Ιαπωνία: Μια μπασκετική δύναμη ανατέλλει

Ιαπωνία: Μια μπασκετική δύναμη ανατέλλει

Ο Ντεσόν Τόμας αφήνει τον Παναθηναϊκό για το... Τόκιο. Και μια απίθανη ιστορία βρίσκει ένα μεγάλο επιχείρημα.

Πολλοί είναι οι παίκτες που μέχρι στιγμής έχουν αφήσει τα ευρωπαϊκά παρκέ για να μεταγραφούν στην Ιαπωνία.

Οι Λατάβιους Ουίλιαμς, Στέφαν Γέλοβιτς, Κιμ Τιλί, Έρλ Κλαρκ, ΝτεΣόν Τόμας, αλλά και ο Αγκιλάρ της Μπούργος έχουν πάρει τον δρόμο προς το πέρας της Ασίας, δείχνοντας πως δύσκολα δεν θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Με τις κινήσεις αυτές, οι ομάδες του ιαπωνικού πρωταθλήματος αποδεικνύουν πως δεν αστειεύονται και θέλουν να επενδύσουν αρκετά χρήματα με σκοπό να αποκτήσουν όσο περισσότερους παίκτες και προπονητές μπορούν από τα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Όσον αφορά το σκέλος του πάγκου, εκείνος που έχει ήδη μεταπηδήσει είναι ο Μπράνισλαβ Βίσεντιτς. Ο Σέρβος έχει περάσει ως βοηθός προπονητή από τον Ερυθρό Αστέρα αρκετά χρόνια πριν και την προηγούμενη σεζόν ήταν στην Λετονία για την Λιεπάγιας Λάουβας.

Είναι φανερό πως οι Ιάπωνες με την τεχνογνωσία τους και τα χρήματα τους είναι έτοιμοι να ανταγωνιστούν και τη γειτονική τους χώρα, την Κίνα, η οποία μέχρι τώρα είχε το μονοπώλιο επενδύοντας, επίσης, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα συνεχίσει να το πράττει με τον ίδιο ρυθμό, καθώς οι επιπτώσεις του κορονοϊού αναμένονται να «φρενάρουν» παίκτες και μπάτζετ.

Μία νέα αγορά έχει ανοίξει τους ορίζοντες της και το μόνο που μένει να δούμε είναι ποιοι θα ακολουθήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ