Στο νοσοκομείο ο Σπανουδάκης

Στο νοσοκομείο ο Σπανουδάκης

Στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά νοσηλεύεται ο Αλέκος Σπανουδάκης ένας από τους μεγάλους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Ο παλαίμαχος άσος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίσθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου βρίσκεται εκτός κινδύνου πλέον. Στο πλευρό του Αλέκου Σπανουδάκη έσπευσαν αμέσως οι Παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του […]

Στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά νοσηλεύεται ο Αλέκος Σπανουδάκης ένας από τους μεγάλους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Ο παλαίμαχος άσος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίσθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου βρίσκεται εκτός κινδύνου πλέον.

Στο πλευρό του Αλέκου Σπανουδάκη έσπευσαν αμέσως οι Παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Γιάννης Παραγυιός, ο Βασίλης Ντάκουλας και ο Θανάσης Ράμμος. «Tέσσερις γενιές βετεράνων του Ολυμπιακού εύχονται περαστικά στον Αλέκο μας, που μας έδωσε σύντομα ραντεβού στο ΣΕΦ. Σιδερένιος επίτιμε..», έγραψαν οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού στη σελίδα τους στο Facebook.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης είναι 89 ετών (γεννηθείς το 1928) και θεωρείται ο πρώτος παίκτης που χρησιμοποίησε το τζαμπ σουτ στην Ευρώπη. Έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό, με τον οποίον κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1949, 1960) και υπήρξε 28 φορές διεθνής. Ήταν μάλιστα μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στο Κάιρο.

Αγωνίστηκε επίσης με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1951, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 και στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1955. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική και ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Γιώργο Σιγάλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ