Λεκαβίτσιους: «Εδώ όλοι είναι τρελοί με το μπάσκετ»

Λεκαβίτσιους: «Εδώ όλοι είναι τρελοί με το μπάσκετ»

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους θα τεθεί αύριο αντιμέτωπος με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, την ομάδα, που τον ανέδειξε και μέσω της οποίας έκανε το άλμα στην καριέρα του.

Ο πόιντ γκαρντ του «τριφυλλιού» μιλώντας στην ιστοσελίδα της πατρίδας του, «15min.lt», ανέφερε για την προσαρμογή του στο «τριφύλλι» τονίζοντας:
«Οι εντυπώσεις μου από τις σεζόν είναι καλές. Τα πηγαίνω καλά, όπως και η ομάδα. Όλα είναι καλά. Όταν έλειψε ο Καλάθης είχε αυτοπεποίθηση, γιατί ήξερα πως θα παίζω τουλάχιστον 20′ και έβαλα μερικά σουτ. Ένιωσα ελεύθερος» και συμπλήρωσε για τον ρόλο του και όσα ζητάει από εκείνον ο Τσάβι Πασκουάλ:
«Νιώθω καλύτερα πλέον στην ομάδα. Έχουμε πολλά συστήματα και ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο για κάθε παιχνίδι. Νιώθω καλύτερα. Έχουμε ψηλούς που παίζουν με αλλαγές και το χρησιμοποιούμε πολύ αυτό το σύστημα.
Όταν αγωνίζομαι, προσπαθούμε να αλλάζουμε λιγότερο. Όμως, τα δοκιμάζουμε όλα. Στην επίθεση μας ζητάει να είμαστε επιθετικοί. Αυτό δεν είναι κάτι νέο για εμένα. Αν είμαι μόνος, θα σουτάρω».
Στη συνέχεια, αποθέωσε τους οπαδούς της ομάδας του, λέγοντας: «Οι οπαδοί είναι απίστευτοι. Αυτό που είδα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν το έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Το λέω με σεβασμό στους οπαδούς της Ζαλγκίρις. Αυτό ήταν κάτι απίστευτο. Το γήπεδο ήταν γεμάτο με 20.000 οπαδούς και όλοι τραγουδούσαν.
Εδώ όλοι είναι… τρελοί με το μπάσκετ. Οι οπαδοί μας είναι πολύ αποφασισμένοι. Έχουμε πολύ καλούς οπαδούς. Στην έδρα μας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Αλλά, θα πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο».
Σε ερώτηση για τη «διαμάχη» της Ευρωλίγκας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το κατά πόσο επηρεάζει την ομάδα, ξεκαθάρισε: «Κανένας δεν μιλάει γι’ αυτά. Μιλάμε λίγο με τον πρόεδρο. Βασικά, μιλάμε όταν έρχεται στα αποδυτήρια για να μας δώσει συγχαρητήρια ύστερα από μία νίκη. Πάντα βλέπει τους αγώνες μας».
Τέλος, σχολιάζοντας την Ζαλγκίρις, με την οποία οι «πράσινοι» θα τεθούν αύριο αντιμέτωποι, δήλωσε: «Δεν περίμενα ότι η Ζαλγκίρις θα είναι τόσο ψηλά. Δεν ξέρω, είμαι κάπως ξαφνιασμένος. Είδα παιχνίδια τους και παίζουν πολύ καλά. Είναι έργο προπονητή. Οι παίκτες είναι πειθαρχημένοι στο προπονητικό πλάνο.
Ίσως να μην το έχουν καταλάβει όλοι ακόμα, αλλά το προσπαθούν. Γι’ αυτό παίζει τόσο καλά η Ζαλγκίρις. Βλέπω όσα περισσότερα ματς της μπορώ. Αν είχα την ευκαιρία, θα τα έβλεπα όλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ