόνα αυτή είναι από μόνη της απεχθής και αποτρεπτική για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό, ότι επιλέγεται για έδρα του αγώνα ένα γήπεδο δεύτερης κατηγορίας (αυτό είναι η Ριζούπολη) και απορρίπτεται η επιλογή γηπέδων πρώτης κατηγορίας, για να διεξαχθεί ο σημαντικότερος αγώνας κάθε αγωνιστικής περιόδου για την ΕΠΟ και τις διοργανώσεις της.

Θα ήταν παρανοϊκή, αν δεν ήταν εσκεμμένη η επιλογή του γηπέδου. Οι δύο καλύτερες, κατά τεκμήριο, ομάδες της χώρας θα κληθούν να αγωνιστούν σε ένα κορυφαίο αγώνα σε ένα γήπεδο δεύτερης κατηγορίας.  Ένα γήπεδο που υστερεί, προφανώς, απέναντι στις άλλες δύο επιλογές (Νέα Σμύρνη και Περιστέρι), τόσο σε βασικές υποδομές, όσο (το σημαντικότερο) στην ποιότητα του χλοοτάπητα, που αποτελεί βασικότατο παράγοντα για το επίπεδο του ποδοσφαιρικού θεάματος, που μπορούν οι δύο ομάδες να προσφέρουν.

Είθισται, σε όλες τις σοβαρές ομοσπονδίες, να επιλέγεται ως έδρα του Τελικού Αγώνα το καλύτερο γήπεδο της χώρας και, σε κάθε περίπτωση, γήπεδο πρώτης κατηγορίας, που μπορεί να διασφαλίσει, τουλάχιστον, άριστη ποιότητα χλοοτάπητα για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ικανοποιητικές βασικές υποδομές.

Η Ριζούπολη είναι, όπως και να την αξιολογήσει κανείς, γήπεδο δεύτερης κατηγορίας, άρα εκ προοιμίου ακατάλληλο να φιλοξενήσει τον Τελικό Αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Δεν νοείται, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ποδοσφαιριστές της αξίας αυτών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ να επιδοθούν σε ασκήσεις ισορροπίας στον αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου εντελώς ακατάλληλου για να διευκολύνει το ποδοσφαιρικό θέαμα.

Την εικόνα αυτή δεν μπορεί κανείς να τη δεχθεί, ούτε ως απόπειρα να «απαντήσει» ο Μελισσανίδης στις καταγγελίες του Ολυμπιακού, μέσω των ενεργούμενων στην ΕΠΟ, που φαίνεται πως κατευθύνει με άνεση.

Εκτός, εάν η Ριζούπολη επιλέγεται ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Να δυσκολέψει την ποιότητα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ώστε να αυξήσει τι πιθανότητες της ΑΕΚ για ένα τίτλο. Στόχος, ικανός να κινητοποιήσει τις σκοτεινότερες δυνάμεις στο Πάρκο Γουδή για να προσφέρουν υπηρεσίες στο αφεντικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ